Што си ти поразличен од мене Прецедниче? Кога ќе престанеш со мерење куреви со татариве на форум (и тоа за војни бе!!) се враќаш во реалноста каде плаќаш даноци за да се запосли пола Слупчане, плаќаш струја за диво приклучените браќа го празнуваш бајрам како државен празник.
Абе и јас како тебе тргнав со иронија и сарказам на времето овде, ама за тие рабоќе од другата страна треба да се има примероци со минимум човечка интелегенција.
Арно ама иљадници пати сум се уверил овде дека целата татарзоглу сурија и понекој "изгубен Германец" ко овој/оваа што е демек пола-грче овде се на ниво на амеби.
Инаку ич не сум дојден тука да мерам ништо со никого, си пишувам и споделувам нешта што ме интересираат и не сум за никакви "војни", ама како што гледаш некои се овде со задача, и штом е така мило за драго враќам.
Така да одмори малку со р'чките кон другите Македонци овде.
Нели не очекуваш да ти ги наброувам лично со иминja?! От коja националност са - прашаj ги нив. Што имало - ела и ги прашаj. Во Софиja населбите - Илинден, Гевгелиjски, Гоце Делчев (овде са предимно протерани от Битола и околината).
--- надополнето: 15 август 2012 во 01:56 ---
Која година идат бежанците Ченто? Бежанските заеми от странските банки со гаранциjaта на ОН за да нема хуманитарна криза сакаш да ни кажеш дека немало? Или сакаш да ни кажеш дека немало раздаване на државна земja на бежанците за да си изградат кукja и за да има от што да се ранат? Или сакаш да ни кажеш,дека државата не градела Шаронски куки за да имат кров над глава един голем дел от бежанците?Или не са вистина комитетите за собиране на помошти за бежанците от населението во државата? Кое от тоа не е вистина?
Бугарскиот трговски агент во Солун Атанас Шопов во 1904 г. испратил еден извештај за неговата средба со солунскиот валија Хасан Фехми паша.
Валијата го прашал Шопов: "Дали Македонците уште бујствуваат во Бугарија?"
На тоа Шопов одговорил: "Како да не бујствуваат паша ефенди кога денес поголем дел од македонското население е во Бугарија, поголемиот дел од жителите на Софија се Македонци.."
На констатацијата од страна на валијата дека Македонците принеле значајни заслуги за бугарскиот народ, од Шопов следело образложение дека: "...не само за бугарскиот, туку и за грчкиот... во време на грчкото востание..."
На крајот на разговорот Шопов истакнал: "Така што гледате паша ефенди каква улога играле секогаш Македонците во животот на бугарскиот народ. Уште поважна играат сега. Ако работата е за оплакување, ние од Бугарија имаме повеќе право од Вас (Турците) да се оплакуваме од Македонците, зашто тие ни ја превзедоа нашата сила, тие ни ги зедоа најдобрите места и служби, тие ни ги превзедоа финансиите и градовите, тие ни ја превзедоа војската и нашите министерства, тие ни ја презедоа трговијата, тие презедоа речиси се' во Бугарија...
Избавете не од нив заради Бога."