Да имаш 4 минути текст е сигурно потешко него во тие 4 минути да имаш 2 минути свирење и 2 текстДа одбереш квалитетен музички готов семпл е сигурно полесно отколку да го креираш сам.

Да имаш 4 минути текст е сигурно потешко него во тие 4 минути да имаш 2 минути свирење и 2 текстДа одбереш квалитетен музички готов семпл е сигурно полесно отколку да го креираш сам.
Политичарите зборат и по 30 минути ама не кажуваат нешто, не е само значи ко навиен да збориш.Да имаш 4 минути текст е сигурно потешко него во тие 4 минути да имаш 2 минути свирење и 2 текст![]()
Содржината на испеаното е релативна и различна кај секој човек и нејзиниот квалитет не зависи од мислење на нестручни во таа обааст(конкретно ти во рап и јас во рок)Политичарите зборат и по 30 минути ама не кажуваат нешто, не е само значи ко навиен да збориш.
пиес: пеење и свирење во исто време е потешко од само рапување
Е сега замисли го целото тоа, па уште да мора хирушки точно да свириш и да пееш.Содржината на испеаното е релативна и различна кај секој човек и нејзиниот квалитет не зависи од мислење на нестручни во таа обааст(конкретно ти во рап и јас во рок)
пииец и на рап има многу пиво со таа разлика што е дупло потешко да тегнеш ризла и да рецитираш...
Па не беше тоа нешто како еден/двајца пеат другите свират или па нешто не сум приметил значи сите пеат и сите свират во исто време со пиво и фиш машала бе мулти таленти:bil:.Е сега замисли го целото тоа, па уште да мора хирушки точно да свириш и да пееш.
Читај внимателно, КОМПЈУТЕРСКИ СОФТВЕР НЕ Е МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТ! Што писмени луѓе ќе бевте јаболка од кајсија не разликувате.A najteshko e i dvajcata da zamolchete. I dvajcata nemate perspektiva od drugata strana, samo gluposti zborite, a ni burn nema napisano salam rap pesna, a ni itar pejo salam rok pesna. Se brecate ko mali dechinja. Vi zboram posto jas i po rapot i po rokot sum. Burn84, ako ne si zabelezal, (a ne si zabelezal za toa gluposti redish), rapot i rokot imaat ista tematika, samo shto vo rapot ima povekje detali a rokot e po poeticen. A za instrumentalki, brat ti kazaf jas na toj post shto rece nema da replicirash, ali valjda pokraj ignorant i nepismen si... dokolku zemash gotovi semplovi za rapot, toa ti e kradenje, i toa nikoj ne ti go respektira. Deneska site si pochnuvaat od pocetok, so gitari, so klavijaturi, so tapani, i od prvata pa do poslednata nota se e nivno. Otvori Cubase, Acid, FruityLoops i vidi kako se kreira edna rap pesna. Pa daj i napravi ni neshto, ako e polesno...pa da cueme sho talent si.
I dvajcata vrska nemate od drugata strana i samo se kontrite bezveza, nekoi eksperti ste.
Gluposti...
А моментално имае една емисија white raper show,тоа е всушност риалити шоу комедија. Себастиан бах не го сматраат за рокер.P.S. Imashe edno shou tuka "Celebrity Rap Star" i zemaa poznati faci da probat da rapuvaat. Zoshto nekoi rok faci nemozhea da svrzat rechenica? Na primer Sebastian Back, na Poison frontmenot, eden od najslavnite i najuspeshnite rokeri od 80tite, nemozese rechenica da dovrshi. Katastrofa ne znam kolku epizodi mu zema da se ugree. I imase nekoi drugi muzicari, eden jas ne go znam roker bil deneska, ne bil koj znae kolku slaven, go izbrkaa na vtora poshto nemozhese bitot da go fati. Se izbruka...
Na kraj kraevi, koj za shto si ima talent...nema polesno poteshko. Za toa nemozhe sekoj da bide pop peach, sekoj roker, sekoj raper, itn itn.
haha choek a toj software ne e baziran na instrument? t.e. ako na kompjuterot ne koristish instrumenti? tie zvuci izlegle od mars...ti zborish natenane a nemash ni otvoreno nekoja programa, otvori pa zbori...ja bar znam za shto zboram, site programi gi imam u pcЧитај внимателно, КОМПЈУТЕРСКИ СОФТВЕР НЕ Е МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТ! Што писмени луѓе ќе бевте јаболка од кајсија не разликувате.
e mnogu mi dokazha...kakvi fakti! upmА моментално имае една емисија white raper show,тоа е всушност риалити шоу комедија. Себастиан бах не го сматраат за рокер.
Читај внимателно РАПЕРИТЕ НЕ ЗНААТ ГРАМАТИЧКИ ТОЧНО ДА ЗБОРУВААТ, само сленгови употребуваат некој леви-и после сакаш да ми делиш правда дека овие се паметни овие глупи.
Уште на првиот пост те приметив и поради ова не сакав да реплицирам затоа што знаев дека ќе збориш натенаане(напамет), ама сега морав за да ти докажам дека не си во право.
Во ред ќе си признаам, не можам веќе вака.haha choek a toj software ne e baziran na instrument? t.e. ako na kompjuterot ne koristish instrumenti? tie zvuci izlegle od mars...ti zborish natenane a nemash ni otvoreno nekoja programa, otvori pa zbori...ja bar znam za shto zboram, site programi gi imam u pc
e mnogu mi dokazha...kakvi fakti! upm
white rapper show zavrshi pred ushte godina i pol, a ako ne si svesen, Jus Rhyme tipot sho e so AR-15 maicata non stop, e kandidat za Doktorat. ti imash doktorirano? cekaj...imas fakultet zavrseno? sleng zborele...pa kje zborat koa u kultura mu e, kao ja shto ropam kavadarechki, inteligencija ti nema vrska so dijalekt...
leeej vakvi rezoniranja ne sum znaela deka postojat...posebno od nekoj si 24 godishen sho cisto sumljam deka si tolkaf...