Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Денеска во паркот „Жена-борец“ беше поставен споменикот на истакнатиот македонски револуционер Питу Гули.
Споменикот кој беше излеан во белградската леарница „Јеремиќ“, го прикажува војводата на коњ. Тој е поставен наспроти Собранието на Република Македонија, на само неколку метри од споменикот на Никола Карев.

Уште еден споменик од плејадата на споменици поставени во жена Парк , како и на целиот простор од општина Центар. Ми се смачи од споменици , срамота е ова што се прави во Скопје!

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Луѓе, ова веродостојно ли е?
Не знам дали е од Скопје 2014, ако не е бришете слободно.http://evesti.mk/2012/08/09/tose-proevski-se-ipravi-pred-skopjani/

Стварно не сум експерт, ама ова на мене ми личи на ужасно изведено дело. Па сигурно имаме некој поасален скулптор да му се сневиди, веќе кога се фрлаат пари за глупости..

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Мислам дека веќе беше време по едно 4 години...

http://zanimlivosti.hostoi.com/?p=774

Склуптура на Тоше ќе го краси Мостот на Уметноста во Скопје.Денес, покрај кејот на Вардар ,на Мостот на уметноста никна склуптурата на нашата мега-ѕвезда Тоше Проески.Јави Сител Телевизија .Овие денови уште неколку статуетки ќе му се придружат на Тоше, од кои голем дел познати и истакнати уметници.

Во позата на скулптурата на Тоше нема некои егзибиции – едната рака ја чува кај срцето, а другата му е пуштена долу и во неа држи микрофон – вели академскиот скулптор Сретко Јовановски

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Каде се сега тие што јадеа трици дека делото на Тоше не се почитува? За него највеќе се има напревно, што е вистина-вистина е.. А за гробот има и фамилија, кај се они?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Каде се сега тие што јадеа трици дека делото на Тоше не се почитува? За него највеќе се има напревно, што е вистина-вистина е.. А за гробот има и фамилија, кај се они?
Во споредба што он има направено за македонскиот народ, е ништо..он сепак има премногу помогнато и во училиштата, болниците и слично...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

Во позата на скулптурата на Тоше нема некои егзибиции – едната рака ја чува кај срцето, а другата му е пуштена долу и во неа држи микрофон – вели академскиот скулптор Сретко Јовановски
Онака, не е истата скулптура или овој Сретко не знаел што прави...

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Мислам дека најдобро ќе беше во десната рака да имаше микрофон, а левата да му беше на градите. Нешто во овој стил :

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
епа ај Пистолеро заслужил да му направат...:P

тоа за гробот беше ветено дека ќе дадат пари, не дадоја, џабе споменик кога требаше прво ветеното да го исполнат.

дали си го сакал или нејќел човекот, сеедно, факт е дека сеуште е еден од најголемите синоними за државава во поблискиот регион.

L

.Lost Angel.

Гостин
Јас јадев трици :) затоа што отиди во Крушево и види го гробот и околу него како е ... зарем една таква музичка ѕвезда заслужува да има таков гроб? o_O Секоја чест што го направија спомеников а и редно време беше... но далеку се од тоа дека го почитуваат неговото дело и лик ... :) Со една спомен куќа и еден споменик не можат да ме убедат дека го почитуваат неговото дело и лик. За разлика он од тоа колку што има донирано и ја има преставувано Македонија на убав начин ова е малце што го прави власта и министерството

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
епа ај Пистолеро заслужил да му направат...:P

тоа за гробот беше ветено дека ќе дадат пари, не дадоја, џабе споменик кога требаше прво ветеното да го исполнат.

дали си го сакал или нејќел човекот, сеедно, факт е дека сеуште е еден од најголемите синоними за државава во поблискиот регион.
Не само во поблискиот регион..и во целиот свет секаде има оставено по некоја трага..:)

Kajgana Shop

На врв Bottom