S
Shellshock nam67
Гостин
не е со темава ама многу ме копка ова дали во далечното минато имало борба меѓу вонземјаните за земајта видеово токму тоа го разработува :pishtoldz:raz:Добар линк
не е со темава ама многу ме копка ова дали во далечното минато имало борба меѓу вонземјаните за земајта видеово токму тоа го разработува :pishtoldz:raz:Добар линк
Концептот за научна фантастика не бил присутен во тоа време, па да речеме дека тоа што го цртале е плод на дива фантазија .Слика направена од денешен уметник:
.................
И ова ако го види некој во иднината ќе си рече, ееееј што технологија имале овие во минатото, или па ќе си речи дека ова се вонземјани.
Сфаќаш што сакам да кажам?
Матт ме послушал и се префрлил на мистерии?Денес завидов еден член како пишува оти вонземјаните ни биле Богови. Па би го замолила тука да пишува,а не во подфорум Мистерии. Да видам зошто мисли дека вонземјаните ни се Богови. Баш интересно од негова страна зошто да мисли така. Па еве и и другите да ги слушнам да видам што мислат за тоа.
Јас мислам дека не е можно тоа и дека Бог не створува Богови како што знаеме сите вонземјаните се мноштво (како што ги замислуваме), но ајде да видиме другите што викаат.
А бог што го има створено? Или он по default постои одсекогаш?Да знам за Библијата дека не признава никакви вонземјани, но во Куранот во никој случај не пишува така :nenene:
Па Бог може што сака да створува. И вонземјани да има створено пак Бог има створено.
А зошто си убеден дека од толкав огромен број галаксии (па и универзуми можеби) не би можела барем една цивилизација некогаш да ја посети планетава?Матт ме послушал и се префрлил на мистерии?
Ај малце за темава, интересни се сите хипотези поврзани со настанок на човекот и тоа што би имало по смртта, но
(многу големо НО) сите тие гледишта се само фантазија на човекот кој перцептивно гледа на работите (бидејќи објективно и не може да се гледа)(сакам да кажам дека теории такви има милијарди). Да не тупам многу, тоа дека нашето постоење има некаква релација со вонземјани е блиску до вистинита колку што јас сум блиску да станам кокошка што џонглира, па пре би верувал во некаков си „бог“ (insert random name here (eg. Allah, Hesus, Zeus, Odin etc.) отколку да верувам дека осми путник не донел тука.
--- надополнето: 14 август 2012 во 08:27 ---
А бог што го има створено? Или он по default постои одсекогаш?
Не е убеден, само нагаѓаА зошто си убеден дека од толкав огромен број галаксии (па и универзуми можеби) не би можела барем една цивилизација некогаш да ја посети планетава?
И да бог отсекогаш постои, нема творец (според сите досегашни религии и митологии)
Напротив убеден сум дека најверојатно некоја надворешна цивилизација има стапнато на земјава, но далеку од тоа дека сме креирани од истата. А за бог знам, само си поигрувавА зошто си убеден дека од толкав огромен број галаксии (па и универзуми можеби) не би можела барем една цивилизација некогаш да ја посети планетава?
И да бог отсекогаш постои, нема творец (според сите досегашни религии и митологии)
Па може не сме креирани, туку сме баш таа цивилизација што стапналаНапротив убеден сум дека најверојатно некоја надворешна цивилизација има стапнато на земјава, но далеку од тоа дека сме креирани од истата. А за бог знам, само си поигрував
--- надополнето: 14 август 2012 во 09:22 ---
И сеуште ова се е само нагаѓање
Кои тоа ние? Се ограничуваш само на човекот или воопшто на целиот жив свет? И зошто пак таа варијанта не е можна. Можеби сме продукт на генетски инжинеринг? Или ко што вели Мики да сме тие истите.Напротив убеден сум дека најверојатно некоја надворешна цивилизација има стапнато на земјава, но далеку од тоа дека сме креирани од истата. А за бог знам, само си поигрував
Ај сеа да си играме нати го дај ми го ако не Се е нагаѓање, за бог знам како е претставен незнам дали постои или не. Не верувам, ама сепак не знам.
Па може не сме креирани, туку сме баш таа цивилизација што стапнала
Да бе, за се нагаѓаш, а за бог знаеш .
За општо се што е живо на планетава зборам, да можеби, ама можеби и сме во Матрицата ако гледаш на тоа така. Поентата во горниот пост ми беше дека се е просто нагаѓање (бар мене ми држи тоа вода ), не отфрлив ништо јас, само мислам дека ние како луѓе сме блиску до вистината - колку што е амебата блиску да сфати некои основни работи за опкружувањето.Кои тоа ние? Се ограничуваш само на човекот или воопшто на целиот жив свет? И зошто пак таа варијанта не е можна. Можеби сме продукт на генетски инжинеринг?
Спреми се да постанеш џонглирајучи кокош.Матт ме послушал и се префрлил на мистерии?
Ај малце за темава, интересни се сите хипотези поврзани со настанок на човекот и тоа што би имало по смртта, но
(многу големо НО) сите тие гледишта се само фантазија на човекот кој перцептивно гледа на работите (бидејќи објективно и не може да се гледа)(сакам да кажам дека теории такви има милијарди). Да не тупам многу, тоа дека нашето постоење има некаква релација со вонземјани е блиску до вистинита колку што јас сум блиску да станам кокошка што џонглира, па пре би верувал во некаков си „бог“ (insert random name here (eg. Allah, Hesus, Zeus, Odin etc.) отколку да верувам дека осми путник не донел тука.
--- надополнето: 14 август 2012 во 08:27 ---
Postanit cu i vudu kokosh ako je to neophodno... xDСпреми се да постанеш џонглирајучи кокош.
Не една ..... (ама ај да не ја отварам таа конзерва....)Напротив убеден сум дека најверојатно некоја надворешна цивилизација има стапнато на земјава, но далеку од тоа дека сме креирани од истата. А за бог знам, само си поигрував
Ова е најмал проблем засега. Треба прво да се објасни појавата на агли во триаголникот и појавата на облини кај круговите.Уште не е јасна појавата на хуманоидност кај човекот.
Да не биде овој дел нејасен, зошто лошо го формулирав - поентата ми беше како ќе го објасниме тоа дека боговите (т.е. вонземјаните, или барем дел до нив), се со човечки изглед, како течела нивната еволуција и развиток, и што ги донело до таа стапка и физиологија, да бидат до олку слични со нас. Ние сме делум (или целосно) вештачки производ (според мене). Они да речеме имале целосно природна еволуција - како дошле до степен скоро идентичен ко нашиот?Прашањето станува интересно кога ќе го свртиме во нивна страна - како они настанале, да бидат толку слични на нас?
Повели, објасни ни го "најмалиот проблем". Се надевам ќе добиеш Џон Мејнард Смитова награда за еволутивна биологија од глобалното научно друштво кое пола век се занимава со ова и никако да го одговори.Ова е најмал проблем засега. Треба прво да се објасни појавата на агли во триаголникот и појавата на облини кај круговите.