Протести против поскапувањата на струјата, парното, бензинот...животот! [вторник, 18 ч.]

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.378
Побрзај до шолја, дур не се исереш.
Народот што направил? Па баш зошто седат повеќето дома и не излегуваат масовно на протести за да се постигне некаков ефект, па удри по примерот на "Арапската пролет" и ќе видиш за што говорам.
Само технички:
Арапската пролет е проект зад кој стои глобален голем спонзор/творец.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Зошто сте запнале како и за секој протест за масовноста? Колку според вас е задоволително да излезат? 100.000 луѓе? Поентата не е само во масовноста туку во пораката што се праќа и на каков прием таа ќе наиде во јавноста. Мислам дека ваков протест си ја постигна целта, горе-доле разумни барања, презентирани од обични граѓани, ако не друго очекувам подобро објаснување за формирањето на цените после овој протест. А зошто и би сопреле само со овој протест? На следниот може да има повеќе ако пораките се океј.
P.S. Што се однесува до протест земете на пример како некои протести се пренесуваат низ цел свет а други не баш. На пример ПЕТА за животни кога протестира и 5 души да излезат цел свет ќе го обиколи сликата бидејќи се работи за сериозна организација со легитимни барања.

B

Borg_Drone

Гостин
Само технички:
Арапската пролет е проект зад кој стои глобален голем спонзор/творец.
Добро, кој стои и како тоа не ме интересира, важно луѓето од таму имаат храброст да излезат на протести и да одат до крај и тоа го докажаа.Јас кон тоа алудирав.А и темата не е за Арапската пролет, тоа беше само пример.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Добро, кој стои и како тоа не ме интересира, важно луѓето од таму имаат храброст да излезат на протести и да одат до крај и тоа го докажаа.Јас кон тоа алудирав.А и темата не е за Арапската пролет, тоа беше само пример.
процедурално примерот не ти беше на место, ако не друго барем во тие земји имаа ефтина нафта пред "пролетта" :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Така е, тие што испратиле барем еден член од фамилијата да отидат на протест имаат и те како право да зборуваат.......Ама овие што ги спомена ти, и јас се согласувам со тебе.....
Да де. По еден член од фамилија ќе праќаме и ќе се мавам во гради како сите да сме биле. (y)

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Зошто сте запнале како и за секој протест за масовноста? Колку според вас е задоволително да излезат? 100.000 луѓе? Поентата не е само во масовноста туку во пораката што се праќа и на каков прием таа ќе наиде во јавноста. Мислам дека ваков протест си ја постигна целта, горе-доле разумни барања, презентирани од обични граѓани, ако не друго очекувам подобро објаснување за формирањето на цените после овој протест. А зошто и би сопреле само со овој протест? На следниот може да има повеќе ако пораките се океј.
P.S. Што се однесува до протест земете на пример како некои протести се пренесуваат низ цел свет а други не баш. На пример ПЕТА за животни кога протестира и 5 души да излезат цел свет ќе го обиколи сликата бидејќи се работи за сериозна организација со легитимни барања.
И тебе процедурално забелешката не ти е на место. Не се работи за етаблирана светска организација, се работи за македонецот, оној кој трпи константно и не знае како да се спротистави на гомната што СЕКОЈДНЕВНО му се сервираат. Штом само едвај 1.000 луѓе излегле, и тоа повеќето од постарата генерација, пошто на копуциве уште мама и тато им плаќаат струја и се‘ останато, што ти кажува тоа, што впрочем на власта и‘ кажува тоа? Си ја испукале нервозата луѓето и тоа е тоа, нема што они да му ја мислат, имаат луѓе (како тебе - однапред извини на дисквалификацијата) што и вака и така ќе ги гласаат и завршена работа. Ете тоа е поентата драг форумџија, што се надевам еден ден ќе ја сфатиш, постои елементарна разлика меѓу 500 и 500.000 луѓе, се вика протест за наша забава и протест што ќе го сруши системот.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
И тебе процедурално забелешката не ти е на место. Не се работи за етаблирана светска организација, се работи за македонецот, оној кој трпи константно и не знае како да се спротистави на гомната што СЕКОЈДНЕВНО му се сервираат. Штом само едвај 1.000 луѓе излегле, и тоа повеќето од постарата генерација, пошто на копуциве уште мама и тато им плаќаат струја и се‘ останато, што ти кажува тоа, што впрочем на власта и‘ кажува тоа? Си ја испукале нервозата луѓето и тоа е тоа, нема што они да му ја мислат, имаат луѓе (како тебе - однапред извини на дисквалификацијата) што и вака и така ќе ги гласаат и завршена работа. Ете тоа е поентата драг форумџија, што се надевам еден ден ќе ја сфатиш, постои елементарна разлика меѓу 500 и 500.000 луѓе, се вика протест за наша забава и протест што ќе го сруши системот.
Не е така, власта не се чувствува загрозено само од протести, мислиш дека не се свесни дека секое покачување влијае негативно на рејтингот (без разлика колку се обидуваш да објасниш дека така морало и тн., обичните луѓе вообичаено не ги интересираат тие објаснувања). А што се однесува до гласањето и имањето гласачи. Не ја сфаќам твојата забелешка како навреда. Имам некои свои приоритети во животот а на врвот не ми е економијата.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Не е така, власта не се чувствува загрозено само од протести, мислиш дека не се свесни дека секое покачување влијае негативно на рејтингот (без разлика колку се обидуваш да објасниш дека така морало и тн., обичните луѓе вообичаено не ги интересираат тие објаснувања). А што се однесува до гласањето и имањето гласачи. Не ја сфаќам твојата забелешка како навреда. Имам некои свои приоритети во животот а на врвот не ми е економијата.
А што ти е на врвот Мјолнире, партиската определба? Јас пак наивната, си мислев дека македонецот треба пред се да ги има националните и граѓански интереси пред се‘, а не партиските. Ете ти уште една разлика која треба да ја направиш, барем до твојата 30та, после тоа безсмислено е..

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
H

HITCH

Гостин
Баш ме радува што Македонците имаат пари за струја, парно, бензин, храна, одмори, облека... Многу убаво си поминав денес на протестот, оти сега со сигурност знам дека Македонците живеат идиличен живот. Ретко кој е задоволен од животот.

Македонија е рај на Земјава. ;)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
„Zaboga recite narodu da se javnost buni!“

Што рече Бранимир Штулиќ. А како не би рекол: Роден и до петта година растен во Македонија.

Тоа е кога земјата е окупирана од либерали. Ко пиреј.
Истите тие би излегле во поддршка на печес гејој, ама не кога се зборува за гол живот.

„I'll send all the money you ask for
But don't ask me to come on along
So love me, love me, love me, I'm a liberal!“

Kajgana Shop

На врв Bottom