- Член од
- 20 март 2012
- Мислења
- 1.465
- Поени од реакции
- 2.366
Веќе постои идеја за граѓанска иницијатива во темата Легална борба против ЕВН и Топлификација, за која се потребни 100 потписи.Јас мислам освен мирни протести, поефикасно би било петиција да се напрајт во секој град. Луѓе да стојат на плоштад и да собираат потписи. Е сеа тоа би било петиција за референдум или нешто друго со кое би се стопирале овие измени. Некој правник нека објасни што конкретно може да се направи, нека се даде некој план и насока на кај да се движит работава. Без план и идеја ако се одвиваат работите, се е осудено на неуспех од сам старт.
Што ако ти кажам дека во изминативе 2-3 дена ми се јавија повеќе луѓе да им правам хороскоп отколку за потпис во изминативе две недели?
Знаеш колку правници и адвокати побарав, само за да ги прегледаат текстовите за граѓанска иницијатива, и не сакаа да ме услужат, па дури и ги исмеаја ваквите напори?
Нека е со среќа протестот, ама кога не може 100 потписи да се соберат и тоа АНОНИМНО, референдум е невозможно. Уште помалку протест, за кој, нели, треба и на ТВ да се појавиш.
Наздравје бричење!