Комерцијала, "фејкери" и слично

Член од
5 август 2007
Мислења
3.589
Поени од реакции
2.617
Многу од вас пишавте "преферирам андерграунд музика" еве како пример ке го земам Someone,баш тоа ми беше целта,кога ја отварав темава,токму вакви мислења да слушнам.Е тука,со ваквите искази,уште од почеток ја цапнувате.UDERGROUND и KOMERCIJALA не се СТИЛОВИ на музика,тоа да ви биди јасно!Према тоа не можите да кажувате дека преферирате андерграунд,оти тоа е само поим а не и стил на музика.
Друго што сакав да напоменам,викате дека уште од старт,композиторот ко ке ја прави музиката ја наменува или за широката маса или за 10 души...и ова ама ич не држи вода,со исклучок на турбофолкот!Зошто,се работи за креативност,и за вкусот на композиторот,сигурно јас нема а прам музика што нема мене да ми се бендисува....е сеа ако го изработам нештото квалитетно,со сигурност дека ке има заинтересираност за песната,кога тогаш.Еве пример ке го спомнам Samim со песната Heater....тоа беше нешто сосема ново во house музиката,и стварно беше интересно,а од друга страна а кој е уствари Samim???Имаше некој слушнато за него???По "Андерграунд" од него не познавам,кога ја слушнав прв пат песната тогаш прв пат слушнав и за него...и што мислите,него таков планот му беше,дека ке добие светска слава???

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Ви се допаѓа некоја Underground песна , таа им се допаѓа уште на милион други луѓе бидејќи е стварно добра , и станува Комерцијала... Зар не е така?

А чиста комерцијална песна подразбирам певливи песни од стилот на златно славејче .. Како и Хип-Хоп и Р`н`Б.

Член од
29 август 2008
Мислења
152
Поени од реакции
5
Да, и јас се согласувам со тоа дека постои квалитетна и неквалитетна музика. А има многу песни кои се комерцијални и кои се андерграунд. Но, сепак ќе напоменам ова:

- Оние кои свират комерцијална музика (електронска музика) само го ставаат CD-то во позадина и тоа свири а тие се преправаат дека пеат можеби има предности бидејќи нема грешки и се е снимено од студио. И тие воопшто не се плашат или имаат трема кога ќе излезат на бина дали ќе испеат правилно или ги заборавиле зборовите.

- А оние како што беше ТОше или многу други бендови кои излегуваат и ја прават музиката во моментот вложуваат многу повеќе труд од комерцијалната музика.

Тоа е се...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Друго што сакав да напоменам,викате дека уште од старт,композиторот ко ке ја прави музиката ја наменува или за широката маса или за 10 души...и ова ама ич не држи вода,со исклучок на турбофолкот!
ako si u pravo nema so isklucok na turbo folkot nego spored tvojata logika i turbo folkot e kreativnost.

F

FallenHypaspist

Гостин
Ne mi se sviga samiot naslov na temava.Komercijala vs Underground.....Ima mn stavri sto ne se komerijala a i ne se Underground:D

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.928
Поени од реакции
11.743
Кога тогаш сите ќе се шитнат или се шитнале веќе :toe: и за џабе еден тон муабети :)

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Комерцијалата е за никаде, а андергроундот според мене е 1000 пати повредно

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Кој бендови се андерграунд ако може да знам?
Само неколку набројте ми!

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
Анонимни се, свират само по темни, блуткави места за себеси. :kesa:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Anti-Nowhere League
The Exploited
Tankard
Sodom
D.R.I

ete nekolku koi se underground, postari ama seuste aktivni.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
dobro, togas razlicno podrazbirame pod terminot underground, za mene underground muzika e onaa koja ne se pravi samo za polesno da se prodade tuku pred se za svoja dusa ili za keif.a komercijalna muzika e nesto ko britni spirs, maraj keri i takvi nekoi slicni, ko kaj nas turbo folkot.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Кој бендови се андерграунд ако може да знам?
Само неколку набројте ми!
Да ти кажам ги има многу, али ќе наведам некои

Arsis - Melodic Technical Death Metal Од Америка
Beneath The Massacre - Technical Brutal Death/Groove Од Канада
Aeon - Black Metal Од Полска
Aborted - Death Metal Од Белгија
Catafalc - Brutal Death Metal Од Естонија
Decrepit Birth - Technical Brutal Death Metal Од Америка
Bokrug - Grind Death Од Аргентина
Bonded By Blood - Thrash Metal Од Калифорнија
Head On Collision - Thrash Metal Од Америка

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
dobro, togas razlicno podrazbirame pod terminot underground, za mene underground muzika e onaa koja ne se pravi samo za polesno da se prodade tuku pred se za svoja dusa ili za keif.a komercijalna muzika e nesto ko britni spirs, maraj keri i takvi nekoi slicni, ko kaj nas turbo folkot.
Од кај знаеш ти кој ја прави за душа а кој за пари?
Од кај знаеш па дека Мараја Кери нема љубов кон тоа што го прави, само ете ја бива и и даваат многу пари за тоа?

Види друже, брат за брат сирење за пари е моментот, бендови остануваат по неексплоатирани од две причини: или не ги бива па остануваат на ограничена (маалска) публика, или сами го бираат тоа-второво е жива реткост затоа што само за еден таков бенд знам, а кога велам знам кажувам дека има документирани докази дека им бил понуден огромен договор мултимилионски а тие го одбиле тоа.

А ако се водиме по твојата дефиниција, тогаш лед цепелин се андерграунд затоа што имаат љубов кон музиката-без разлика дека имаат повеќе продадени албуми од Бритни и Мараја заедно.

Муабетотод друг пост...експлојтет се еден од најискомерцијализираните бендови у свет, чим поминале европа сад африка и азија...веруј ми тешка комерцијала се.

Kajgana Shop

На врв Bottom