Форматирање на Виндовс 7

• Креатор на темата Креатор на темата Zakon4eto
  • Време на започнување Време на започнување
Луќе, како што знаете го преинсталирав виндовсот и се е во ред, ама кога идам на switch user ми се гаси компјутерот, поново се пушта и вика windows error recovery. Што може да е тој ерор?
Од кај го спушти виндоусот? Каква верзија спушти?

Ова е јавна дикусија те молам немој сега да ја приватизираш!
Му пратив линкови за Windows 7 32 и 64 битен систем, тоа е не сум сигурен дали можев овде да ги пуштам или не... Самиот нека си каже после што му пуштив ако е дозволено...

drive options ne mi postoi vo CD to za preinstaliranje zato sega ne mozam da formatiram ne znam zosto sekade gledam treba da ima /drive options / a jas nemam taka da ne mozam da formatiram disk sega kako da formatiram disc ne mi dozvoluva da formatiram

drive options ne mi postoi vo CD to za preinstaliranje zato sega ne mozam da formatiram ne znam zosto sekade gledam treba da ima /drive options / a jas nemam taka da ne mozam da formatiram disk sega kako da formatiram disc ne mi dozvoluva da formatiram

А преку ботирање ли пробуваш да го форматираш или онака го ставаш Win 7 цд и одиш инсталација одма преку windows ?

А преку ботирање ли пробуваш да го форматираш или онака го ставаш Win 7 цд и одиш инсталација одма преку windows ?
го ставам цдто па одам така ми го наместија не го исклуцувам компјутерот
--- надополнето: 20 август 2012 во 16:05 ---
не знам како да го подесам хаос инсталирав и во D i во c windowsi

Ајдеее омг .....бутни го дискот, рестартирај пц, намести 1 boot device cdrom, 2nd hdd, save, exit и следи упатство. После ќе вратиш како што си било, нема шанса да згрешиш.

Па не се инсталира така за тоа немаш опција за формат :)

Стави го Windows ЦД и рестатирај го компјутерот и треба во bios да влезеш или без влагање во Bios треба да избереш ЦД прв ботабиленуред да ти биде па потоа да почнеш со инсталацијата

Ајдеее омг .....бутни го дискот, рестартирај пц, намести 1 boot device cdrom, 2nd hdd, save, exit и следи упатство. После ќе вратиш како што си било, нема шанса да згрешиш.
auuuuuuuuu многу сложено некако ама јас пробав така ко ке го исклуцам и ко ке го приклуцам комјутерот пак ми се отвора стариот windows не почнува цд то да работи
--- надополнето: 20 август 2012 во 16:16 ---
Па не се инсталира така за тоа немаш опција за формат :)

Стави го Windows ЦД и рестатирај го компјутерот и треба во bios да влезеш или без влагање во Bios треба да избереш ЦД прв ботабиленуред да ти биде па потоа да почнеш со инсталацијата
кај да го најдам тој биос бе хахахахахх добро знај некој да ми го подеси цд то да инсталирам team viwer?
--- надополнето: 20 август 2012 во 16:17 ---
inaku prv pat sama instalirav ama gledav na youtobe instalirav ama vo D hihihih i sega 2 imam posto ne postoese format

auuuuuuuuu многу сложено некако ама јас пробав така ко ке го исклуцам и ко ке го приклуцам комјутерот пак ми се отвора стариот windows не почнува цд то да работи

Па оти не ти е наместен цд ромот прв да ти биде за тоа :D еве ти тука види како што ако не ти е јасноhttp://www.hiren.info/pages/bios-boot-cdrom

во Биосот најчесто се влева со Delete или со F2 па така рестатирај го компјутерот и сискај на delete и F2 исто времено поштно незнаеме кое копче е ке ги стискаи и двете исто времено и ке влезеш во биосот :D
--- надополнето: 20 август 2012 во 16:19 ---
Па оти не ти е наместен цд ромот прв да ти биде за тоа :D еве ти тука види како што ако не ти е јасноhttp://www.hiren.info/pages/bios-boot-cdrom

во Биосот најчесто се влева со Delete или со F2 па така рестатирај го компјутерот и сискај на delete и F2 исто времено поштно незнаеме кое копче е ке ги стискаи и двете исто времено и ке влезеш во биосот :D

преку team viwer никој нема да ти го подеси тоа во биосот :D

--- надополнето: 20 август 2012 во 16:19 ---

преку team viwer никој нема да ти го подеси тоа во биосот :D
aj sega ke probam ke vidam so ke napram ako ne go crknam kompjuterot hahah

Ќе бидеш првата шо го цркнала :)

aj sega ke probam ke vidam so ke napram ako ne go crknam kompjuterot hahah

нема шо да цркнеш мака нема тој и нешто да избуричкаш во биосот ја вадиш после батеријата и се врака како што бил предходно фабричко рестатирање :D

Инсталирај EasyBCD, вклучи го, стисни на Edit Boot Menu, избриши го Windows-от од D и така нема да се појавува црниот екран за избор на еден од двата виндоуси.
jbt620i6m6vQVQ.jpg

Бидејки не знаеш кој е од D а кој од C, пред да избришеш преименувај го едниот со друго име и стисни на View Settings и таму ти пишува кој на која партиција е.
jStK5gyublR9I.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom