Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Грешка си, тешко од телеком да ти додаваат брзина, дури и кога имавме пример 6мбит на договор, максимум идеше 5,5мбит. Друго, да добиеш реална брзина делиш конекција со 8, значи ако во пакетот ти пишува 60мегабита/секунд делиш со 8, ќе добиеш брзина на симнување од 7,5 мегабајти/секунда што значи му крадат по 200кб/с.:D Ако е 70мегабита/секунд тоа ќе треба да му симнува со 8,75 мегабајта во секунда.
Аах бре телеком, кај им плаќаш 2800 кај те крадат...Не многу, ама сепак :D

Член од
10 мај 2012
Мислења
107
Поени од реакции
47
3 Max Optic Start -
Месечно
1.799,00 ден.
3 Max Start
НОВА месечна цена
1.499 ден.

hmmm.... o_O

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
3 Max Optic Start -
Месечно
1.799,00 ден.
3 Max Start
НОВА месечна цена
1.499 ден.

hmmm.... o_O
300 денари разлика, а богами ако имаш Оптика во твоето место, под хитно да стааш немој да му ја мислиш...Ја да можев ќе си стаев (имам оптика во зградата, али парите ги немам :D)...

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Само кај мене идат слабо торентиве во последно време или и кај вас е исто?

Член од
9 април 2011
Мислења
810
Поени од реакции
1.043
Имам еден проблем со телефонијава од Т-хоме, имам call and surf и сум префрлен на новата платформа , кога ќе вртам на одредени броеви или ми вели дека бројот не постои, или се сервисира, или ѕвони телефонот ама од таму никој не се јавува, веднаш потоа ќе се јавам од мобилен на истот број и од таму ми креваат веднаш, се е ок. Дали е до мојот телефон/врска или???

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
првин провери дали тоа се дешава само со броеви од мрежата на телеком
не сум најсигурен но мислам дека тоа се дешава зашо тие сеуште се на старата платформа.
прашај ги :) ако се и они на новата ондак 0800 12345

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Што е со нетооооов? Ајмо сви на рапооооооооооорт! Нешто отвара, нешто не отвара... Повеќе не отвара него што отвара :tapp: Куцајтееееее како нетооооот?

Член од
4 март 2011
Мислења
708
Поени од реакции
727
Што е со нетооооов? Ајмо сви на рапооооооооооорт! Нешто отвара, нешто не отвара... Повеќе не отвара него што отвара :tapp: Куцајтееееее како нетооооот?
И кај мене скоро ништо не работи, ниту јаху, гмаил, фејсбук....а тие од техничка поддршка никако да се добијат! Мајмуни!

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Здраво. Вчера си купив лаптоп и сега сакам да си купам модем и да имам Wi-Fi мрежа за него. Дали компјутерот ќе може да ми остане на кабел, а за лаптопот да си го користам модемот? Не се разбирам во овој дел на технологијата, па ако може некој нека одвои 5 минутки и нека ми објасни малку подетално. Фала однапред.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Здраво. Вчера си купив лаптоп и сега сакам да си купам модем и да имам Wi-Fi мрежа за него. Дали компјутерот ќе може да ми остане на кабел, а за лаптопот да си го користам модемот? Не се разбирам во овој дел на технологијата, па ако може некој нека одвои 5 минутки и нека ми објасни малку подетално. Фала однапред.
Прашај пак али овој пат еве тук

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Што кур е со интернетов.. вртав во техничками вика контакотот неможе да се воспостави!

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
другар, значи тебе ти треба рутер со Wi-Fi, ако си од СК оди до анхоч или амц ќе ти објаснат убо, инаку има рутери шо имаат lan swich па компјутерот ќе си го поврзиш со кабел на рутер, а лаптопот ќе го работиш со wifi... јас купиф пред некое време D-Link DIR-600, за домашна употреба супер е. Препорака од мене купи си D-Link ili TP-Link, другите рутери linksys се поскапи. :D

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
другар, значи тебе ти треба рутер со Wi-Fi, ако си од СК оди до анхоч или амц ќе ти објаснат убо, инаку има рутери шо имаат lan swich па компјутерот ќе си го поврзиш со кабел на рутер, а лаптопот ќе го работиш со wifi... јас купиф пред некое време D-Link DIR-600, за домашна употреба супер е. Препорака од мене купи си D-Link ili TP-Link, другите рутери linksys се поскапи. :D
А има ли врска каков е интернетот? Пошто јас сум на Blizoo, прашањево е по грешка овде поставено. Инаку од Велес сум, ама во Нико и АМЦ има рутери ...

Kajgana Shop

На врв Bottom