Невообичаени градби во Македонија

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Вакви градби- кои ни од далеку не наликуваат на куќи - просто го гнасат градот, населбата ..... треба со ЗАКОН да се уриваат
кој им е ку*ац, ваљда некакво „чаталење“ или до толку им стига умот? стварно неможам да разберам
или пак оние фасади у светло сини дреч бои, розеви со жолто......
Многу вакви ГРДОСИИ имам видено низ гејлада, ама ни Македонија не заостанува ништо помалку

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Вакви градби- кои ни од далеку не наликуваат на куќи - просто го гнасат градот, населбата ..... треба со ЗАКОН да се уриваат
кој им е ку*ац, ваљда некакво „чаталење“ или до толку им стига умот? стварно неможам да разберам
Многу вакви ГРДОСИИ имам видено низ гејлада, ама ни Македонија не заостанува ништо помалку

Ова ќе се вклопи во Скопје2014.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин

Каде се овие бе? Првата и втората ми се допаѓаат..:D

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Каде се овие бе? Првата и втората ми се допаѓаат..:D
штоооооооо?!
сакаш да кажеш немаш сретнато вакви „лепоти“ низ државава?:eek:
не бе- батали ги првите две
чек секунда- за тебе има нешто поасално:pos: чим си запнал толку

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
штоооооооо?!
Па вака немам, има само сретнато со ружна фасада и тоа светло плава..:pos:

Иначе вакво нешто сакам...:love:
230034_1765441221204_6713288_n.jpg

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.300
Поени од реакции
3.675
Заеби брат архитектура ти е нешто што ретко кој може да го разбере зошто нешто е така во даден момент направено. И јас сега се чудам на натур бетон градбите после земјотресот но јоа било стил и така правеле тогаш колку и да е тоа добро или лошо на изглед.

Коцка коцка коцкичка весела поличка. Се сеќавате на таа реклама ? :)

Она што сега се прави порано било незамисливо а богами и сега новото е незамисливо за ова ново време. КОј како ска така прави и нека прави ако се прашувам јас. Само да е функционално и искореитено до максимум. Што дека ќе му е на тој првиот да речеме таа тулата со страшен поглед одосгора тараса ако никогаш не с екачи таму, или ако тој вториот на двата кружи делови како што гледам ќе е некој хотел / ресторнт таму горе не постави ресторани со маси со страшен поглед на околината, јелда е автопат самата положба над се дава привидение дека гостинот е надмоќен над околината и тоа е само по себе атрактивно. Е сега не е кулата во торонто или поглед од ајфелово кула ама и да си надавтопат е нешто :)

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ваков тип на градби виреат во Зајас. Комично е кога ќе видиш три исти куќи една до друга, исто поставени, иста фасада, куполи и некој чудесии.
Го прашувам еден човек кога пунев гориво што е фората со тоа. Он ми вика аааа па тоа се браЌа они се у Швицерска и тука граделе се исто.
Ја му викам па добро бе замисли да се напиеш ко клен, сигурен си дека ќе ја погодиш твојата куќа од тие три:icon_mrgr:
Овој будалетина не ми ја сфати шегата и ми вика: А не бе не они не пијат никој алкохол :facepalm:

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.300
Поени од реакции
3.675
Ваков тип на градби виреат во Зајас. Комично е кога ќе видиш три исти куќи една до друга, исто поставени, иста фасада, куполи и некој чудесии.
Го прашувам еден човек кога пунев гориво што е фората со тоа. Он ми вика аааа па тоа се браЌа они се у Швицерска и тука граделе се исто.
Ја му викам па добро бе замисли да се напиеш ко клен, сигурен си дека ќе ја погодиш твојата куќа од тие три:icon_mrgr:
Овој будалетина не ми ја сфати шегата и ми вика: А не бе не они не пијат никој алкохол :facepalm:
Jас пак имам нешто друго зошто е исто. По мене логиката е дека еден се занимаваа со некој “бизнис“ и ако “падни“ другите се должни да му гледат фамилијата а во меѓувреме за сите мора да има исто, до исто тавче во кујна. Платено е од иста вреќа со пари мора да е исто до крај.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Најгрдиот објект се наоѓа токму во центарот на Скопје и е изграден од владата од која што ти бараш да руши грдосии по некои села.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895
штоооооооо?!
Најчесто ги градат шпоните т.е. извињавам Албанците..пошто они имаат пари,брат и друг брат работат по Швицарска,имаат пари,ама незнаат како да ги потрошат,виделе нешто низ запад и мислат ја ќе ги заебам мојата покурназка ќе биде..али најчесто на крај искачаат глупости,плус кога ќе опнат некоја дречава фасада да се смееш или да плачеш :pos:

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Последната слика-куќа личи на тарантула.:pos::pos:

Член од
15 мај 2010
Мислења
286
Поени од реакции
332
Арни си се градбите.
За сечие око по нешто :icon_mrgr:
Какво рушење на оваа скапотија.
Ајде можеби во некои подобри времиња.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
точно- не само Зајас - ами поголем дел од Западна МК , а и Скопјево не е поштедено- фати према Патичка река - патот од Драчево кон Марков манбастир од десна страна има што да се види

Messanger

Аскер
Член од
15 октомври 2011
Мислења
380
Поени од реакции
344

Kajgana Shop

На врв Bottom