Најголеми фудбалери-предавници

• Креатор на темата Креатор на темата Stivie G
  • Време на започнување Време на започнување
Сте го забораиле најголемиот од најголемите,ај погодете од трипати?:icon_lol:

Глен Џонсон од Челзи во Ливерпул.

Па играше во Барса а после во Реал појде :)
Директен премин? Па и не баш. Клучен играч? Никако. Значи играч не е предавник ако играл за двете екипи, туку ако се покажал како еден од најдобрите, па од икс причини отишол кај ривалот. Пример од Реал у Барса да отидат Чаби Алонсо или Озил, а у обратен правец Иниеста или Чави (не ги спомнав Меси и Роналдо зашо тие не можат истовремено во иста екипа да играат, иако и за нив важи истото).
Зошто Роналдо дебелиот никој не го смета за предавник?

Директен премин? Па и не баш. Клучен играч? Никако. Значи играч не е предавник ако играл за двете екипи, туку ако се покажал како еден од најдобрите, па од икс причини отишол кај ривалот. Пример од Реал у Барса да отидат Чаби Алонсо или Озил, а у обратен правец Иниеста или Чави (не ги спомнав Меси и Роналдо зашо тие не можат истовремено во иста екипа да играат, иако и за нив важи истото).
Прочитај наназад, ќе видеш дека во неколку наврати е спомнат.
Иначе Савиола го спомнав според логиката на првиот пост. Таму го прочитав Овен :)

Прочитај наназад, ќе видеш дека во неколку наврати е спомнат.
Иначе Савиола го спомнав според логиката на првиот пост. Таму го прочитав Овен :)
Па поентата е дека не треба да биде третиран како предавник. Никого он не преварил :) Отишол од Барса у Интер, и што има сеа било кој на било каков начин поврзан со Барса да се замара со неговата кариера? А и не може да се каже дека бил нивна легенда со 1 сезона помината кај нив.

Глен Џонсон од Челзи во Ливерпул.
Челзи го избрка на позајмица во Портсмут Џонсон, за да игра Фереира, покасно си го откупија договорот. Не ми изгледа како предавник мене...поголемо предавство беше кога премина од Вест Хем во Челзи како 18годишник.

мислиш само роналдо?
постојат роналдо и кристијано роналдо, а еден има роландо... да не ги смешаш ;)

Најголеми предавници помеѓу фудбалерите? И од тие што Че ги наведе, по мене само 3ца реално може да се рачунаат за предавници. Кемпбел, Фиго и Тевез.
Не ги наведов јас, сликата е таква :D :P
Иначе и за мене, најголем предавник би бил некој кој директно(или индиректно) преминува во НАЈГОЛЕМИОТ ривал.
Топ 2 предавници за мене
1. фиго
2. Мустафа Стојкович

Челзи го избрка на позајмица во Портсмут Џонсон, за да игра Фереира, покасно си го откупија договорот. Не ми изгледа како предавник мене...поголемо предавство беше кога премина од Вест Хем во Челзи како 18годишник.

Се заебавав, пошо гледам Торес е стаен на иста слика со Фиго, па ако не сите трансфери меѓу клубови едни да ги сметаме за предавства. :))
Е последната реченица е таа со која се согласувам, да си жив, е тоа е предавство по дефиниција.

А и не може да се каже дека бил нивна легенда со 1 сезона помината кај нив.
Легенда е. :) И со таа 1 сезона, Роналдо е легенда на Барселона. И никој од фановите не го третира за предавник. Веројатно единствениот играч кој играл и за Барса и за Реал, а до ден денес е почитувам од фановите и на 2те екипи.

Се заебавав, пошо гледам Торес е стаен на иста слика со Фиго, па ако не сите трансфери меѓу едни да ги сметаме за предавства. :))
Е последната реченица е таа со која се согласувам, да си жив, е тоа е предавство по дефиниција.

Не е толку страшно се додека не замини во Милвол. :D Инаку Вест Хем ја има најдобрата академија за млади играчи во Англија. Рио Фердинанд, Лампард, Џо Кол, Џонсон, Керик се играчи од академијата на Вест Хем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom