A
Advokatisce
Гостин
Најверојатно ти е диставено решение донесено од нотар по поднесе предлог за извршување врз основа на веродостојна исправа. Доколку во рок си поднел приговор кој ти е основан ( застарено побарување, платена сметка и сл) ќе ве упателе на суд и тогаш ќе сте се тужеле. Ако е изминат рокот тогаш решението е правосилно и извршно и може да те дадат кај извршител. Ако ти е изминат рокот за приговор јави се кај доверителот да не те даде на извршител и гледај да се договориш за плаќање. Ако те дадат на извршител ќе имаш поголеми трошоциЌе ве замолам за правна помош Пред 9 дена ми стигна еден со моторче и ми донесе писмо бајаги големичко беше ми рече можам да го земам или пак не јас го земав мислев дека ми е од Комерцијална банка за кредит нешто известување и сл. но ми стигна од cabletel ( Денешно близу ) Имав заостанати сметки за пред година не платив за телефонот и за интернетот ми го исклучија тогаш и заборавив да платам една сметка од 6000 денари од кои 5000 денари ми беа за телефонот е сега во документот кој ми го донесоа пред 7 дена ми ја донеа сметката и ми пишуваше дека морам да платам сметката од 6000+ денари и плус 10.000 + денари за нотарски трошоци и за такви работи....и дека после од денот на примапредавањето после 8 дена изминати ќе ме дале на суд нешто така слично беше е сега ме интересира што да направам? и дали после 8 дена ќе ме дадат на извршител? или пак мора да помине преку суд? зошто утре треба да земам плата се плашам да не ми ја блокираат сметката а ако ми ја блокираат сметката сум го на*бал до даска имам еден куп работи за плаќање ако некој може да ми каже дали после тие 8 дена изминати јас веќе сум даден на суд ? ми кажаа дека сум можел да поднесам приговор но тој приговор ми кажаа дека ќе ме кошташе околу 100 евра кои јас ги немав тие пари Ќе ве замолам за помош ако може стварно да ми одговорите што да правам.