Како ќе докажат дека ти лично си постирал, а не некој друг? Можда некој ми го пробил акаунтот или сум го заборавил во интернет кафе.
Ако барале од ФБ соработка,тогаш се издава целосна листа кај отварал што отвара што пишал кој профил го гледал слики, ама за тоа треба ите каков случај да се отвори фб не се баш пресреќни кога ке им дојде накакво такво барање па и соработката дури и со американските органи им е така речено слаба,или не се замараат многу многу. Посебно сега со падот на акции и секакви турбуленции.
Заебано е докажувањето сега и поради вајарлес уредиве,секој може да ти застане под прозор и да “ краде “ интернет, можно тука е портот кој го регистрира секој уред кој се приклучил.Мој пријател имаше проблем со закани на скајп,пријави во полиција, го најдоа човекот по ип адресата е сега од како го најдоа имаше друг проблем докажување на автентичноста на пораката ( можна манипулација со истата од страна на примателот ) содржината на пораката може да биде сменета од страна на тој што ја примил ( значи не држи вода на суд ) затоа што единсвено место каде што постои таа порака е во пц на примателот,не се сочувува во серверите на скајп.
Друг случај каде што на една пријателка и беше хакиран фб акаунтот,не правеле ништо не испраќале пораки не се глупирале ( нај веројатно само и ги читале пораките ) пријавено пронајдени сторителите преку ип, никому ништо тужеше за нарушување на приватност, на суд сторителот мртов ладен, Таа ми го даде пасвордот ( ај сега иди докажи дека не е така) има малтене 1000000 вакви и слични случаеви каде што разно разни “ пријатели адвокати “ влечат пари од клиентите со ветување дека ке ги пронајдат сторителите ама тешко им оди и да ги најдат докажувањето е нешто сосема трето. Посебно на бесплатни сајтови ,програми итн. Да не ги заборавиме тука реботирања на системи аплауди, промена на дискови.
Како што кажа пријателот од погоре со кој памет ставил цело име и презиме,да му фалела една буква од презимето за кур ке му се фател.