Фан Клуб: Јувентус

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
хахааха ми ги наброја Асамоа и Џовинко кој дојдоа вчера....сакав да кажам дека до минатата година немаа ништо ке видиме како ке се снајдат Џовинко и Асамоа (ме воодушеви со голот во финалето на супер купот )
Еве јас ке ти ја кажам цената на 3 те најаки на Атлетик .
Љоренте 30 милиони евра (нормално не со 1 година договор )
Мартинез 30 милиони евра понуди Баерн Минхен ама не го продадија!
Муњаин вреде некаде 20 + милиони евра + ако се умеша и друг клуб ке му се дигне цената !
Толку пари засилување не се држе на клупата!
Што се опднесува со донесувањето на Љоренте мислам дека ке биде супер.....добар е со глава и со нога висок е,се надевам ке се снајде супер .
Шо има врска кога дојдоја тие се таков профил. Ете го кажа Красич за лани ама не е тој таков играч ко шо викаш. Красич незнај Д од дриблање. Пирло, Маркизио и Вучко побрзо ќе ти ги клам во тој кош.
А за Муњаин можат колку сакаат да билдаат цена ако има лудак можи ќе им плати. Ти кажав Муњаин е во иста ситуација како Џовинко во 2007/8.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Киелини денес полни 28 години,нека му е среќен роденденот,и нека се враќа побрзо пошто со Лусио и Бонучи назад,не иде на арно работава :D

F

FuckYouAll

Гостин
^Шо торта ќе беше ова:ROFLMAO:
Иначе имам забележано дека фудбалериве(жабари) за роденден тортите им се со овошје.

П.С Голем нека растит:icon_mrgr:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Земан не е така непознато име во Италија. Тренер е од 1981 година, а има освоено 2 Сериа Ц титули и една Сериа Б (исто како да има ZERO TITOLI). За разлика од Земан, Конте е 4 години тренер, Бари го внесе во Сериа А, со Сиена освои титула во Сериа Б, и во Јуве освои Скудето, и тоа на почетокот од сезоната беше сметан како аутсајдер.

Во досегашната кариера Земан нема покажано ама баш ништо. Самопрогласен изумител на 4-3-3 формација, со која примаше по 3-4 гола по натпревар кога беше во Рома! Раниери е три класи подобар тренер од Земан.
лично и персонално Антони Конте ми се обраќа во трето лице :pos: .. инаку се зезав, добро е што некој не ме сватил погрешно :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Criscitiello iznio dokaze nevinosti Contea
Michele Criscitiello, urednik portala Tuttomercatoweb i Sportitalie, u rubrici Riječ urednika ponedjeljkom, iznio je dokaze nevinosti Antonia Contea...

Tijekom ovih praznika, osim što sam spoznavao ljepotu radne svakodnevnice, razmišljao sam i o nekim stvarima koje mi nisu baš bile jasne. Zato ću danas o njima i pisati, a čitatelji će mi oprostiti ako danas, i ne samo danas, neću pisati o mercatu.

Pročitao sam sudske spise u slučaju Conte, i to pažljivo, baš kao i Palazzi. Ako se radi o medijskom procesu, neka se to do kraja odigra. Ne treba braniti ovog ili onog nogometaša, trenera ili momčad, nego ući u činjenice u samim spisima radi utvrđivanja istine. U isčekivanju drugog i trećeg stupnja suđenja, odvjetnici juventusovog trenera će imati priliku braniti svog klijenta u najboljim okolnostima, jer postoji stanoviti prostor u kojem bi se moglo dospjeti do oslobađajuće presude. Krenimo od oslobađanja Bonuccia i Pepea, ona su ključna. Do pozitivnog ishoda istrage se došlo prvenstveno jer je ključni pokajnik Masiello,a da je sam sebi proturječio 5-6 puta tijekom ispitivanja, smatran vjerodostojnim.

Njegove kontradikcije jačaju položaje Bonuccia i Pepea pred Disciplinskom Komisijom, a Sportsko pravosuđe, prateći ovaj model, pokazuje svu svoju nedorečenost i dvostruke tretmane, jer se i Carrobbiu događa isto tj. davanje tri različita iskaza kako bi na kraju treći bio konačno prihvaćen. Sportsko je pravosuđe satelit Kaznenog. I tu se nalazi dodatni bod za Antonia Contea.

Jedan od razloga oslobađanja Bonuccia je taj što nikad nije bio pod istragom Državnog tužiteljstva ili Tužiteljstva u Bariu, te je zbog toga Disciplinska Komisija odlučila poništiti kaznu od 3 godine i 6 mjeseci, koliko je tražio Palazzi. Baš zbog toga, cijela optužna mašinerija mora pasti i u slučaju Conte. Conte nije pod istragom Tužiteljstva u Cremoni, tako kaže i tužitelj Di Martino. U njegovom je slučaju samo izveden pretres vlastitog doma koji nije dao nikakve rezultate ili pokazao nešto sumnjivo. U roku od tjedan dana u igru ulazi i odvjetnik Giulia Bongiorno, ekspert za kazneno pravo, manje za sportsko. Zbog toga se može očekivati obrana na razini općih principa, a ne detalja iz Albinoleffe-Siena i Siena-Novara. Princip kaznenog suđenja mora vrijediti i za Sportsko suđenje, a to je zabrana dvostrukog tretmana, kao što pokazuju slučajevi Bonuccia i Pepea.

Najbolja obrana za Contea su baš njegovi igrači. Nemojmo očekivati nove dokaze jer su u ovom stupnju suđenja zabranjeni. Iz spisa koji se nalaze na mom stolu proizlazi još nekoliko sličnih slučajeva: nekim igračima Bologne se nije sudilo upravo zbog toga što su Državna tužiteljstva smatrala da su čisti. To ukazuje na realnu mogućnost oslobađajuće presude za Contea i njegovo potpuno nelogično dovođenje pred sud od strane Palazzia.

Conteova krivnja nikome nije jasna. Diskvalificiran je zbog neprijavljivanja za Novara-Siena, a optužba se temelji na sastanku uoči te utakmice, kad je Conte navodno rekao kako je sve dogovoreno za remi.

1) Ako je optužba takva, onda bi Conte trebao odgovarati za sportsku prevaru, a ne za neprijavljivanje.

2) 7-8 igrača Siene je istinito ili lažno svjedočilo o tome kako Conte nikad nije govorio o dogovorenom remiju.

3) Ukoliko se Carrobbiev iskaz prihvati kao vjerodostojan, onda bi svi igrači Siene trebali odgovarati za neprijavljivanje; Siena je pak kažnjena tek s oduzimanjem 6 bodova.

Najveća je nepodudarnost, koju je u svom govoru iznijeo odvjetnik Novare ta što je dogovoreni remi (podsjećamo kako je utakmica navodno namještena između igrača i romske mafije) trebao odgovarati objema momčadima. Laž! Novara je tim remijem smjesta izgubila treće mjesto, a Varese, ekipa koja je slijedila, je imala bolji međusobni omjer, a čuvalo je treće mjesto sve do 40. kola.

Fali, dakle, najvažniji čimbenik za namještanje najvažnije utakmice.

Isto tako, postoje nevjerojatne nelogičnosti za Larronda, kojega se teretilo za Sportsku prevaru, pa je njegov položaj olakšan u neprijavljivanje. Nadalje, telefonski poziv koji navodno otežava Conteov položaj upravo čini suprotno. Optužba se temelji na presjedanju linija Carrobbia i Bertania u Novari u 11.08h na dan odigravanja utakmice. Optužba kaže, zašto sastančiti u Novari tijekom jutra? Optužba bi imala smisla, međutim nitko ne kaže da se u to vrijeme sve linije nalaze u području Corso Vercelli (u neposrednoj blizini stadiona Piola) jer se Novara-Siena odigrava u 12.30h, a ne u 15h. Momčadi su u 11h dakle već bile na stadionu. Da testiraju čije se linije nalaze u toj zoni, našli bi i Conteov telefon. Paradoksalno...

Kao zakjučak, treba naglasiti razlike u brzini i načinu postupanja pravosudnih tijela, pa će Stefano Mauri, već uhićen i pod istragom Tužiteljstva u Cremoni, moći normalno nastupati u nadolazećoj sezoni. Antonio Conte, koji nije pod istragom niti jednog Državnog tužiteljstva, već je kažnjen.

Mogli bismo nastaviti s kontradikcijama i dokazima koji bi oslobodili Contea, ali to prepuštamo njegovim odvjetnicima, kako bi oni iznijeli istinu u slučaju žrtvenog janjeta slučaja Scommessopoli, pardon, Contopoli.

ае читајте малку :D

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.382
Mogli bismo nastaviti s kontradikcijama i dokazima koji bi oslobodili Contea, ali to prepuštamo njegovim odvjetnicima, kako bi oni iznijeli istinu u slučaju žrtvenog janjeta slučaja Scommessopoli, pardon, Contopoli.
ае читајте малку :D
За вашата телевизија директно од Италија, Сијка Пиштолова . :) , инаку ова се појави по Јуве порталите уште од вчера, па и денес по МК порталите за Јуве... претпоставувам се согласуваш со новинарот што напишал?

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.382
Мала реклама, може да ни биде од полза во иднина доколку сакаме да го гледаме Јуве на Јуве Арена , анкета за воведување авио линија Скопје-Торино со WizzAir , моментално води Торино , гласајте. ФБ линк

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
3) Ukoliko se Carrobbiev iskaz prihvati kao vjerodostojan, onda bi svi igrači Siene trebali odgovarati za neprijavljivanje; Siena je pak kažnjena tek s oduzimanjem 6 bodova.
како судот да е собран само за една цел - да го отстрани Конте и обезглави Јувентус за наредната сезона со што би се задало одново удар на почетокот на креирањето на нешто што е супер за италијанскиот фудбал после да речам незаинтересирањето и пропаѓањето на останатите фудбалски гиганти од италија

ослободување на играчите на сиена,одземање само 6 бода,додека за конте 10 месеци суспензија,толку нелогичности на едно место......

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Да знајш само како сум се смеел сношти кога го прочитав ова.
Цела недела се нервирав со вестите дека Наполи ќе го земат, па вчера излегоја некои вести дека Интер биле поблиску.
И за крај, тачдаун. :ROFLMAO: Нека пукнат хејтерите, Алваро е ИГРАЧИШТЕ. Ако го потпиши Марота секоја му чест. Детето е борбено исто како Видал (не е многу претенциозно така :cool: ).
--- надополнето: 15 август 2012 во 10:55 ---
Мала реклама, може да ни биде од полза во иднина доколку сакаме да го гледаме Јуве на Јуве Арена , анкета за воведување авио линија Скопје-Торино со WizzAir , моментално води Торино , гласајте. ФБ линк
Ајде бе шо чекате, само со дупло водиме :D :D :D

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Зарем може да се собере екипа да се оде на некој натпревар ?
Минатата година знам имаше низ Центар расфрлано листови за Милан-Рома мислам дека беше 80 евра ,сега не знам дали тргнаа ама знам дека беше организирано .

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Зарем може да се собере екипа да се оде на некој натпревар ?
Минатата година знам имаше низ Центар расфрлано листови за Милан-Рома мислам дека беше 80 евра ,сега не знам дали тргнаа ама знам дека беше организирано .
Тргнаа а само не знам дали еден или два автобуси.
Треба да се пријават најмалку 40 за да се тргне.
Преку агенцијата Атлас плус и не 80 евра туку 189 евра со превоз, спиење во хотел и карта за натпреварот.

Kajgana Shop

На врв Bottom