Грчки план за инвазија на Македонија

H

HITCH

Гостин
За чаталење ? Што зборуваш.

Правото на поседување оружје е за одбрна од тиранија.Јас не сакам пиштол туку веќе имам нешто сосема различно.
Тиранија?! Па, ако треба Македонците да се борат за враќање на Егејот, тогаш ти си тотално неупотреблив, оти, според Грците, ние ќе бидеме „тирните“ или ти ќе бидеш на нивна страна?! :LOL: Шала на страна.

Тоа оружје што го имаш дома нема да биде многу употребливо или подобро речено, нема да биде од голема корист, оти нема да имаш дозвола за користење на поголемо количество муниција, а и да имаш, ќе нема од каде да ја набавиш - како што знаеш во воени услови државата ја прибира муницијата за свои потреби. Во војска се учат премногу работи, ама темава не е за тоа.

Не сум арогантна, туку ти кажувам дека во војска се учат многу работи, кои ќе ти бидат од корист при воени услови.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Тиранија?! Па, ако треба Македонците да се борат за враќање на Егејот, тогаш ти си тотално неупотреблив, оти, според Грците, ние ќе бидеме „тирните“ или ти ќе бидеш на нивна страна?! :LOL: Шала на страна.

Тоа оружје што го имаш дома нема да биде многу употребливо или подобро речено, нема да биде од голема корист, оти нема да имаш дозвола за користење на поголемо количество муниција, а и да имаш, ќе нема од каде да ја набавиш - како што знаеш во воени услови државата ја прибира муницијата за свои потреби. Во војска се учат премногу работи, ама темава не е за тоа.

Не сум арогантна, туку ти кажувам дека во војска се учат многу работи, кои ќе ти бидат од корист при воени услови.
Ај те молам кажи ми неколку ме интересираат ?

O

Orion.

Гостин
А кој би им бил основот на Грција да не` нападне со оглед на фактот што агресорна војна е заранета согласно меѓународното право и ООН?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Македонија може да има планови за внатрешна војна , може и мора да има план во случај да биде нападната од соседите , пошто веќе кога ќе бидеш нападнат , не можеш да организираш планови тек тогаш.

Многу се смешни некои со коментарите.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
А кој би им бил основот на Грција да не` нападне со оглед на фактот што агресорна војна е заранета согласно меѓународното право и ООН?
Според меѓународното право и ООН многу работи се забранети па пак се прават пред очите на целиот свет!

Друга работа во блиска иднина Грција нема да ја нападне Македонија бидејќи си имаат свои проблеми, а во случај да се деси нешто слично според мене во државава би се одвивала оваа ситуација, браќава веднаш ке земаат пушка и ке формираат паравојска за оделување на западниот дел и припојување кон Албанија, а како што е веќе познато 30 % ги имаме во сегашниот состав на армијата така да од старт сме сечени со 30 % армија, потоа ке се вмешаат и соседите, така да бугарите во Македонија се на страна на Бугарија, Србите ( и јас сум Србин) веднаш ке преминат во војската на Србија како и Бугарите во Бугарската, за Македонците ако може дасе каже нешто добро дека е, е тоа дека Турците ке се борат на нивна страна против Грците, и на крај доаѓаме до големите сили, е тука е пресудниот момент според мене на која страна застанат големите сили најверојатно и таа страна победува, но во овој случај подебелиот крај ке го извлече Македонија, така да подобро е да се молиме до ова да не дојде ниту во блиска ниту во подалечна иднина!

O

Orion.

Гостин
Според меѓународното право и ООН многу работи се забранети па пак се прават пред очите на целиот свет!

Друга работа во блиска иднина Грција нема да ја нападне Македонија бидејќи си имаат свои проблеми, а во случај да се деси нешто слично според мене во државава би се одвивала оваа ситуација, браќава веднаш ке земаат пушка и ке формираат паравојска за оделување на западниот дел и припојување кон Албанија, а како што е веќе познато 30 % ги имаме во сегашниот состав на армијата така да од старт сме сечени со 30 % армија, потоа ке се вмешаат и соседите, така да бугарите во Македонија се на страна на Бугарија, Србите ( и јас сум Србин) веднаш ке преминат во војската на Србија како и Бугарите во Бугарската, за Македонците ако може дасе каже нешто добро дека е, е тоа дека Турците ке се борат на нивна страна против Грците, и на крај доаѓаме до големите сили, е тука е пресудниот момент според мене на која страна застанат големите сили најверојатно и таа страна победува, но во овој случај подебелиот крај ке го извлече Македонија, така да подобро е да се молиме до ова да не дојде ниту во блиска ниту во подалечна иднина!
На пример?

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Еве линк, има над 1300 мислења.
Ја имам читано темава и таму е истата дискусијата ктаму ако почнам да пишувам што се не чини со воениот рок само ќе ја повториме истата дискусија овдека и нема поента.

Али морам да кажам најсмешно ми е што има таму десетици и десетици кои се палат "Треба воен рок сакам да служам" a иако сега можат доброволно да се пријават ги нема нигде.Најчесто се деца или "возрасни деца" кои сакаат да си играат војници.

Воен рок = Јаничарство и е морално погрешно понатаму нема ни што да се дискутира.Истото важи и за мобилизацијата.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.701
Поени од реакции
21.199
Ако Грција ја нападне некогаш Македонија ( што не верувам ) прв кој би ја нападнал Грција е секако Турција ( но не во наша одбрана ) !!!

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Прв и прост пример ти е Косово, каде што се кршеше секоја меѓународна норма, Меѓународни норми за суверинитет на една држава, меѓународни норми за злосторства против човечноста, меѓународни норми против трговија на човечки органи, меѓународни норми за производство на дрога, друг пример ти е Хрватска и нивната олуја каде што беа протерани повеќе од 250.000 Срби од Краина, трет пример ти е агресивната војна во Ирак каде што не најдоа никакво био-хемиско оружје и продолжија, четврт случај ситуацијата во Либија, сите овие случувања се кршење на меѓународни норми, а што е најжално не се само овие има ги уште многу само ме мрзи да ти ги набројувам!

W

Werther

Гостин
Читам коментари и повеќето се ако рипне Србија ке рипне Албанија,па Русија и САД...значи 21 век е не оди тоа така со детски муабети овој ке рипнел оној ке рипнел...и исто така за конфликтот во 2001 што викате војна,(не беше тоа војна,војна е нешто со поголем замав и размери...)видовте тогаш што се случи дојдоа Нато,САД и одма го решија проблемот.И лично мое мислење околу темава е можно е вакво сценарио,но не во скоро време,но сепак мислам дека нема да биде толку фатално како во текстот,можно е да има некој конфликт со мали размери.

H

HITCH

Гостин
Али морам да кажам најсмешно ми е што има таму десетици и десетици кои се палат "Треба воен рок сакам да служам" a иако сега можат доброволно да се пријават ги нема нигде.Најчесто се деца или "возрасни деца" кои сакаат да си играат војници.
Воен рок = Јаничарство и е морално погрешно понатаму нема ни што да се дискутира. Истото важи и за мобилизацијата.
Аман, бе, Ристо, ш`о е воа, разбираш?! Ваа работа не ја бива, разбираш. За да не почнам да те навредувам, а самиот ми даде многу материјал, само ќе те баталам. Нека те едуцира некој друг.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Читам коментари и повеќето се ако рипне Србија ке рипне Албанија,па Русија и САД...значи 21 век е не оди тоа така со детски муабети овој ке рипнел оној ке рипнел...и исто така за конфликтот во 2001 што викате војна,(не беше тоа војна,војна е нешто со поголем замав и размери...)видовте тогаш што се случи дојдоа Нато,САД и одма го решија проблемот.И лично мое мислење околу темава е можно е вакво сценарио,но не во скоро време,но сепак мислам дека нема да биде толку фатално како во текстот,можно е да има некој конфликт со мали размери.
Нато и Сад го направија тој конфликт(војна), а не го решија!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
Патем правилно користење на оружје не се учи за 3 месеца посебно кога ќе ти дадат 100 куршума да пукнеш вкупно.Ти требаат куршуми и куршуми додека
Користење оружје (претпоставувам мислиш на лично вооружување) е најмалку нешто за што служи воен рок. Тоа ќе го научиш за неколку дена.
Воен рок = Јаничарство и е морално погрешно понатаму нема ни што да се дискутира.Истото важи и за мобилизацијата.
Ама ова не го знаеле резервистите (од конфликтот) кои 100% беа обучени во бившата ЈНА. Да не беа оние од Радишани добар дел од Скопје (посебно мешаниот) ќе беше касапница.
Кој ќе те брани...или самиот ако имаш пиштол мислиш ќе сториш нешто?
Воен рок не значи само...
Офтопик. Хич, на Македонија и недостигаат било какви територијални и цивилни единици за справување и со кризи, природни катастрофи или воени конфликти.

W

Werther

Гостин
Нато и Сад го направија тој конфликт(војна), а не го решија!
Да,но тие да не дојде и да не ги вратеа терористите(платеници) во Косово со автобусите,конфликтот ке траеше подолго и крајниот епилог ке беше друг можеби воопшто ке немаше Охридски мировен договор.

Kajgana Shop

На врв Bottom