Колку вистина има во астрологијата/хороскопот?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
`Ко тетка Сабинче што би те прашала: ш`а си у ороскопУ, ма ти? :icon_lol:
Септемвриска или Октомвриска?

Вагите се најспецијални во хороскопот, единствениот знак кој е предмет. Сите други се живи суштества, митски или реални.

Инаку, во одлично друштво си, Рембо, Љермонтов, Хајдегер, Ниче...

;)

O

< O >

Гостин
Eпа јебига, не сум Вулканец како од Стар Трек :), повеќе интуитивно и емотивно правам одлуки, него логички. Се обидувам да направам некој баланс, ама иде споро.

Сум минал низ слични срања, и сам сум си крив за тоа. Но наместо да си ја менувам целата моја природа, решив помалку наивен да бидам :). Наивноста ме довела до тоа да ги искусам тие срања in the first place.
Иде споро зашто тоа не си ти, не ти е природно познато него се тормозиш со дупли размислувања од страв да не ја повториш лекцијата, како што те сфатив. Вината е секогаш наша освен кај Лавот хаха и како ако си решил да бидеш наивен си бил изигран на некој начин кога таа улога си ја креирал ти
--- надополнето: 7 август 2012 во 23:17 ---

Вагите се најспецијални во хороскопот, единствениот знак кој е предмет. Сите други се живи суштества, митски или реални.

;)
Се изненадив кога проверив за Ниче ставовите и директноста не му се баш на Вагов степен повеќе огнено ми одговараше

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Вината е секогаш наша освен кај Лавот хаха и како ако си решил да бидеш наивен си бил изигран на некој начин кога таа улога си ја креирал ти
Можеби, ама несвесно. Не знам некој кој свесно сака да биде наивен. Освен ако не е хардкор мазохист, па освен физичка, ужива и во психолошка/емоционална болка.

А јас работам на тоа да бидам less trustworthy со луѓево што ги запознавам. Само пак, да има баланс, да не отидам па во друга екстрема.

H

HITCH

Гостин

;)
И тоа имало врска??? 28. септември. Кога почна да набројуваш клик овде ... јас сум голем пЉус. :pos:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Јас сум Октомвриска Шкорпија. Има некаква врска? :P

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Иде споро зашто тоа не си ти, не ти е природно познато него се тормозиш со дупли размислувања од страв да не ја повториш лекцијата, како што те сфатив. Вината е секогаш наша освен кај Лавот хаха и како ако си решил да бидеш наивен си бил изигран на некој начин кога таа улога си ја креирал ти
--- надополнето: 7 август 2012 во 23:17 ---

Се изненадив кога проверив за Ниче ставовите и директноста не му се баш на Вагов степен повеќе огнено ми одговараше
Ниче поседува чувство за праведност кое е типично за вагите...

;)

Многу сакам вакви фушарски муабети за хороскопи.

:D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
И тоа имало врска??? 28. септември. Кога почна да набројуваш клик овде ... јас сум голем пЉус. :pos:
Нема потреба од набројување. Артур Рембо е најзначајниот и најинтензивниот човек во историјата. Вага. Крај на приказната. Прочитај го ова, дело на 19 годишник. ;)

Hadn't I once a youth that was lovely, heroic, fabulous, something to write down on pages of gold? - I was too lucky! Through what crime, by what fault did I deserve my present weakness? You who imagine that animals sob with sorrow, that the sick despair, that the dead have bad dreams, try now to relate my fall and my sleep. I can explain myself no better than the beggar wth his endless Aves and Pater Nosters. I no longer know how to talk!
And yet, today, I think I have finished this account of my Hell. And it was Hell; the old one, whose gates were opened by the Son of Man.
From the same desert, toward the same dark sky, my tired eyes forever open on the silver star, forever; but the three wise men never stir, the Kings of life, the heart, the soul, the mind. When will we go, over mountains and shores, to hail the birth of new labor, new wisdom, the flight of tyrants and demons, the end of superstition, - to be the first to adore! - Christmas on earth!
The song of the heavens, the marching of nations! We are slaves, let us not curse life!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дали ова значи дека ти си Вага? :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ме интересира дали автохтоните православни верници кои одат по јустијанскиот календар, ги есапат астролошките знаци по него или пак по грегорјански календар?

O

< O >

Гостин
Можеби, ама несвесно. Не знам некој кој свесно сака да биде наивен. Освен ако не е хардкор мазохист, па освен физичка, ужива и во психолошка/емоционална болка.

А јас работам на тоа да бидам less trustworthy со луѓево што ги запознавам. Само пак, да има баланс, да не отидам па во друга екстрема.
Си пишал дека си сакал извини јас мислев дека си се преправал свесно за да добиеш нешто

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
17 Октомври. Ниче е на 19, Рембо на 15. Јас сум на аритметичката средина, го имам најдоброто од двајцата...

:D
Ете зошто си ми фалел кога те банирале :icon_mrgr:

O

< O >

Гостин
;)
И тоа предмет или моден додаток на Девицата хаха ако си го читал митот како добила соѕвездие
--- надополнето: 7 август 2012 во 23:38 ---
Има кога си во прва декада имаш карактеристики од знакот пред твојот како што имам читано во тој случај имаш нешто Девично хаха Lil Wayne, Melody Thornton & Jayson Derulo и уште некој се мислам слични на тебе

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
И тоа предмет или моден додаток на Девицата хаха ако си го читал митот како добила соѕвездие
Не, do tell...

:)

Инаку, за оние кои веруваат во хороскопот, тоа во кој знак ти се наоѓа Сонцето, во суштина малку значи во однос на целокупната натална карта. Некој може да биде Шкорпија, но повеќето планети да му бидат во друг знак, со што ефективно би имал повеќе карактеристики на тој знак. Или би можел да има некој карактеристичен аспект кој би му го обележил целиот живот...

;)

Kajgana Shop

На врв Bottom