Охрид ги губи туристите од кои преживува

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.533
Поени од реакции
22.188
Да прашам овде ако може тие што биле летово Охрид да ми кажат кој ресторани така се подобро во Охрид со квалитет, цена и услуга? И исто така да ве прашам кој плажи се посредени оваа година и дали комбињата односно автобусите редовно одат кон плажите и назад? Така барем лани беше.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Да прашам овде ако може тие што биле летово Охрид да ми кажат кој ресторани така се подобро во Охрид со квалитет, цена и услуга? И исто така да ве прашам кој плажи се посредени оваа година и дали комбињата односно автобусите редовно одат кон плажите и назад? Така барем лани беше.
За ресторани ефтино ти е во пицерија Леонардо .. сношти бев таму палачинки порција ти е 100 денари пици од 170 нагоре пијачките се ефтини .. комбињата одат редовно на секој пола сат и побрзо има комбиња.. плажи ја форсираат потпеш оваа година , и градиште е добра средена !

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Потпеш ти е 150 денари лежалка, една до друга без простор нозете да си ги ставиш. Муабет слушаш во размер на 5 лежалки. Буквално секаде се така поставени лежалките, претежно се празни или полупразни. Лагадин е посредена Акапулко 100че е лежалка и нема гужва одат смао Охриѓани претежно. Славија не ни помислувај черга парти. Куба гужви, Кадмо гужви. Ако ти се патува подолго иди си Љубаништа најубаво е.
Ресторани квалитет, цени и услуга :) Неповрзани работи.
По кеј што се тие ќе те збудалат со музика. Леонардо ти е стара пицерија и квалитетна, 170 пица заборави аце да каже дека е тесто кечап и кашкавал. Се разбира ако јадеш пица, јади пица. Цените од 250 до 300 денари.Коза Ностра ти е најквалитетна. Има и една кај чинарот по уличката лево првата незнам како се вика убави пици прават.
За скари незнам каде да те советувам, важно Белведере не оди. Момир, Далга и Антико ти се прескапи и со иста количина на месо како Белведере само повеќе ти ја украсуваат чинијата. Во рибниот иди на гирици. Во Европа иди на чорба. Можеш и на кајгана таму да навратиш. Имаат Ерол и Ерхан отворено еден ресторант суво пиперче, али не наминав да видам што квалитет има тој ти е под Леонардо. За убав поглед, лоша услуга и висока цена иди на Потпеш навечер. Колку да те фати воздух. За Охридска пастрмка иди Поградец со лична карта пуштаат :))
Месо, месо ...вртам низ мозок и никаде не ми застанува на квалитет :)

Член од
5 јуни 2012
Мислења
41
Поени од реакции
22
Мене убав ресторан во Охрид ми е Ривиера ... Добра услуга, добра музика ( чалгии ) и прифатливи цени ...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мене убав ресторан во Охрид ми е Ривиера ... Добра услуга, добра музика ( чалгии ) и прифатливи цени ...
Под хипотека е ривиера со клуч на врата.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.533
Поени од реакции
22.188
Потпеш ти е 150 денари лежалка, една до друга без простор нозете да си ги ставиш. Муабет слушаш во размер на 5 лежалки. Буквално секаде се така поставени лежалките, претежно се празни или полупразни. Лагадин е посредена Акапулко 100че е лежалка и нема гужва одат смао Охриѓани претежно. Славија не ни помислувај черга парти. Куба гужви, Кадмо гужви. Ако ти се патува подолго иди си Љубаништа најубаво е.
Ресторани квалитет, цени и услуга :) Неповрзани работи.
По кеј што се тие ќе те збудалат со музика. Леонардо ти е стара пицерија и квалитетна, 170 пица заборави аце да каже дека е тесто кечап и кашкавал. Се разбира ако јадеш пица, јади пица. Цените од 250 до 300 денари.Коза Ностра ти е најквалитетна. Има и една кај чинарот по уличката лево првата незнам како се вика убави пици прават.
За скари незнам каде да те советувам, важно Белведере не оди. Момир, Далга и Антико ти се прескапи и со иста количина на месо како Белведере само повеќе ти ја украсуваат чинијата. Во рибниот иди на гирици. Во Европа иди на чорба. Можеш и на кајгана таму да навратиш. Имаат Ерол и Ерхан отворено еден ресторант суво пиперче, али не наминав да видам што квалитет има тој ти е под Леонардо. За убав поглед, лоша услуга и висока цена иди на Потпеш навечер. Колку да те фати воздух. За Охридска пастрмка иди Поградец со лична карта пуштаат :))
Месо, месо ...вртам низ мозок и никаде не ми застанува на квалитет :)
Фала за корисните информации. Јас лани претежно одев на Славија и добро беше сепак сакам малце и да сменам и ќе ги посетам некој од тие плажи што ми ги спомна :)
За пици знам дека има доста добри места и со цена и све си се ок ама за скара тешко, убаво викаш. Момир, Далга и Антико ги фалат по порталиве ама не знам како се со цените хмм треба да се провери.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.533
Поени од реакции
22.188
А да прашам дали Галеб уште вози према плажите и каде можам да се качам пример од пазар или Охридска банка негде.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Ја супер си поминав летово у Охрид ....
Нема да јадам гомна за смештаи пошо бар тоа ми е средено со куќа али знам као се осеќаат фаците што бараат смештаи ...

Цените бар на лагадин беа нормални - 100че кригла 0.5 пиво точено , 60 макијато , 80че кока кола итн ....

За јадење летово срање живо сегде , једино место кај што јадев беше Вила Клиа (лагадин) кај што за 250ден добиваш доста солидна пица (и по вкус и по големина) и + има пријатна атмосфера ...Каков Пинк пантер , какви лесковачки - ако не 250 ден парче пица напрајте ебате ....
Друго шо ме нервира се фамозните охридски сељандури....обично сум културен и глеам дипломатски да решавам , али со некои кретени немоеш дипломатски ....седнале 5 магариња од по 50год на плажа и јадат гомна за девојчиња од 18/19 год.

Ам да те врља в ензеро мор ... КРЕТЕН !

А да , и средувањето на цените за комбињата - огромен ПЛУС.

Еее, како бе цените не ти беа скапи, сите се испожалија на ова :)
За храната си во право.Особено за ПП и ‘лесковачка соја‘ и слични за набрзина јадење :sneaky:, ама и други дел исфорсирани места се...
Мала корекција: ензеро никој не викат во Охрид :D

Ако ти се патува подолго иди си Љубаништа најубаво е.
:cuc: Мирно и чисто без многу галама.Исто и воениот камп во Св. Наум.50 ден. паркинг и 50 ден. за 2 х Лежалки на плажа со специјално носен морски песок.Пиво 60, макијато 40-50, флаширана Пелистерка 30...

Леонардо ти е стара пицерија и квалитетна, 170 пица заборави аце да каже дека е тесто кечап и кашкавал. Се разбира ако јадеш пица, јади пица. Цените од 250 до 300 денари.Коза Ностра ти е најквалитетна. Има и една кај чинарот по уличката лево првата незнам како се вика убави пици прават.
Ди Анголо;) Имаш и нешто надвор од пици и тестенини, сендвичи и по нешто пилешко и свинско.Едно од ретките места каде домашните вина се главно поскапи од странските :) Igorcemk

А да прашам дали Галеб уште вози према плажите и каде можам да се качам пример од пазар или Охридска банка негде.
Во правец ОХ-Пештани-Св.Наум
1.Автобуска Станица 2.Отекс (или по ново Кам Маркет наспроти ДОН Маркет и Супер Тинекс:pos: ) 3.Тамаро Маркет/(по старо Тим Маркет) 4.Гимназија/(по старо Мини Маркет) 5.Охридати (пред кружниот тек) 6.пред СРЦ Билјанини Извори
Во обратен правец
6.СРЦ Билјанини 5.Охридати 4.Гимназија 7.Охридска Банка и нагоре 2.Отекс 1.Автобуска
map-Ohrid-karta.jpg

За ресторани и особено за скара, во Охрид и не е нешто добра скарата.Ама aко сакаш поефтина цена, блиску до центар и подобра услуга и добар паркинг, ресторан Европа.
Исто и Сончева Порта, не е во градската гужва, два спрата - првиот е уреден како стара македонска куќа,

а вториот во денешно издание.

Ако сакаш добар поглед и околина блиску до езеро, ама поскапи цени и посиромашна порција - Чун и Билјанини Извори.
Или тркни до Струга во ресторан Св. Никола, на кејот на Дрим

Или Пицерија Ангела до него (ќе ме распнат сограѓаниве дек ти кажвам струшки места :D).

Тазе вест:
Според информациите од најголемиот автопревозник, АД „Галеб“, вчера од Охрид заминале 28 редовни автобуси, сите полни, како и 14 вонредни автобуси кон Скопје. 42 возила!(За споредба, вкупно во Галеб се 65...па ништо чудно после секое лето ќе си земат по 2-3 + возила:) ).

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Кај Тололо на скара бреееееее :icon_lol:.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Најуба скара имат кај Боге глувоно (Панорама). Чорба немој да јајш во Европа. Пица да ојш во Ла Пијаца (бившо Биг Блу).

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Најуба скара имат кај Боге глувоно (Панорама). Чорба немој да јајш во Европа. Пица да ојш во Ла Пијаца (бившо Биг Блу).
Поубо речи боге стипцана :) од шо е стегнат игла в г'з не му влага :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Тололо си се врати во Прилеп и не работи повеќе во Охрид ако не се лажам јас!?
Работеше колку што знам али со друго име од моби-дик газдана го имат земено .. и вршит бесплатна достава беспари :)

Kajgana Shop

На врв Bottom