Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
Ја од 94-та од Светското пратам фудбал, а за Јунајтед сум од 96-та од после Европското.. :)

И да, ги жалам оние што не навивале за Јунајтед во 1999 г. :P

Член од
29 декември 2010
Мислења
64
Поени од реакции
16
Ја негде од 2002 ... коа Руд кинеше :D

и сам се жалам што не сум гледал ...

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.171
Ја од 94-та од Светското пратам фудбал, а за Јунајтед сум од 96-та од после Европското.. :)

Имам гледено преглед на таа сеззона неколку пати ама знам дека не е тоа тоа.

Член од
22 мај 2011
Мислења
134
Поени од реакции
34
^^^ Manchester United Vs Borusia Dortmund 97 ..тој меч ми е врежан у сеќавање ,

Член од
13 мај 2012
Мислења
55
Поени од реакции
21
Јас сум навивач на Јунајтед точно од 1999 г. поточно од дуелот со Баерн Минхен !

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Најпрвин ќе те прашам: Зошто си ги потценуваш играчите?
-Чичарито го зедовме да не речам за "2 вреќи брашно" што за мене навистина беше одличен потег од страна на скаутите што го виделе Чичарито.
Првата сезона 21 гол во сите натпреварувања,играше и летото за Мексико,дури имаше и повреда на главата,од која што беше отсутен некој период од терените.
Втората сезона ми се чини постигна 10 гола,што за мене навистина е одлично.

П.с. втор пат ова истово го пишувам и на претходната страна го имаше... :cautious:, само на друг член му пишав.

Епа баш тие што го имаат Агуеро во напад,ни ја зедоја титулата со иста бодовна разлика,но подобар просек на голови.Што значи дека и не е голема разликата,впрочем и срамота е при толку пари трошење и на онаков начин да ја освојат лигата. :)
Да се разбериме,не велам дека е лош играч Агуеро,напротив јас го почитувам како напаѓач.

Што е разликата од Пато до Велбек?
-Пато нема изиграно натпревари,колку што има крампони на копачките во една сезона. :pos:
не зборам за тоа кој играч колку пари кошта, кога ќе ја погледнеш табелата со бодовите и шамионот таму не пишува кој играч колку вреќи брашно чини, тоа никого не го интересира, единствено што пишува на табелата се поените и рангирањето! Значи според твојата идеологија ако истовремено ни се понудени пример Чичарито и Ван Перси ние треба да го земеме чичарито затоа што вреди помалку вреќи брашно без разлика кој е појак техничар или кој ќе донесе титула на тимот, битно е што помалку вреќи брашно да извадиш од мелницата?!
Сигурен сум дека да земем некој уште помизерен, некој утепан од господа не виден играч овде ќе го направите великан на светскиот фудбал нормално, затоа што фергусон го купил за некоја си вреќа со брашно.... за разлика од таквите размислувања јас гледам понапред от тимот или тренерот, сакам да го гледам мојот тим како гази каде ќе стигне а не да се мачи на домашен терен со Отелу или да прима срамни 5+ од главниот конкурент за титула.........

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
20m + бонуси, нова понуда до Арсенал. Венгер сака да си го отслужи договорот и го блокира трансферот, бордот на Арсенал не се сложува со тоа. Ќе бил реализиран трансферот наводно ама требало трпение.

Член од
8 ноември 2008
Мислења
542
Поени од реакции
731
Од 1998 година. Негде точно после нова година беше. Скоро 15 години.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
20m + бонуси, нова понуда до Арсенал. Венгер сака да си го отслужи договорот и го блокира трансферот, бордот на Арсенал не се сложува со тоа. Ќе бил реализиран трансферот наводно ама требало трпение.
Венгер не сака да го продаде, ама ќе потклекне. Мислам дека сезоната ќе ја почне како играч на Арсенал, а ќе замине негде кон крајот на месецот. Слично како Насри лани. Штета за Нас, бидејќи Венгер не сака да го даде, но управата сака да направи пари. Ете тоа прави акционерско друштво, како нас, а не тим со еден сопственик. Но, што е тука е.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Венгер не сака да го продаде, ама ќе потклекне. Мислам дека сезоната ќе ја почне како играч на Арсенал, а ќе замине негде кон крајот на месецот. Слично како Насри лани. Штета за Нас, бидејќи Венгер не сака да го даде, но управата сака да направи пари. Ете тоа прави акционерско друштво, како нас, а не тим со еден сопственик. Но, што е тука е.
Како и да е вие профитирате од ова :) 29 год има РвП а штотуку ги зедовте Казорла, Подолски, Жиру... :)

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.693
Поени од реакции
21.183
Како и да е вие профитирате од ова :) 29 год има РвП а штотуку ги зедовте Казорла, Подолски, Жиру... :)
Прашањето е што ќе правиме со РВП ... нека си седи во Арсенал најубаво .

2

~2A

Гостин
не зборам за тоа кој играч колку пари кошта, кога ќе ја погледнеш табелата со бодовите и шамионот таму не пишува кој играч колку вреќи брашно чини, тоа никого не го интересира, единствено што пишува на табелата се поените и рангирањето! Значи според твојата идеологија ако истовремено ни се понудени пример Чичарито и Ван Перси ние треба да го земеме чичарито затоа што вреди помалку вреќи брашно без разлика кој е појак техничар или кој ќе донесе титула на тимот, битно е што помалку вреќи брашно да извадиш од мелницата?!
Сигурен сум дека да земем некој уште помизерен, некој утепан од господа не виден играч овде ќе го направите великан на светскиот фудбал нормално, затоа што фергусон го купил за некоја си вреќа со брашно.... за разлика од таквите размислувања јас гледам понапред от тимот или тренерот, сакам да го гледам мојот тим како гази каде ќе стигне а не да се мачи на домашен терен со Отелу или да прима срамни 5+ од главниот конкурент за титула.........
Па тоа ти зборувам бе друже, за евтини пари зедоа квалитетен играч. Чичарито за "ништо" пари го зедоа,но сепак прикажа одлични резултати.
Сепак фудбалот во сегашно време,а најверојатно во иднина ќе биди и нешто повеќе,а тоа е БИЗНИС! :)
Значи Манчестер Сити како што кажав се изнатрошија пари,којзнае колкави плати земаат,што и повеќето од нив не ги заслужуваат,а и начинот на кој ги земаат би рекол никој не заслужува (треба првин да ги ЗАСЛУЖИШ,па после да земаш голема плата како што е случајот кај нас со Руни,си заслужи си зема голема плата).
Секогаш се зема во предвид карактеристиките,староста и барањата на фудбалерот,ако навистина се идеални зошто да не го земат фудбалерот.Чист пример сега е случајов со Ван Перси,одличен играч,но сепак малце е стар со годините,но кој знае можеби ќе игра на високо ниво неколку години.

Кој не би сакал да го гледа тимот кај што му победува,кажи ми навивач кој не го сака тоа.. :)
Не оди против себе и самиот си свесен дека таа утакмица со Манчестер Сити,цело второ полувреме бевме со играч помалце и тогаш имавме многу првотимци повредени.
Истото важи и за Лига Шампиони, повредите имаа најголема улога во нашите (не)успеси минатава сезона.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Прашањето е што ќе правиме со РВП ... нека си седи во Арсенал најубаво .
Има периоди од сезоната Руни кога не може да сврзе ни едно додавање, за тогаш арен ќе е. Ама па подобро да дадеме пари за подолгорочно решение. Или па можеби се носи РвП за таман Велбек да се доразвие бидејќи медицинскиот тим открил дека Велбек се` уште расте, неговото тело уште не е финиширано со развитокот па мора да се работи уште со него од тој аспект, потоа играчко искуство да се добива.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Аххх, дека профитираме не знам. Дека за Вас ќе биде идеално засилување, ќе биде. Искрено, сакам да остане кај Нас, но ако не сака не можиме да го врзиме. Венгер убаво изјави дека не знај шо ќе биди со него и дека ќе почека. Се си мислам дека ќе остане.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Aбе еднаш у 100 години се дешава Фергусон да испушти 8 бода на 6 кола до крај. Ма и да освоевме сигурен сум дека пак ќе најдевте маана, а вака муабетите секојдневни ги слушам и шо е најтрагично од фанови на Јунајтед. ,,Ееее Вељане ете до кое дереџе стигнавме со Еванс и со Керик'', ,, Фергусон остарел''. Никој од нив не видел статистика дека двајцата заедно со Валенсија и Руни не одржуваа цела сезона. Како у некоја друга димензија да глеат фудбал...

Велбек не чинел, пази во прва сезона дава 12-13 гола, сите стручњаци му предвидуваат блескава иднина, ама не бил Бензема или Ван Перси( не давал по 30 гола). И Роналдо кога дојде не беше Роналдињо у тоа време, ама клубот веруваше у него и се виде што излезе од него.

Kajgana Shop

На врв Bottom