Мачки (општи дискусии)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Мразам мачки и секогаш бегам што подалеку од нив..но затоа пак кучиња обожавам :)
Зашто мразиш мачки?
Бај д веј,ве поздрави сите мојот Том,Жути како сакате наречете го,со едно гласно мајаааааааааау

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Мразам мачки и секогаш бегам што подалеку од нив
кога веќе си ја отворила темата само за да ни кажиш дека мразиш мачки,редно е да ја кажиш и причината

Член од
26 јуни 2012
Мислења
105
Поени од реакции
193
кога веќе си ја отворила темата само за да ни кажиш дека мразиш мачки,редно е да ја кажиш и причината
Па ако толку те интересира да кажам.Како мала згазив мачка со точак и од тогаш имам фобија од мачки.Одвратни ми се и бегам од нив.Тоа е тоа :)
--- надополнето: 13 август 2012 во 23:54 ---
Мило ми е.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Па ако толку те интересира да кажам.Како мала згазив мачка со точак и од тогаш имам фобија од мачки.Одвратни ми се и бегам од нив.Тоа е тоа :)
--- надополнето: 13 август 2012 во 23:54 ---
Епа ова повлеква прашања од типот ако згазеше куче дали и од нив ќе имаше фобија? И дали ти се одвратни од хигиенска гледна точка пошто обично се многу почисти од кучињата,или пак страв ти е да не те нападнат? Ако е ова второто отвори статистика на google да видиш колку напади од кучиња годишно има на глобално ниво,а колку од мачки

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Веќе пораснаа малце мачинцата... :)

Едно од мачињата ќе задржам (тоа десно), а другите две ќе ги подарам (ако има на кој)... па ако сака некој маче, нека ми пише пп... инаку од Струмица сум, па може да биде проблем ако некој од друг град сака маче :/

Член од
26 јуни 2012
Мислења
105
Поени од реакции
193
Епа ова повлеква прашања од типот ако згазеше куче дали и од нив ќе имаше фобија? И дали ти се одвратни од хигиенска гледна точка пошто обично се многу почисти од кучињата,или пак страв ти е да не те нападнат? Ако е ова второто отвори статистика на google да видиш колку напади од кучиња годишно има на глобално ниво,а колку од мачки
Па ако згазев куче , ваљда ќе имав фобија и од кучиња.Ама не згазив куче туку маче.Тоа беше многу одамна и страшно се исплашив тогаш.Од тогаш мачки никако.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Мојава пак се породи, засега 3 се, сега одам да ја видам можит ќе имат уште некој штрумф...
И апла е ова нејзиново секоја месечинка се парит..

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Мојава пак се породи, засега 3 се, сега одам да ја видам можит ќе имат уште некој штрумф...
И апла е ова нејзиново секоја месечинка се парит..
Стерилизирај ја и ќе имате двајца раат :D

Еве ја мојата муцичка мала најубава шо си ја сакам муцуле мое :love: Многу најмногу ме сака :love: И јас неа (да не ме чуе мачорот :cautious: )

A

AnFem

Гостин
Цел живот чувам мачки, али секогаш биле на слобода (сакаат внатре, сакаат надвор). Сега за прв пат чувам маче во стан и имам голем проблем. Има песок и си се олеснува таму, ама знае да го направи тоа и на кревет, алишта... Знам дека кога ќе порасне, ќе си создаде хигиенски навики, само ме интересира дали има начин сега да го одвикнам? Ги искинав постелнините и душеците од перење!

Член од
20 октомври 2007
Мислења
208
Поени од реакции
5
Другари и другарки доколку има некој искусен ве молам за помош... Вака сеа: Земав мачка бела пред 2 недели значи 2 недели е кај мене во куќа а стара е негде 1 месец и 25 дена, главен проблем е што моча во ќошиња а има место каде што и стои песокот и каде што треба тоа да го прави кога ќе ја приметам дека и се оди во вц јас ја ставам во песокот и таму тоа го прави, но кога нема да ја приметам ми моча во ќошевите од куќата. Како да ја навикнам да оди сама во песокот и да моча ??? Исто така навечер не сака да спие сама на своето место туку мјаука и сака да спие во мојот кревет а доколку ја оставам сама у соба без мене мјаука силно и ме бара, како да ја навикнам да спие сама ??? Ве молам за помош... Иначе машко е мачката...

Г

Гучи

Гостин
Исто така навечер не сака да спие сама на своето место туку мјаука и сака да спие во мојот кревет а доколку ја оставам сама у соба без мене мјаука силно и ме бара, како да ја навикнам да спие сама ??? Ве молам за помош... Иначе машко е мачката...
Ист е и мојов :) али додека беше ладно, сеа само под кревет си спие :D
Чуден мачор е, несака ич да се гали, нити па преде..уствари преде коа ке почне да цица нешто (6 месеци има а уште си цица :pos:).

Член од
20 октомври 2007
Мислења
208
Поени од реакции
5
Абе јас незнам што да му правам остај што е немирен и се ама ги вознемирува сите дома мене не ми е проблем ама моиве зборат едно друго ќе ме фрлат од прозор со се мачка, дај помагајте :)))

M

Moon Child

Гостин
Е добро де, остави го да спие со тебе мачето, шо има врска :) А за мочањето ќе мораш да бидеш упорен да ја навикнеш, нушкај и ја главата во песокот ваљда ќе се научи.

Kajgana Shop

На врв Bottom