Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш на http://www.cadenaser.com/deportes/a...yern-munich/csrcsrpor/20120815csrcsrdep_9/Tes

Ова е радио севиља баскија,тој регион,вика дека Мартинез после пријателската која ја играле Билбао со приватна кола си заминал,не со клубскиот автобус...

Утре би требало да е официјално...

Каква Баскија бре, мадридско е радиото !!! :D

Но е најрелевантно кога се работи за трансфери, ма да и тие у веста се повикуваат на германските медиуми. Шпанциве освен Марка се некако резервирани за ова и не уфрлаат вести од свој извор, т.е. викаат дека не е се готово како што се објави.

Плус сеа исфрлија и шпекулации за Љоренте у Јувентус. СИГУРНО е дека Љоренте и Мартинез ќе заминат, и тоа најверојатно во пакет пошто најавите од Билбао беа или сите или ниеден ќе пуштат, само што некои од шпанскиве новинари викаат дека тоа (заминувањето на Мартинез и Љоренте) ќе се деси наредното лето а не сега. :)

Каква Баскија бре, мадридско е радиото !!! :D

Но е најрелевантно кога се работи за трансфери, ма да и тие у веста се повикуваат на германските медиуми. Шпанциве освен Марка се некако резервирани за ова и не уфрлаат вести од свој извор, т.е. викаат дека не е се готово како што се објави.

Плус сеа исфрлија и шпекулации за Љоренте у Јувентус. СИГУРНО е дека Љоренте и Мартинез ќе заминат, и тоа најверојатно во пакет пошто најавите од Билбао беа или сите или ниеден ќе пуштат, само што некои од шпанскиве новинари викаат дека тоа (заминувањето на Мартинез и Љоренте) ќе се деси наредното лето а не сега. :)

Е вероватно,се извињавам,врска немам....

У Германија Билд објави,а Билд има свои луѓе во Баерн,односно доста силни врски,и веста ја објави главниот уредник на спортската редакција...Билд е еден од најрелевантните извори во Германија...

И тоа ептен ударно го објави,ваљда не се до толку ретардирани да објават нешко како 100% ако немаат сигурни и проверени информации дека е 100%...

А на твитер читав дека на доста телевизии во Шпанија,новинари потврдиле дека е точна веста,ама тоа ти најубаво можеш да ми потврдиш?

Lele se nadevam deka Martinez ke ne nadgradi malku vo pass igrata posto ke slakirame ovaa godina definitivno posto mnogu traumi Schweini dozivea minatata sezona i ne ocekuvam od nego premnogu pa zatoa se nadevam na Martinez kolku tolku .

Lele se nadevam deka Martinez ke ne nadgradi malku vo pass igrata posto ke slakirame ovaa godina definitivno posto mnogu traumi Schweini dozivea minatata sezona i ne ocekuvam od nego premnogu pa zatoa se nadevam na Martinez kolku tolku .

Па тоа е и една од главните причини зошто го зимаат,и зошто се завлече ова више 3 месеци преговарање натегање,у пички матер стана више....

фала богу се надевам утре официјално да е,и аман више....само за тоа муабет се правеше.

E aj ke vidis so ke se slucuva so pass igrata vo napadot godinava pa nemoj posle AMAN VO PRAVO BESE !
знам како колку мозе да игра пас игра со Гомез,Манѓукич е нешто поарен но требе да се задоволиш со тие што ги имаш да го земеме Ронеу усте подобро мозе да играмо пас игра но и со Манѓукич несме лоши ти ке бидеш тој што ке пишуваш аууу шо играч е овја

За разлика од вПерси Мартинез е играч злато што тешко е да најдеш ка тој има се и висок е и пас игра супер дуел мозе да игра и штопер мозе да игра и десен бек и плус 23/4годишен,и плус ако е вистина дека тој ке ги плати тие 10милиона значи прифатил помала плата само за да дојде во Бауерн тоа нас ни требе играч со срце што ке игра за тимот е не само за пари

Е вероватно,се извињавам,врска немам....

У Германија Билд објави,а Билд има свои луѓе во Баерн,односно доста силни врски,и веста ја објави главниот уредник на спортската редакција...Билд е еден од најрелевантните извори во Германија...

И тоа ептен ударно го објави,ваљда не се до толку ретардирани да објават нешко како 100% ако немаат сигурни и проверени информации дека е 100%...

А на твитер читав дека на доста телевизии во Шпанија,новинари потврдиле дека е точна веста,ама тоа ти најубаво можеш да ми потврдиш?

Сите пренесоа, но само на Марка насловот и беше „БОМБА: Мартинез у Баерн“. И сите се повикаа на информацијата на Билд, фактички преведен беше текстот од Билд.

Едино ново беше ова од Cadena каде шо кажаа дека Мартинез го напуштил мечот и со приватна кола си заминал. Е сеа ја ко шо укапирав читајќи, Баерн понудил колку што му барале од Билбао претходно, но одговор од Билбао на понудата ќе има утре!

А каква е ситуацијата кај нив, пишав у претходниот пост. Сакаа да им остане овој тим, го довеодоа и Адруиз од Валенсија, имаа на пик да вратат уште неколку заминати Баскијци и да идат јако сезонава. Арно ама нишо од тоа, Љоренте пред некој ден изјави дека нема да го продужи договорот, и сеа ваљда нема да одбијат добар кеш за овие двајца. :)

Сите пренесоа, но само на Марка насловот и беше „БОМБА: Мартинез у Баерн“. И сите се повикаа на информацијата на Билд, фактички преведен беше текстот од Билд.

Едино ново беше ова од Cadena каде шо кажаа дека Мартинез го напуштил мечот и со приватна кола си заминал. Е сеа ја ко шо укапирав читајќи, Баерн понудил колку што му барале од Билбао претходно, но одговор од Билбао на понудата ќе има утре!

А каква е ситуацијата кај нив, пишав у претходниот пост. Сакаа да им остане овој тим, го довеодоа и Адруиз од Валенсија, имаа на пик да вратат уште неколку заминати Баскијци и да идат јако сезонава. Арно ама нишо од тоа, Љоренте пред некој ден изјави дека нема да го продужи договорот, и сеа ваљда нема да одбијат добар кеш за овие двајца. :)

Убаво за нив,ама мислам дека живеат во илузии малце и во нереален свет....Факт е дека никогаш нема да достигнат ниво на Реал или Барса во Шпанија.Лани имаа добра сезона во Лига Европа ама во финале пуздер ги направија...

И пак не изборија пласман во ЛШ...Ондак неможеш да очекуваш добар играч како Љоренте да сака да остане,кој годините му минуваат а нема една утакмица во ЛШ.

Баш ја гледав прес-конференцијата на нивниот претседател,тоа ко парастос личеше....Сите занемени како тоа нема да продужи,па сега ли ќе си иде,па после...Тој претседателот беше ко жена му да го оставила....Де беее да му ебам мајката играч е,ќе најдат уште 5 млади со таков потенцијал.Ептен се понашаат ко религија да се.

Затоа и фала богу,добро ќе се заврши со Мартинез...Изгледа сфатија малце...

п.с.

И тој Биелса е ЛУДАК....по фацата се гледа...Ради него си идат...
--- надополнето: 16 август 2012 во 01:05 ---
1.bild.jpg

МОЖДА И НЕМА ДА ГАЗИМЕ!!!!

Posto Barca trgnaa po Song mene mi stana jasno deka mnogu im e skap Martinez pa ovde se tesam deka Bayern vekje go imaat angazirano i plus dogodina ako dojde Guardiola ke bide TOP ke ima drustvo detevo ama me fakja strav za Ribery i Robben vise ke imaat napolneto po 30 godini i ke treba da se bara zamena za niv .. e ovde mislam deka uste od ovaa godina treba da se raboti za angazman na dobri krila posto realno da zborime Shaqiri iako e mlad nema sansi da go dostigne psiholosko tejnickoto nivo na Robben i Ribery , glavobolkite tek pocnuvaat !

ЧЕНТО

Треба да ги сфатиш, и нив не им е лесно! :D

Ова им е несомнено една од најјаките генерации во историјата, плус имаат добар тренер (луд јесте, ама генијален), совршена подлога за конечно успех и во ЛШ.

Веројатно знаеш како е кај нив политиката и дека не смее во клубот да игра играч кој не е Баскиец или има баскиско потекло. А вака еве си склопија фантастичен тим од нивни играчи, предводени од Љоренте и Мартинез и не сакаа да ги испуштат пред се нив двајца и околу нив да градат тим наредниве сезони.

Али ете, пукнало, финансиската ситуација у Шпанија знаеме каква е и општо, а и на фудбалски план најголемиот дел од екипите се у долгови. Така да, штета што не им успеа планот, според мене ќе имаа јаки перформанси, ова им беше „еднаш во сто години шанса“, затоа и така скиселени изгледале при прес-конференцијата. :)

Инаку Хави Мартинез е јак играч, перспективен, но мислам дека 40 се „малку многу“ за него. Но тоа е, Билбао ви го извлекле максимумот шо го барале, нека му е со среќа у Баерн (ако дое). :)

ЧЕНТО

Ова им е несомнено една од најјаките генерации во историјата, плус имаат добар тренер (луд јесте, ама генијален), совршена подлога за конечно успех и во ЛШ.

Веројатно знаеш како е кај нив политиката и дека не смее во клубот да игра играч кој не е Баскиец или има баскиско потекло. А вака еве си склопија фантастичен тим од нивни играчи, предводени од Љоренте и Мартинез и не сакаа да ги испуштат пред се нив двајца и околу нив да градат тим наредниве сезони.

Али ете, пукнало, финансиската ситуација у Шпанија знаеме каква е и општо, а и на фудбалски план најголемиот дел од екипите се у долгови. Така да, штета што не им успеа планот, според мене ќе имаа јаки перформанси, ова им беше „еднаш во сто години шанса“, затоа и така скиселени изгледале при прес-конференцијата. :)

Се слагам....Им ја знам политиката...Вероватно и ти имаш право...

Ама светот општо,а поготово фудбалскиот свет екстремно брзо се движи и се менува да може некој нив да ги чека...

Екипи ко Сити,ПСЖ преку ноќ на хартија стануваат ултра силни,носат ѕвезди и во една вечер го надминуваат 10 пати напредокот на Билбао...Тоа го знаат и нивните фудбалери,кои сигурно не им е сонот да се 10ти во Шпанија...

Убаво за нив,ама мислам дека живеат во илузии малце и во нереален свет....Факт е дека никогаш нема да достигнат ниво на Реал или Барса во Шпанија.Лани имаа добра сезона во Лига Европа ама во финале пуздер ги направија...

И пак не изборија пласман во ЛШ...Ондак неможеш да очекуваш добар играч како Љоренте да сака да остане,кој годините му минуваат а нема една утакмица во ЛШ.

Баш ја гледав прес-конференцијата на нивниот претседател,тоа ко парастос личеше....Сите занемени како тоа нема да продужи,па сега ли ќе си иде,па после...Тој претседателот беше ко жена му да го оставила....Де беее да му ебам мајката играч е,ќе најдат уште 5 млади со таков потенцијал.Ептен се понашаат ко религија да се.

Затоа и фала богу,добро ќе се заврши со Мартинез...Изгледа сфатија малце...

п.с.

И тој Биелса е ЛУДАК....по фацата се гледа...Ради него си идат...
--- надополнето: 16 август 2012 во 01:05 ---
1.bild.jpg

МОЖДА И НЕМА ДА ГАЗИМЕ!!!!

Nema zasto Can prva da go igraat i plus lev bek da go igraat koga deteto e povekje za pass igra mora da go naznacat Schweini za tutor na Can posto gledam zamena na Schweini samo Can vo nikoj dug , Lahm ke si igra levo a Rafinha desno ako ne ja zaebe i ovaa sezona sreinata pak so Martinez i Schweini bi bila TOP a napred sve po staro :D :D ako mu trgne na Gomez gazime ako ne imame Plan B so Mandzo :D

ЧЕНТО

Инаку Хави Мартинез е јак играч, перспективен, но мислам дека 40 се „малку многу“ за него. Но тоа е, Билбао ви го извлекле максимумот шо го барале, нека му е со среќа у Баерн (ако дое). :)

Both Marca and AS are reporting on the same Bild article, citing that Martínez had to give up to 2 million per year with the condition he gets a 5 year sentence, sorry, contract (having an issue with trials and Bayern lately.)

So he may actually cost 30 million in the long run, not counting his HUGE salary.

Now there is a bit of confusing news from Mundo Deportivo: These guys are saying Bayern is having trouble figuring out if they need to put up the VAT or not, being a foreing club. The release clause, in any case, MUST be paid up by Mr. Martínez himself, to la Liga.
Here is the fun stuff: According to them, Athletic president Mr. Urrutia - who is of course having one heck of a week already - has even rejected to answer Uli's calls. It seems someone forgot to tell the dude none messes with Uli and, if there ever was such a thing as 'what Uli wants Uli gets,' this is it. Uli jumped over to Don Jupp's bandwagon and over Sammer's doubts regarding the value of Martínez. He was made a target if certain conditions were met.

One of them was that a non-essential player be sacrificed. Mundo suggests Gustavo, Timo and even Bastian were considered. In turn, the club rejected the idea of selling Alaba, a hot prospect for Barza. They did not confirm who is to take the plunge nor where are the offers coming from if that is the case.

What is funny is that Mundo says Martínez will NOT put up part of his salary for the transfer. On the contrary, these reports by the German press have made the negotiations more difficult already.

What is going on is that the player's agents, Bahia International, are waiting for Bayern's official letter saying that they WILL put up the dough. That and a bank guarantee will seal the deal. According to Mundo, Bayern's board have green lighted the deal and the wheels are turing fast.

If everything reported by Mundo is in fact true, somebody somewhere must be travelling with the Bundesliga most expensive 'I'll PAY UP' letter in history.

Од странски форум....Во кратки црти за целата операција!

Не им верувај на овие Мундо Депортиво, педери каталонски се! :P

Шала. :)
Тоа е тоа шо ти го пишав, така сфатив и ја дека од Билбао сеуште нема никаков одговор и дека утре треба да се очекува фидбек од нив. Значи тоа е сигурно!

Очигледно е дека не сакаат да се разделат од него, затоа и лупнале 40м. клаузула мислејќи дека Баерн нема да плати толку, но ете, спремни сте да платите и сеа им се умрсија сметките.

Можно е да побараат некоја „цака“ ко шо пишува у текстов, но ипак, 40м. се голема сума за да одбијат, иако за Љоренте веќе имаа одбивано суми од 30-40м.

А ова дека Мартинез е спремен да отплати од своја рака, не ми е верно. Ќе видиме. :)

п.с. еве ти ја насловната на Марка:

A0YCQ2SCUAElxdR.jpg

абе какви глупости Баерн да се откажувале од Швајни или ГУставо НЕМА ТЕОРЕТСКИ ШАНСИ. Да ако дојде Мартинез очекувам Тимо да си оди пошто многу играчи ќе бидат од средина а само он нема да игра. А ова што го изјавува Билд ми изглеа најверојатно и они некад грешат али најчесто се точни кога се работи за Баерн ,самите Баерн рекоа дека нема да платат 40 милиони евра зборам за со целосна плата на Мартинез али вака ако стварно намали плата за 2 мил тогаш ќе испадне дека Баерн уствари ќе потроши 30 милиони колку и што се вртеше дека се спремни да потрошат. Како и да е ќе видиме
--- надополнето: 16 август 2012 во 02:19 ---
и башка што пиша некој погоре дека Мартинез заминал одма после утакмица не кажал на никој кај ќе оди ова она со приватна кола а и девојка му на твитер пишала нешо у стил дека морала да почне да учи германски...
--- надополнето: 16 август 2012 во 02:29 ---
башка и кога го прашале Ханјкес денес после мечот дали ќе дошол Мартинез имал насмевка до уши

абе какви глупости Баерн да се откажувале од Швајни или ГУставо НЕМА ТЕОРЕТСКИ ШАНСИ. Да ако дојде Мартинез очекувам Тимо да си оди пошто многу играчи ќе бидат од средина а само он нема да игра. А ова што го изјавува Билд ми изглеа најверојатно и они некад грешат али најчесто се точни кога се работи за Баерн ,самите Баерн рекоа дека нема да платат 40 милиони евра зборам за со целосна плата на Мартинез али вака ако стварно намали плата за 2 мил тогаш ќе испадне дека Баерн уствари ќе потроши 30 милиони колку и што се вртеше дека се спремни да потрошат. Како и да е ќе видиме
--- надополнето: 16 август 2012 во 02:19 ---
и башка што пиша некој погоре дека Мартинез заминал одма после утакмица не кажал на никој кај ќе оди ова она со приватна кола а и девојка му на твитер пишала нешо у стил дека морала да почне да учи германски...
--- надополнето: 16 август 2012 во 02:29 ---
башка и кога го прашале Ханјкес денес после мечот дали ќе дошол Мартинез имал насмевка до уши

Понуди се да ја подучиш :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom