Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Наукович веќе шест месеци игра стандардно за Динамо Волгоград и во лигата на шампионите дава по некој гол... Не ми е јасно зашто не е повикана Коцевска, можеби не беше во некоја форма порано, но сега е стандардна во Бундеслигата, дава и по некој гол на натпревар...:jaj:

И јас се согласувам за Коцевска и сметам дека од натпревар во натпревар е се подобра и требаше да и се даде шанса.За Охоланга не верувам дека е во онаа стара форма но останува да видиме читав дека пред некој натпревар дала 8 гола.За Наукович-Ламбевска она што ме нервира е дека нашиве весници се поделени за тоа како навистина сега се презива и дали се развела или не.Мислам дека тоа што на нејзиниот дрес стои Ламбевска кажува се,а што се однесува до нејзините игри годинава е клучен играч на Динамо во одбрана ,а во напад е пријатно изненадување што значи дека е во добра форма и многу е потребна пред се во одбрана.Што се однесува до крилните позиции не е мое да се мешам во работата на Петковиќ но проблемот со Тодоровска можеше да го реши на друг начин на пример има искусни интернационалки како Ристовска и Атанасовска(која може да одигра како десно крило),а Пецевска повеќе да игра десно.Тука е и Митрова од Металург која игра одлично,за разлика од нив Николовска воопшто не играше за Металург во натпреварите со Слован.

И јас да се надоврзам за Коцевска.Слаби сме со играчи,особено со играчи кои имаат искуство во силни лиги,евроспки и светски шампиони.Е сега колку она дала за нашата репрезентација е знак прашалник,но мислам дека никогаш не ни доби соодветна минутажа.Мислам дека треба да се повика.
Од Елена очекувам многу,време е некој да ја замени Кастратовиќ.Тодоровска благодарам што го даваше срцето за црвено-жолтата боја,играч од врвен калибар си:back:
Ламбевска враќај се не се прави многу паметна,кој ќе прави пробивање во тимот (мала шала)
Радуловиќ нема да се предомисли за сезонава?

Радуловиќ е бремена во моментов и таа заврши со ракометот по ЕП така да и таа е дел од легендите.

И кои се десни крила повикани сеа?

Немаме класично десно крило туку тука ќе играат Здравевска и Николовска евентуално Пецевска но сите се деснораки играчи,Петковиќ најави дека ги спрема и Новеска,Ѓеоргиевска можеби и Охоланга за на таа позиција.Очигледно не е задоволен од искусната Марија Папунџиева и Наде Трајковска кои се класични десни крила и беа повикувани на предходните собири.Затоа и ја потенцирав Андријана Атанасовска која со години игра во Германија ,а играше и на ЕП во Шведска во 2006 годинаи иако не е десно крило добро се снаоѓа на оваа позиција.

И јас да се надоврзам за Коцевска.Слаби сме со играчи,особено со играчи кои имаат искуство во силни лиги,евроспки и светски шампиони.Е сега колку она дала за нашата репрезентација е знак прашалник,но мислам дека никогаш не ни доби соодветна минутажа.Мислам дека треба да се повика.
Од Елена очекувам многу,време е некој да ја замени Кастратовиќ.Тодоровска благодарам што го даваше срцето за црвено-жолтата боја,играч од врвен калибар си:back:
Ламбевска враќај се не се прави многу паметна,кој ќе прави пробивање во тимот (мала шала)
Радуловиќ нема да се предомисли за сезонава?

Од Елена не очекувам ама баш ништо...Многу е тапа...Али кога немаме подобри од неа, тоа е...:toe:

Инаку левата страна ни е многу појака во споредба со десната каде што немаме некоја ракометарка што би се истакнала повеќе...Порано беше Тодоровска, сеа...Леле, многу ќе ни фали таа жена...:(

Од Елена не очекувам ама баш ништо...Многу е тапа...Али кога немаме подобри од неа, тоа е...:toe:

Инаку левата страна ни е многу појака во споредба со десната каде што немаме некоја ракометарка што би се истакнала повеќе...Порано беше Тодоровска, сеа...Леле, многу ќе ни фали таа жена...:(

Малечка е Елена,има 18 години,ќе дојдат нејзините 5 минути.Масивна е,има силен шут,борбена...и фали техника.Штета што Кометал така заврши,ќе ја изрезбаше во ремек дело.Сега мора некаде настрана да се штима.
Мене најголема болка ми е што не си ја купивме Озел.Се можам да преболам освен неа.

Како мислиш не си ја купивме?Мислиш натурализиравме?
Како и да е таа никогаш не би прифатила да игра за Македонија или за било која друга држава освен Турција.Таа и покрај многуте понуди на клупско ниво се одлучи да остане да игра во Турција.

Како мислиш не си ја купивме?Мислиш натурализиравме?
Како и да е таа никогаш не би прифатила да игра за Македонија или за било која друга држава освен Турција.Таа и покрај многуте понуди на клупско ниво се одлучи да остане да игра во Турција.

Или третото име помакедончиме :)
Знам за нејзините желби да биде во Турција и никаде на друго место,но едноставно ми е жал што не успеавме да ја придобиеме на наша страна.
Што прави она сега,имаш информација?

Јелиз Озел е како Меси во фудбал моментално, немам видено таква ракометарка од времето на Кастратовиќ. Будимир исто така можеше да биде светска ракометарка ама тргна по други патишта :/ Ќе мора сега во тимот да им се дава предност на помлади девојки, да се бараат таленти.

Јелиз Озел е како Меси во фудбал моментално, немам видено таква ракометарка од времето на Кастратовиќ. Будимир исто така можеше да биде светска ракометарка ама тргна по други патишта :/ Ќе мора сега во тимот да им се дава предност на помлади девојки, да се бараат таленти.

Сега се потсеќам на неверојатните нејзини мечеви во Кометал. :)
Незаменлива. Се пробиваше буквално од секоја позиција и завршуваше со гол. Времиња што не се забораваат.

Сега се потсеќам на неверојатните нејзини мечеви во Кометал. :)
Незаменлива. Се пробиваше буквално од секоја позиција и завршуваше со гол. Времиња што не се забораваат.
Убави времиња, уште поубави спомени. Буквално тогаш се живееше за ракомет викенд за викенд. Ах....

Од странците во Кометал топ 3 ми се Озел, Дину и Будимир.

Кога ке ми текне како бранеше Дину, повредена, топки во глава примаше и имаше еден потег незнам дали ви текнува кога ке ги споеше палците и ке покажеше накај публиката. Делириум се случуваше на трибините!

Ме фати носталгија...:)

Како и да е наслушнав некој муабет дека Кометал пак ке се враќал на стари патеки демек ке го врателе ко што беше. Дали е само муабет останува да видиме...

Елена има 20 години, млада е, но не е мала, значи треба веќе да биде комплетна ракометарка, ама ајде ќе видиме, времето ќе покаже...

Убави времиња, уште поубави спомени. Буквално тогаш се живееше за ракомет викенд за викенд. Ах....

Од странците во Кометал топ 3 ми се Озел, Дину и Будимир.

Кога ке ми текне како бранеше Дину, повредена, топки во глава примаше и имаше еден потег незнам дали ви текнува кога ке ги споеше палците и ке покажеше накај публиката. Делириум се случуваше на трибините!

Ме фати носталгија...:)

Како и да е наслушнав некој муабет дека Кометал пак ке се враќал на стари патеки демек ке го врателе ко што беше. Дали е само муабет останува да видиме...

Кај почнав,ми се натажи душата за тие времиња.Дину од кога ја немам споменато,колку само се радуваше од срце.Будимир исто така.Се сеќавам на секој момент што го имаше Озел во Кометал,таков центар еднаш се раѓа,идеја,техника,снаодливост,борбеност,жилавост...
Ја видов пред некој ден Мими Чупиќ и она беше борец,Кисељева херој на крило,Нацева и Маслова светско 97,Кастратовиќ и нејзините фантастични голови со грб завртена,81 гол,цепелините на Радуловиќ...Тоа беше тим,тоа беа времиња,златни времиња за женскиот ракомет.Данска светски првак со еден пораз-од Македонија :)
И да не го заборавам боксот на Гунар (Хипо) кога му го залепија на Кале,преполно кале :)

На список нема леб бек, со исклучок на Портјанко кој најверојатно ќе игра на таа позиција.А Бајрамовска ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom