Помош и совети

F

FuckYouAll

Гостин
Имам игра за PS2 на компјутер, само незнам како да ја ставам на ЦД а да работит на PS2 ?
Програмче нешто требит ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам игра за PS2 на компјутер, само незнам како да ја ставам на ЦД а да работит на PS2 ?
Програмче нешто требит ?
Десен клик на фајлот (треба да е ISO или IMG) и отвори го со Nero директ и режај

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
За нубовите, WHQL AMD Catalyst 12.8 драјвер MS сертифициран драјвер.

Обавезно инсталирање и на профилот, 12.7 CAP3.

Oбавезно бришење на претходните драјвери претходно исто така.

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
веројатно имате многу пишувано на ова тема ама да не се мачам и да не барам, ако можи некој да ми кажи како/на кој начин/од која страна/торент ги симнувате најголем дел од игрите?

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
веројатно имате многу пишувано на ова тема ама да не се мачам и да не барам, ако можи некој да ми кажи како/на кој начин/од која страна/торент ги симнувате најголем дел од игрите?
Јас најчесто ја користам piratebay, а ако неможам да најдам нешто таму, одам на kick-ass-torrents. Ако сакаш уште торент страници, один на torrentz.eu и таму напиши што ти треба во search, и ќе ти излезат повеќе страни кои ја имаат играта што ја бараш.
A за да можеш да спушташ, ти треба торент клиент, како на пример Utorrent.

BTW, I like your sig. Denny Crane! (y)

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Јас најчесто ја користам piratebay, а ако неможам да најдам нешто таму, одам на kick-ass-torrents. Ако сакаш уште торент страници, один на torrentz.eu и таму напиши што ти треба во search, и ќе ти излезат повеќе страни кои ја имаат играта што ја бараш.
A за да можеш да спушташ, ти треба торент клиент, како на пример Utorrent.

BTW, I like your sig. Denny Crane! (y)
океј е ако е преку торенти, јас си реков некој други цаки има или страници.
Denny Crane!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Alan Shore >>>> Denny Crane.

Него, проблемот со missing textures на Darksiders II го решив со десен клик на драјверите доле десно, 3d settings, anti aliasing -> application managed.
fucking hell.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
За нубовите, WHQL AMD Catalyst 12.8 драјвер MS сертифициран драјвер.

Обавезно инсталирање и на профилот, 12.7 CAP3.

Oбавезно бришење на претходните драјвери претходно исто така.
Увек инсталирам нови драјвери али ова првпат ми се случува со 12.8цата....повеќето од игрите ми идат помазно без проблеми али некои игри како League of Legends или Path of Exile имаат проблеми со текстурите . Еве screenshot

Како што гледаш некои од текстурите се ептен заматени и low res после инсталирање на драјвериве.

Некое решение да не знаеш случајно ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Смени резолуција некој друга од тоа што ти е наместено сега, рестартирај ја играата и потоа пак уклучи ја и врати ја онаа која ја користиш.

Каква карта имаш?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Смени резолуција некој друга од тоа што ти е наместено сега, рестартирај ја играата и потоа пак уклучи ја и врати ја онаа која ја користиш.

Каква карта имаш?
Не функционираше ова.

Иначе имам ATI HD 6770 @ 1GB.... ств незнам што би можело да го предизвикува ова.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Во игра исто така ли е? кој формат ти е наместен во играта, има ли опција за менување на формат на мониторот, пример 16:9/16:10?

Која ти е резолуцијата на десктоп? пробај смени ја и таа, и пак врати ја на дифолт.

За крај во Catalyst control centar види дали е MLAA опцијата вклучена, избери reset to defaults во драјверите дури и ако не е.

Не функционираше ова.

Иначе имам ATI HD 6770 @ 1GB.... ств незнам што би можело да го предизвикува ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom