Колку вистина има во астрологијата/хороскопот?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Во таа смисла емоциите ја движат скорпијата, инаку секогаш тргнуваат од практика, несакаат демагогии и филозофии, замислени светови, научни фантазии и слично. Кај скорпија има само црно и бело нема сиви нијанси тука е главниот недостаток.
Тогаш јас сум нетипична шкорпија. I very much enjoy philosophy, Imaginative minds, fantasy and science fiction and the like :). И ако функционирам оптимално, не сиви нијанси, туку и бои препознавам. Тоа црно-белото ми се случува кога сум станат на лева нога, и почнувам и за ситници да се лутам и избувнувам. Но се контролирам во последно време на тоа поле :). I'm working in progress.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Тогаш јас сум нетипична шкорпија. I very much enjoy philosophy, Imaginative minds, fantasy and science fiction and the like :). И ако функционирам оптимално, не сиви нијанси, туку и бои препознавам. Тоа црно-белото ми се случува кога сум станат на лева нога, и почнувам и за ситници да се лутам и избувнувам. Но се контролирам во последно време на тоа поле :). I'm working in progress.
Што си подзнак, белвица? :)))

O

< O >

Гостин
Неможат да ги прикријат емоциите, тоа е главна карактеристика. Ако му сметаш или едноставно не те сака во близина скорпијата незнае да изглуми како близнак или рак што би го направил тоа. Во таа смисла емоциите ја движат скорпијата, инаку секогаш тргнуваат од практика, несакаат демагогии и филозофии, замислени светови, научни фантазии и слично. Кај скорпија има само црно и бело нема сиви нијанси тука е главниот недостаток. Работите се делат на сакам/несакам, убаво/грдо, можам/неможам..
И се разбира најодвратниот знак според скорпија е близнак тоа лицемерие, тоа страшно лицемерие што го носи тој знак е неподоносливо за секоја скорпија. Понатаму според карактер на кој што му одговара :)
Јас го имав спротивното искуство и тоа со повеќе скорпии, баш молчеа за се додека им пријаше, но барем лагите им звучеа добро - доблест. невермајнд... мои лични забавувачи биле и останале вагите, рекорди во нестабилност, непромисленост, предвидливост, пазарчиска драматичност и зависност. Ми пријаат огнените поради тоа што знаат да се забавуваат, воздушните се досадни со безконечните не продуктивни амбиции и ветувања инаку сум знак/подзнак/месечина земјен знак т.е. сите три...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас го имав спротивното искуство и тоа со повеќе скорпии, баш молчеа за се додека им пријаше, но барем лагите им звучеа добро - доблест. невермајнд... мои лични забавувачи биле и останале вагите, рекорди во нестабилност, непромисленост, предвидливост, пазарчиска драматичност и зависност. Ми пријаат огнените поради тоа што знаат да се забавуваат, воздушните се досадни со безконечните не продуктивни амбиции и ветувања инаку сум знак/подзнак/месечина земјен знак т.е. сите три...
И мои, јас ги обожавам вагите, тие се посебни луѓе, луди до крај.
Што знак си ти?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Што си подзнак, белвица? :)))
Не знам што сум во подзнак искрено. Според часот кога сум роден (мислам така се бараше), луѓе што познавам а се разбираат од астрологија ми рекле вага, но не знам.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Имам забележано да, да не пренесувам искуства. Па како секој воден знак, емоциите им се најсилни, си ги знаеш карактеристиките подобро штом си скорпија да не набројувам или напаѓам. Само чудно ми е што многу често се ослонуваат на емоциите место на некоја практика, па потоа лесно запаѓаат во меланхолија, тага, во која се сами... Дека тие работи ми изгледаат детинести на моменти е мое мислење не карактеристика...
Па еве, да не биде дека не ти одговорив на прашањето - не, не се сметам за емотивно недозреан, но тоа пак е подлежно на лична интерпретација/дефиниција, може да значи различно за различни луѓе - што значи за тебе поедино?

За другото, да, знам да бидам ептен љубоморен (ако сум затрескан во некого), но скоро никогаш не го правам тоа да биде очигледно и да му дадам до знаење, освен кога сметам дека некоја линија се пречекорила и треба да реагирам, но тоа само во екстремни случаи. Знам да бидам делум и посесивен, но тоа повеќе се прелева во доминантноста како карактеристика, која за жал, често лета и надвор од креветот во други сфери од врската (I'm working on that problem). Друго - да, голем сексуален апетит, дива природа, енергетичен, посветен, лојален, емотивен, лесно ми се пикаат луѓе под кожа, грижлив, заштитнички настроен итн. - стандардни одлики на шкорпијата. И да, тешко злопамтило сум :D. Рака давам за луѓе, ама не дај боже ми направиш посериозна грешка ... :D

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Девица? Ligeia; не се смеј :)
Најтежок знак за дешифрирање од страна на скорпиите. Потешки луѓе амин :)
Tell me about it .... -__-

Живеам 18 години со една. И 18 години имаме заедничка соба. Важиме како браќа, ама само по генетска сличност :D.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Вагичка сум јас. :vozbud:
Те осеќам, затоа те појам со лимонадичка :pos:
--- надополнето: 7 август 2012 во 22:26 ---
Tell me about it .... -__-

Живеам 18 години со една. И 18 години имаме заедничка соба. Важиме како браќа, ама само по генетска сличност :D.
Трупови, никакво движење, акција и реакција. Ајде да видиме како се размрдуваат овие фаци, помогни :)

O

< O >

Гостин
Девица? Ligeia; не се смеј :)
Најтежок знак за дешифрирање од страна на скорпиите. Потешки луѓе амин :)
Да ги има премногу и сите ми се некако како спој со некој друг знак, воопшто не се адекватни со главните карактеристики не ги сакам особено бидејќи ги поседуваме сличните тактики, а за читање... би биле предвидливи ако дозволат да бидат. Карактеристиките не се нешто восхитувачки, но добри се за комуникација. Името на знакот е чиста иронија кој биле со Девица знаат.
--- надополнето: 7 август 2012 во 22:44 ---
Па еве, да не биде дека не ти одговорив на прашањето - не, не се сметам за емотивно недозреан, но тоа пак е подлежно на лична интерпретација/дефиниција, може да значи различно за различни луѓе - што значи за тебе поедино?

За другото, да, знам да бидам ептен љубоморен (ако сум затрескан во некого), но скоро никогаш не го правам тоа да биде очигледно и да му дадам до знаење, освен кога сметам дека некоја линија се пречекорила и треба да реагирам, но тоа само во екстремни случаи. Знам да бидам делум и посесивен, но тоа повеќе се прелева во доминантноста како карактеристика, која за жал, често лета и надвор од креветот во други сфери од врската (I'm working on that problem). Друго - да, голем сексуален апетит, дива природа, енергетичен, посветен, лојален, емотивен, лесно ми се пикаат луѓе под кожа, грижлив, заштитнички настроен итн. - стандардни одлики на шкорпијата. И да, тешко злопамтило сум :D. Рака давам за луѓе, ама не дај боже ми направиш посериозна грешка ... :D
Мене ми се чудни пре емотивни луѓе во смисла дека по важност над емоциите има други работи кои би биле по продуктивни... Познавам многу добро неколку скорпии од таму ми е забелешката дека ја засенуваат логиката со емоциите. Ете го делот кога те боли и за тоа знаеш само ти. Ете го и делот со емоциите и не зрелото постапување во случај некој да те згази, тука звучи ок но кога доаѓа од посериозно личности е левел на очај. Јас лично и да се трудам не запамтувам такви работи, наивен сум да но на безбеден степен, но најдобро знам дека сигурно сум се ослободил кога ќе го направам да мисли дека ми е пријател.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Мене ми се чудни пре емотивни луѓе во смисла дека по важност над емоциите има други работи кои би биле по продуктивни... Познавам многу добро неколку скорпии од таму ми е забелешката дека ја засенуваат логиката со емоциите.
Eпа јебига, не сум Вулканец како од Стар Трек :), повеќе интуитивно и емотивно правам одлуки, него логички. Се обидувам да направам некој баланс, ама иде споро.

Ете го делот кога те боли и за тоа знаеш само ти. Ете го и делот со емоциите и не зрелото постапување во случај некој да те згази, тука звучи ок но кога доаѓа од посериозно личности е левел на очај. Јас лично и да се трудам не запамтувам такви работи, наивен сум да но на безбеден степен, но најдобро знам дека сигурно сум се ослободил кога ќе го направам да мисли дека ми е пријател.
Сум минал низ слични срања, и сам сум си крив за тоа. Но наместо да си ја менувам целата моја природа, решив помалку наивен да бидам :). Наивноста ме довела до тоа да ги искусам тие срања in the first place.

Kajgana Shop

На врв Bottom