Охрид ги губи туристите од кои преживува

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Немет. На времето имаше една кафана Лидо беше спикана позади Арена во една уличка.
Ееее Лидо... како сум си поминувал таму... Певаљка, пристојни цени (за охрид), работеше дури имаше раја... Се имаме отепано вртење по тие уличките за да ја најдеме, ни реклама ни ништо... Сега нема такво место во охрид, се е чкарт (во смисла на кафана). Само европа ја признавам, добра скара и амбиент (со музиче така)... само цените не знам како се, дали и тие се имаат искурназено...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ееее Лидо... како сум си поминувал таму... Певаљка, пристојни цени (за охрид), работеше дури имаше раја... Се имаме отепано вртење по тие уличките за да ја најдеме, ни реклама ни ништо... Сега нема такво место во охрид, се е чкарт (во смисла на кафана). Само европа ја признавам, добра скара и амбиент (со музиче така)... само цените не знам како се, дали и тие се имаат искурназено...
Стари келнери и мислат можат да крадат со исти финти. Таа се учи во конобарско школо, на уста ги набројуваш на маса не ги оставаш. И замисли дочекав летово истата финта да ми ја праи човеков, малку го усрамив да не бидам ептен лоша се надевам дека две вечери го држело иако не верувам да се смени.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сега ги прочитав и останатите постови и се согласувам дека градот се гуши во турбофолк и останато кичесто шлајмарско срање од соседството. Греота е онаков град како Охрид да биде полн со плакати од силиконски едноклеточни створења и нивната музика да ечи секој чекор.
Бонус, се наоѓаме и со еден охриѓанец и правиме муабет. Едно време овој почнува да се фали ко демек во вилата на брат му отседнала некоја си Станија од што била јака вилата демек. Јас го гледам чудно и го прашувам која е оваа Станија (жими една сестра врска немав) и овој ми се смее. Ко принцот Алберт од Монако да отседнал па да не сум знаела, не па некоја соседска курветина. Што знчи трендот фолкерски е навлечен многу таму и пак ќе кажам жалосно е за таков град, на писменоста да биде затруен со шлајмови. И не фаќам сеир, туку ова е нешто што и мене премногу ме нервира, ама и тоа ја потврдува логиката дека каква туристичка група ти е целта, такви ликови и ќе се шетаат низ градот.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.533
Поени од реакции
22.189
Стари келнери и мислат можат да крадат со исти финти. Таа се учи во конобарско школо, на уста ги набројуваш на маса не ги оставаш. И замисли дочекав летово истата финта да ми ја праи човеков, малку го усрамив да не бидам ептен лоша се надевам дека две вечери го држело иако не верувам да се смени.
Што финта ти направи?

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Абе келнер ако не те украде не е келнер..Обично поминува тоа кај поголема група кај што на крај се тепаат кој да плати сметка.Ама малку ако си ги цениш парите и интелектот,ке ја видиш сметката,и ако не ти се совпаѓа,го викаш измеќарот и го праиш перенде пред сите со благо повишен тон и ржење меѓу зуби :mad:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што финта ти направи?
Пример сметката е 220денари. И он ти брои на маса, 230 (ти остава десет), 240 (ти остава десет), 250 (ти остава десет), 300 (не ти остава ништо), 400 (остава стотка) и 500 (остава стотка).
Затоа ти ги брои гласно над глава, да не ги преброиш од кога ќе замине, демек таман е :)

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Пример сметката е 220денари. И он ти брои на маса, 230 (ти остава десет), 240 (ти остава десет), 250 (ти остава десет), 300 (не ти остава ништо), 400 (остава стотка) и 500 (остава стотка).
Затоа ти ги брои гласно над глава, да не ги преброиш од кога ќе замине, демек таман е :)
Им даде идеја сега на младиве келнерчиња кои допрва го учат занаетот :D

M

macgowan

Гостин
ФТУ still rulles!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Стварно така ве имаат крадено келнерите во Охрид :icon_lol:?

Не знам јас ама чудна работа се случува прашуваат од каде сме и после ни бакшиш нејќат да ни земат, а пак не да украдат :icon_lol:: Не дека оставаме бакшиш ама тоа некој чуден стравопочит имаат спрема нас.

Еднаш цајканите не прашаа од каде сме и не оптегнаа на ѕид нозе раширени раце на глава поглед кај ѕидот претрес, а ништо не направивме само по место на раѓање бевме сомнителни. Ајде преглед цигара по цигара отвори кондомите што има во нив и то :icon_lol:.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Стварно така ве имаат крадено келнерите во Охрид :icon_lol:?

Не знам јас ама чудна работа се случува прашуваат од каде сме и после ни бакшиш нејќат да ни земат, а пак не да украдат :icon_lol:: Не дека оставаме бакшиш ама тоа некој чуден стравопочит имаат спрема нас.

Еднаш цајканите не прашаа од каде сме и не оптегнаа на ѕид нозе раширени раце на глава поглед кај ѕидот претрес, а ништо не направивме само по место на раѓање бевме сомнителни. Ајде преглед цигара по цигара отвори кондомите што има во нив и то :icon_lol:.
Нема грешка за Прилепчани буци пишуваше за вас во изгорена политика.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Нема грешка за Прилепчани буци пишуваше за вас во изгорена политика.
Важно охридски езерски келнер не се осудил да проба да не укради па сега ти види :icon_lol:.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Телешка чорба јадев во Royal View ресторанот покрај пристаниште и ме бендиса, посебно лепчето што го носат со неа. И цената е океј за 100 ден, за останатото не ми се коментира, воглавно поминавме со бурек од Вегера и Делфина и вистинска лесковачка скара по плажите која не личи на ништо.
Од ова шо читам чорбата те бендисала ради лепчето. Ебате критерум. Абе дај ми чорба без леб да сркам и да ме бендиса.

Kajgana Shop

На врв Bottom