Општи дискусии за игри

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Од денеска вртам лист, нема да мразам се` и сешто. Ќе одам со друга стратегија за да го ширам просветителството.

На порталот каде што пишувам, gamezone.com.mk, немам ништо плукнато на хејтерски начин. Едно заради формалности ама и затоа што правам промени. Отсега и овде на неформалниот форум ќе правам поинаку. Епа тоа.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Од денеска вртам лист, нема да мразам се` и сешто. Ќе одам со друга стратегија за да го ширам просветителството.

На порталот каде што пишувам, gamezone.com.mk, немам ништо плукнато на хејтерски начин. Едно заради формалности ама и затоа што правам промени. Отсега и овде на неформалниот форум ќе правам поинаку. Епа тоа.
За да докажеш дека си се сменил, почни со Mass Effect.
[ехо] со Маssss Effffeeeeeect [/ехо]

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
За да докажеш дека си се сменил, почни со Mass Effect.
[ехо] со Маssss Effffeeeeeect [ехо]
Не ме влечи бе мас ефект. Едно долга е, немам 30 саати за една игра. За 30 саати 15 игри можам да ги поиграм. Евентуално истото да го направам и со МЕ да ја поиграм неколку саати.
Друго, не гледам ништо привлечно за да ја почнам, класично рпг со троа пукање.
Трето, веќе имам 30тина наслови на ред на чекање :D.

Ај онде јуни имам во план 2-3 подолги наслови, можи ќе ја пикнам меѓу нив.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.741
а да отвори некој тема за prototype 2?
мене ме мрзи

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
а да отвори некој тема за prototype 2?
мене ме мрзи
Ja pocnav recenzija.. slikata staiv, i iskluciv. :pos:

Ja svrte? Ima baagi extra stuff ako razgledas podetalno, kako sobiranje videotapes ili cistenje lairs koi otvaraat novi sposobnosti.
Free roaming e bas zakon, ja ustvari na 15ti level go ubiv he who shall not be named.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.741
симната ми е, уште иам некои работи за средување кога ќе ги завршам ќе ја почнам

Член од
5 март 2011
Мислења
852
Поени од реакции
830
ja simnav sniper elite reloaded 1 i nikako nemozam da ja instaliram nekoj ako sakak po PP da mi objasni ako saka

Член од
20 мај 2008
Мислења
357
Поени од реакции
99
Дали некој го има изиграно DLC-то на Assassin's Creed Brotherhood? Ако некој го има изиграно ве молам кажете дали вреди да се изигра ...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали некој го има изиграно DLC-то на Assassin's Creed Brotherhood? Ако некој го има изиграно ве молам кажете дали вреди да се изигра ...
Најмногу вредат тие мисиите со Leonardo DaVinci

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Аха... ја мислев дека само тие мисии се... има и нешто друго ?
- Облеки: Desmond, Raiden, Florentine attire, AltaÃir's Armor, AltaÃir's Robes.
- Зголемен капацитет на куршуми за пиштолот (10 куршуми)
- Две нови мапи и мисии (Trajan Market и Aqueducts)
- Нови мисии и приказна The Da Vinci Disappearance

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Имам една потенцијално интересна статија која сакам да ја прочитате.

Дота е игра, Дота 2 е тешка и Моба е глупаво име

Што е игра, што дефинираме под игра? Можеби сте се запрашале, а можеби и не околу овие прашања. Ние ќе го искористиме нив и нивните потенцијални точни и грешни одговори за да ја разрешиме вечната дилема, дали Дота е игра, или Дота е мапа!?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.741
bibil, малце си ги помешал брзините. Прво, треба да дефинираш што за тебе претставува мапа? Со пример, мапите се оние што ги знаеме уште од red alert и star craft, различни терени со различна големина и различен број на играчи. Второ, правиш дебата кај што нема. Скоро 10 години играм Dota и до сеа немам сретнато дискусија дали е мапа или игра. Уствари нема шанси ни да се сретне пошо као шо кажав помешани ти се малце брзините. Можеби сакаш да кажеш дали се смета како посебна игра? Нема везе, немало ваква дискусија пошо е едноставно, Dota е scenario na Warcraft III. Што е scenario? Како што имаш спомнато, со помош на алатката World Editor, Blizzard дозволува секој да може да си креира scenario со веќе постоечки "човечиња", градби итн но и можност за креирање сопствени. И тоа е, Dota e scenario на Warcraft III.

Dota 2. Ја имав месец-два откако излезе бетата. Не сум сигурен, но веќе скоро година е поминато откако излезе бетата. Имам изиграно само 30тина партии. Не ми се свиѓа, за мене сеуште Dota е незаменлива. Дали е тешка, не знам, јас пошо као шо кажав имам играно скоро 10 години Dota, претежно лесно се снаоѓам но пак не сум толку свесен што се дешава од разбирливи причини. Со активно играње од 1 месец би влегол во скоро целосна шема. За новите играчи кои доаѓаат во Dota 2 без претходно да играле Dota сигурен сум дека на поголем дел од нив ќе им биде поедноставна од првичното мое искуство со Dota. Али тоа е друг муабет, тогаш уште немаше ни рецепти, па откако излегоа долго време не ни ги пишуваше како што треба... плус сега можеш да купуваш со пишување, имаш suggested items блабла. Некој што нема играно ни Dota 1 ни Dota 2, многу побрзо би се прилагодил на Dota 2.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Другар, шо сум гледал по Јутјуб играта ми изгледа многу добра, шо ќе кажеш?
Имаш чувство како да го играш L.A. Confidential :)
Репетитивна ми е малку, здосадува на некои моменти, ама вреди да се изигра. Најсилна страна и се моментите кога ги испрашуваш осомничените (поради одличната графика). Ептен добро ги имаат претставено реакциите на оние што ги испрашуваш, треба да бидеш многу внимателен за да ја носиш истрагата во вистински правец. Всушност и целата игра се сведува на тоа, ако ги правиш сите вистински избори, можеш многу побрзо да ги завршуваш случаите. Инаку започнуваш како обичен полицаец, за потоа да напредуваш, помеѓу случаите има cut-scenes кои го прикажуваат времето кое протагонистот го поминал во војска, за време на WW2.
Јас искрено очекував повеќе, ама и вака е okay.

Kajgana Shop

На врв Bottom