Zaphod Beeblebrox
Поранешен покул Божино
Види ја ти Мирка конечно нешто реално да напише, ваљда и неа веќе и прекурчи од популизмот и ренесансата.
Не и е прва ваква колумна, повеќе до сега вакви сум прочитал и

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Види ја ти Мирка конечно нешто реално да напише, ваљда и неа веќе и прекурчи од популизмот и ренесансата.
Јас сите што досега сум и ги прочитале влечеле на една страна. Затоа и ја пофалив конечно да се расплука како што треба. Плукај Мирке додека можеш, само внимавај марихуана у двор да не ти најдатНе и е прва ваква колумна, повеќе до сега вакви сум прочитал и![]()
Еден народ не може да се оценува според уличните тепачи, според пироманите, според убијците кои припаѓаат на тој народ.....
Но тоа ви се допаѓа да го правите, некако ви ја олеснува совеста да генерализирате како што сакате,
очајно барате оправдание за несмислена омраза....
Болни луѓе има кај сите народи, ако сакате да знаеш дали се гордеам со нив, да знаеш дека не се гордеам ..... сакам да ги снема.....
По твојава логика воена парада треба се организира во Слупчане. Како да нема реакции?Сега нема што да се буниме, таква Рамка потпишал некој. И Грујо и Ѓорѓе да сакаат да ги бранат македонските национални интереси, осамени се, зошто немаат партнер со ист промакедонски став кај опозицијата.
Чим пишува нешто не чини можда ке има реакција ама да почекаме ке видимеНе е можно ова Мирка да го пишала,па нели она беше прв "патриот",со бурекон,свињана и србендана?Аии нешто се случува,да не касни исплатата?
Јас сите што досега сум и ги прочитале влечеле на една страна. Затоа и ја пофалив конечно да се расплука како што треба. Плукај Мирке додека можеш, само внимавај марихуана у двор да не ти најдат![]()
Не е можно ова Мирка да го пишала,па нели она беше прв "патриот",со бурекон,свињана и србендана?Аии нешто се случува,да не касни исплатата?
Што се чудите луѓе?
По твојава логика воена парада треба се организира во Слупчане. Како да нема реакции?
....а ова па бедава од „новинари“ на чело со Мирка, пак некој како реагира у СДС и е најбитно....малку се бавеше со Ѓорѓе „залутаниот“ (кој бтв има улога на самар во истоимената поговорка и јаде стапови кога треба некој друг), па после одма им се нафрли на СДС.....дека ја укакале кога требало - точно, ама сега се бавиме со конкретен настан...
Ако досега немаш намлатено илјадници евра плукни се и избегај некаде, значи не те бива.
Не се секирај, Битушанец ги согледува работите реално.
Што се чудите луѓе?
СДСМ кога владееше 1993-1995 г. се дадоа државјанства на 120,000 косоварски албанци, привремени жители на Р. Македонија, а државјани на Р. Србија - Косово.
Нели, Самарас имаше тактика дека полесно ќе ја победи Македонија доколку Македонија се албанизира???????
Потоа СДСМ воведе непишано начело во 1993 г. дека морало во Владата да има и албанска партија. Од граѓанска држава се направи двонационална држава, секако пак непишано.
Потоа Бане, Љубчо, Тачи и Трајковски потпишаа Рамковен договор.
Го сменија уставот.
СДСМ формираше коалиција со партијата наследничка на ОНА/АНА/УЧК уште во 2002 г., веднаш по конфликтот.
За време на Владата на СДСМ и ДУИ, 2002-2006 г. се донесе закон за територијална поделба на Р. Македонија, со општински граници кои ги бараа Албанците од Македонија, Косово и Албанија.
Сега нема што да се буниме, таква Рамка потпишал некој. И Грујо и Ѓорѓе да сакаат да ги бранат македонските национални интереси, осамени се, зошто немаат партнер со ист промакедонски став кај опозицијата.
Грујо ако се буни многу, ќе падне владата и со нова опозиционерска влада, нема да биде ништо чудно ако дочекаме и нови уставни промени, федерализација, промена на име итн.
Види, ја цел живот сум за ВМРО и СДСМ не ги сметам за луѓе. Стварно.Сега нема што да се буниме, таква Рамка потпишал некој. И Грујо и Ѓорѓе да сакаат да ги бранат македонските национални интереси, осамени се, зошто немаат партнер со ист промакедонски став кај опозицијата.
Грујо ако се буни многу, ќе падне владата и со нова опозиционерска влада, нема да биде ништо чудно ако дочекаме и нови уставни промени, федерализација, промена на име итн.