Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Јас викам и двете страни да победат да се прекине со градење на Скопје 2014 а и да се отпуштат 150 000 од државна администрација.

А за возврат буџетот да се намали за една милијарда и со тоа ДДВ`то на 10% ,данок на приход на 5% а данок на имот да се укине.,

Сите среќни.
Значи сите административци да ги отпуштиме..па сега колку ги има? Милион ?
А нема што да се прекине,кога градбата е во напредна фаза..70% е изградено..театарот е скоро готов,Уставен исто,МНР е готова само внатре останува,АЕК карабината е готова..остануваат уште хотелите на плоштад и бивши Официрски,ама тоа Грк ќе ги гради..така да сега да се прекине ќе биде најголема глупост,ќе се кецаат кучиња таму и наркомани ќе пијат дроги.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Значи сите административци да ги отпуштиме..па сега колку ги има? Милион ?
200 000 има и тоа да не ги ни земам во обѕир општинските администрации па да ја видиме бројката али еве бе и 100 000 нека отпуштат.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
200 000 има и тоа да не ги ни земам во обѕир општинските администрации па да ја видиме бројката али еве бе и 100 000 нека отпуштат.
Не претеруј,нема 200 000..120-130 000 најмногу нека се. И ја сум да се отпуштат,штетници се за буџетот,ама кај да се вработат бе? Каде?

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Не претеруј,нема 200 000..120-130 000 најмногу нека се. И ја сум да се отпуштат,штетници се за буџетот,ама кај да се вработат бе? Каде?
Не е моја работа.Ме прашал некој дали сакам да ги хранам од џеп ? Они ги прашуваат текстилците,рударите и тие во фабрики што работат дали тие пари што ги фрлаат во даноци не би им дошле подобро во џеп да имаат нешто на децата да им купат.

Нека идат нека си најдат работа нека не ми се паразитат по канцеларии и да не прават ништо.

Кога ќе видат дека нема работа може ќе решат пола и да си се вратат назад по селата од каде што дојдоа па да живнат малце и они а не во Мариово да има вкупно 700 жители и 3 деца.

Или пак ќе им текне дека книгите не служат да се потпираат клацкави маси и ќе земат малку ќе научат нешто да работат.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Не е моја работа.Ме прашал некој дали сакам да ги хранам од џеп ? Они ги прашуваат текстилците,рударите и тие во фабрики што работат дали тие пари што ги фрлаат во даноци не би им дошле подобро во џеп да имаат нешто на децата да им купат.

Нека идат нека си најдат работа нека не ми се паразитат по канцеларии и да не прават ништо.

Кога ќе видат дека нема работа може ќе решат пола и да си се вратат назад по селата па да живнат малце место во Мариово да има вкупно 700 жители и 3 деца.
Да така е..лесно е да се каже,спроведи го на дело тоа.. Кој сака да се врати у црно село бе не заебавај,ти би се вратил ли на село со магаре вода да носиш и до продавница пешки 5 км да идеш..не заебавај да не си правиме бајрам на умот.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Да така е..лесно е да се каже,спроведи го на дело тоа.. Кој сака да се врати у црно село бе не заебавај,ти би се вратил ли на село со магаре вода да носиш и до продавница пешки 5 км да идеш..не заебавај да не си правиме бајрам на умот.
Не си правам бајрам на умот еден ден сите кои работат во реалниот сектор ќе им пукне филмот и ќе речат доста порано или подоцна.

Гајле ми е кај ќе идат али немаат право да се паразитат врз туѓ џеп.Тоа што го прават е "легализирана" кражба со помош на државата и полицијата.

Ако не сакаат да идат пешки во село нека си купат коњ.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Од кај испаднаа овие 400 мил. задолжувања..Некој напиша 300 мил. евра коштал проектот.Друг 800 мил трет па вика надмина 1 милијарда.Од ракав ги вадите бројкиве..
Пред некое време што се задолживме 400 милиони не реков дека целосно ќе се искористат за спомениците, аман !

Овој така нарчен проект почна уште од крај на 2006-2007.. Нека е и 300 милиони според некои,ама не се финансира од една буџетска година него од 7-8..Годишно нека се одлеваат од буџет по 40 милиони..Државата располага со буџет од 2,5 и кусур милијарди..Повише ме интересира каде одат другите пари,каде одат другите 98%..Ск 2014 е гола вода за буџетот ако така се гледа,они барем се гледаат,другите сакам да ги видам.
Сега сакаш да дојдеш до некое Соломонско решение или што е работава?
Претходно се жалеше дека и ден денес плаќаш долгови на Тито, стигнавме до тоа дека сегашниве задолжувања некој пак ќе ги исплаќа, дали ти или твоите деца - сепак некој ќе ги исплаќа овие кредити.
И сега ај пак по твојата логика, значи оправдани се задолжувањата за изградба на споменици бидејќи не се финансирани од една буџетска година, така? :facepalm: Дали тоа значи дека ТИ на Тито ќе му ги простиш таквите популистичките задолжувања? Или долг си е долг?

За мене лично долг си е долг, дали е створен за период од една година или неколку не е битно. Мислам дека и ти го мислиш истото. Работава е инаетот ти е поголем од разумот.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Пред некое време што се задолживме 400 милиони не реков дека целосно ќе се искористат за спомениците, аман !
Епа тоа ме интересира де од каде испаднаа..Пушти линк да видам..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Не си правам бајрам на умот еден ден сите кои работат во реалниот сектор ќе им пукне филмот и ќе речат доста порано или подоцна.

Гајле ми е кај ќе идат али немаат право да се паразитат врз туѓ џеп.Тоа што го прават е "легализирана" кражба со помош на државата и полицијата.

Ако не сакаат да идат пешки во село нека си купат коњ.
Све додека не се развие реалниот сектор,нити ќе има отпуштања ни па некоја партија/власт ќе има храброст тоа да го стори..Стимулирање на домашните капацитети + странски инвестиции можат само да ја спасат работава..све друго е мижи да ти баам..а тоа што тебе и мене не ни се свиѓа што плаќаме некои џаболебари таму.. кој не шиша,никој нема нас да не праша што сакаме.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Све додека не се развие реалниот сектор,нити ќе има отпуштања ни па некоја партија/власт ќе има храброст тоа да го стори..Стимулирање на домашните капацитети + странски инвестиции можат само да ја спасат работава..све друго е мижи да ти баам..а тоа што тебе и мене не ни се свиѓа што плаќаме некои џаболебари таму.. кој не шиша,никој нема нас да не праша што сакаме.

Развивање на реланиот сектор за да се отпуштат паразитите. :pos:

Тоа е како да се чека да се чека коњот да може пак да се користи за орање за да му ги тргнеш пијавиците.На крајот ем ќе умре коњот а после со него и пијавиците кога ќе немаат од што да се хранат.

Ти можеш ако сакаш да му дадеш на коњот и најдобра храна и најчиста вода али додека пијавиците не му ги тргнеш тој коњ не иде нигде освен во фабриката за лепак

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
што е она што се гради до самиот Тинекс на Првомајска- до она селоно Усје ?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
затоа што таква веќе постои на Првомајска бб
значи ли дека оваа ќе е втора на иста локација?!

Предметот што се изложува на продажба може да се разгледа на паркинг просторот на Аукциска Куќа М ДОО Скопје, која се наоѓа на ул.,, Првомајска,, бб.„:eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom