Најдобар веб прелистувач

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар веб прелистувач

• Mozilla Firefox

Гласови: 147 31,7%
  • Internet Explorer

Гласови: 12 2,6%
  • Opera

Гласови: 55 11,9%
  • Google Chrome

Гласови: 240 51,7%
  • Apple Safari

Гласови: 10 2,2%

• Вкупно гласачи
    464
Гласав за хром,едноставно според мене најлесен и најбрз за работа..

Пробајте го сега новиот IE 10 на Windows 8.....па дојдете ќе помуабетиме.....можеби за прв пат наместо иконата на IE да ја бришам,ќе морам да ја оставам...а другите Chrome и Mozilla да им направам uninstall.

Еве еден сеопфатен бенчмарк : http://www.favbrowser.com/internet-...oogle-chrome-17-vs-firefox-10-vs-opera-11-60/

п.с за споредба...IE 10 ,форумов ми го отвара3-4 сек побрзо од Chrome-от.(зборуваме за некеширани)
Добар ИЕ10, може и предобар, ама не е се така светло.
Последно излегоа информации, барем за метро апликациите, дека Хром и Мозила неможат во целост да ги искористат ресурсите.
Тоа изгледа како некоја малверзација на Мајкрософт, па нивниот ИЕ мора да биде прв.
Сепак само шпекулации се.

Хром го зазеде првото место на користени прелистувачи.

Stat_Counter_browser_ww_monthly_201105_201205.jpg

Корисна екстензија за Chrome

Ghostery
https://chrome.google.com/webstore/detail/mlomiejdfkolichcflejclcbmpeaniij/details

Препознава кој ја следи вашата активност на интернет. Може да ги блокирате следачите, а со тоа блокирате голем дел од рекламите, оние кои се поврзани со бројачи.

Можеби ќе треба да одблокирате неколку од овие. За да може да ги гледате коментарите од Фејсбук на други страници, ќе треба да го одблокирате Facebook Connect. За да ги гледате коментарите од Disqus ќе треба и него да го одблокирате.

Супер екстензија за параноичните :)

Гласав за Хром, затоа што сум човек што сакам едноставно, прегледно и брзо за работа, токму ова го нуди Хром.
Околу приватност не се замарам, затоа што и немам потреба, тоа вие што плаќате преку интернет или сте некои хакери сигурно ќе се замарате, мене како average home user Хром ми е одличен. Чиста 10ка.(y)

Во последно време некако повеќе Chrome го користам. Firefox утнаа со овие верзиите сега вака што ги прават а нема скоро ништо променето, незначајни шминки, а и во перформанси е ужас укопува често.

а кој зима најмалку од перформансите?

а кој зима најмалку од перформансите?

Chrome со исклучен ерор рипортинг во wrench icon>settings>show advance settings>Use a web service to help resolve spelling errors & Аutomatically send usage statistics and crash reports to Google> одштиклирајте ги двете > done.

Сега скоро Chrome ги укинаа екстензиите за симнување на youtube видеа, па само заради тоа се префрлив на Firefox како прв прелистувач. За чудо, презадоволен сум.
firefox.jpg

1. Mozilla Firefox
  2. Internet Explorer
  3. Opera
  4. Google Chrome
  5. Apple Safari
Овие се повеќе и повеќе живеат на стара слава...
.. во последно време голема предност им давам на
Maxthon 3 и Avant ultrimate прелистувачите...
..едноставно... многу побрзи се и многу помалку го оптоваруваат системот.
Avantot има и можност за менување на енџинот за работа.. така да нема никаков проблем со отварање на страници кои се оптимизирани за некој од „големите“ прелистувачи.

Да го ставиш IE пред Chrome е грев од невидени размери :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom