Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Пред некој ден разговарав со еден од Гостивар и рече дека се влошени односите и порасната е недовербата од убиството на двајцата млади гостиварци и кога се обидоа од МВР и од сите македонски новинари да го одбранат убиецот , исто и заради тоа што сеуште не започнува судењето на убиецот.
Абе Дарди се вратија тие копилињата што ги убија децата, а незнаеа дека ги бара полицијата?
Извини може досадна сум ти, али сакам да бидам во тек кога ќе се вратат? Дознаа дека ги бараат?

O

Orion.

Гостин
Според она што го прочитав од Алсат, само 10 % албанци успеале да ја поминат втората фаза од конкурсот за прием на 300 полицајци. После минувањена сите фази се очекува процентот на Албанци да биде 3%. Сега они се као загрижени за правична застапеност. Значи благодарение на срањковниот договор можеме да очекуваме прием на недоволно физички спремни полицајци и ментално ретардирани полицајци. Било какви да се само да се албанци и да бидат 25%! Уште еден доказ за идиотизмот и неодржливоста на рамковниот изнуден договор.
Каква правична застапеност бе? Кој им е крив коа се елементарно неписмени?
Замисли да паднеш на тест за цајкан - за тоа треба да имаш вроден талент кој го поседуваат само брајчата:pos:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Мора да се почитува договореното , 25% на сите државни институции , требаше до 2004та , но ете ќе им простиме ако во 2013 се заврши овој муабет.
Ако го спроведеа договореното во 2004та , денеска немаше сеуште да се дрибла по парламентот , медиумите и форумите , ќе беше завршена работа.
Но некој намерно одбива да го спроведе тоа , за секогаш да има некој отворен проблем.

Кај и да е ќе биде , еве конечно во 2013та и во општина Кичево ќе започне да се воспостави редот , пошто таму се врши целосна дискриминација на немакедонските заедници.

За да седнеш по кафани и на компјутер да играш игри , не ти се потребни 50 склека.

O

Orion.

Гостин
Мора да се почитува договореното , 25% на сите државни институции , требаше до 2004та , но ете ќе им простиме ако во 2013 се заврши овој муабет.
Ако го спроведеа договореното во 2004та , денеска немаше сеуште да се дрибла по парламентот , медиумите и форумите , ќе беше завршена работа.
Но некој намерно одбива да го спроведе тоа , за секогаш да има некој отворен проблем.

Кај и да е ќе биде , еве конечно во 2013та и во општина Кичево ќе започне да се воспостави редот , пошто таму се врши целосна дискриминација на немакедонските заедници.

За да седнеш по кафани и на компјутер да играш игри , не ти се потребни 50 склека.
Абе ајде?!
Како да ги примат кога не ги задоволуваат условите? На ''лепе очи'' ли да ги примат?
Ај интелектуалната инфериорност до некаде ви ја сфаќам, едноставно толку ви дал господ али бар за физички можеле момците албанци да се спремат. Или вие имате сина крв и мора да ве примат? Не сметаш дека со ова се дискриминираат некои момци кои ги исполнуваат критериумите и би биле вистински полицајци на ниво на задачата?
Тешко мене ако утре ме бранат твојте брајча со дваес кила со се кревет и елементарна неписменост...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Абе ајде?!
Како да ги примат кога не ги задоволуваат условите? На ''лепе очи'' ли да ги примат?
Порано однапред се знаеше кој е примен во некоја работа , тоа тестовите беа само формалност , го виде ли човекот приведен кој собрал многу пари од млади албанци на кои им ветил дека ќе бидат примени за полицајци.
Зошто толку лесно наседнале овие млади албанци ? Затоа што речиси секогаш така идеше вработувањето или со партиска книшка или со многу пари , а некогаш со двете.

Верувам и кај македонците е така.

А велиш овој пат е поинаку ?

Ај интелектуалната инфериорност до некаде ви ја сфаќам, едноставно толку ви дал господ али бар за физички можеле момците албанци да се спремат.
Па како што читав тука на форум мислев дека албанците се силни момци , демек работеле по нива цел ден.
Испадна поинаку.

Или вие имате сина крв и мора да ве примат? Не сметаш дека со ова се дискриминираат некои момци кои ги исполнуваат критериумите и би биле вистински полицајци на ниво на задачата?
Договорот е таков , 25%.

Тешко мене ако утре ме бранат твојте брајча со дваес кила со се кревет и елементарна неписменост...
Па зошто не те бранат твоите брача ни мене ни тебе , кога не напаѓаат среде центар ?
Еве моиве се 20 килаши , но кај се твојте , во која кафана ?

Полицијата не ја врши работата како што треба , еве ти потврдувам дека нигде не можеш да бидеш сигурен , јас нити се надевам некогаш на полициска помош.

50 склекови секој може да направи , и да трча 5 километри може , само треба подготвување.
Ако имаат волја да примаат албанци во рамките на 25% , тогаш ќе им дадат време за подготвување. Или пак ќе ги примат , па потоа ќе ги подготват.

Така беше и претходно , ги пратеа на некои курсеви.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Порано однапред се знаеше кој е примен во некоја работа , тоа тестовите беа само формалност , го виде ли човекот приведен кој собрал многу пари од млади албанци на кои им ветил дека ќе бидат примени за полицајци.
Зошто толку лесно наседнале овие млади албанци ? Затоа што речиси секогаш така идеше вработувањето или со партиска книшка или со многу пари , а некогаш со двете.

Верувам и кај македонците е така.

А велиш овој пат е поинаку ?

Па како што читав тука на форум мислев дека албанците се силни момци , демек работеле по нива цел ден.
Испадна поинаку.

Договорот е таков , 25%.

Па зошто не те бранат твоите брача ни мене ни тебе , кога не напаѓаат среде центар ?
Еве моиве се 20 килаши , но кај се твојте , во која кафана ?

Полицијата не ја врши работата како што треба , еве ти потврдувам дека нигде не можеш да бидеш сигурен , јас нити се надевам некогаш на полициска помош.

50 склекови секој може да направи , и да трча 5 километри може , само треба подготвување.
Ако имаат волја да примаат албанци во рамките на 25% , тогаш ќе им дадат време за подготвување. Или пак ќе ги примат , па потоа ќе ги подготват.

Така беше и претходно , ги пратеа на некои курсеви.
Самиот знаеш дека тресеш глупости. Да ги примеле па да ги подготвеле. Па зошто воопшто има тестирање? И тестирањето не е само да направиш 50 склека, има и психолошки тестови и други тестирања не сум толку упатен. И ако не ги пројдат тие? Ќе ги пратиме во мала Речица да земат тапија дека се паметни? Или ако се малку психички лабилни ќе им плаќаме психијатар да ги среди? А зошто да го правиме тоа кога има способни луѓе во моментов? Ако другово тебе како албанец не те засега треба да те засега тоа што ваквиот начин на вработување поттикнува подпросечност кај албанците. Кој ми е мене мотивот да се борам за било што кога знам дека ќе ме примат на работа пошто сум албанец. Дали воопшто знаеме колку албанци се пријавиле на конкурсот? Што ако се пријавиле 18%? Треба од улица да собираме за да се пополни квотата? Глупости за кои и самиот знаеш дека се глупости.
--- надополнето: 7 август 2012 во 09:51 ---
Каури смрт - нови заканувачки пораки во Тафталиџе
Жителите кои живеат во близина на О.У. „Јан Амос Коменски“ беа непријатно изненадени откако забележаа дека на нивните автомобили имало ставено летоци со провокативна содржина

Нови провокации во скопско Тафталиџе. Жителите кои живеат во близина на О.У. „Јан Амос Коменски“ беа непријатно изненадени откако забележаа дека на нивните автомобили имало ставено летоци со провокативна содржина. На летоците со црвен фоломастер имало напишано „каури смрт“, „Коменски нема“, објави Телма.
Истото ова се случи пред некој месец, кога на ветробрановите стакла на автомобилите беше оставена порака Смрт за каурите. Иако полицијата го разгледа овој случај жителите не добиле одговор кој е виновен за првото дело, па затоа сега бараат за овој случај да се превземат соодветни мерки.
- Ова треба полицијата да си брка не јас да ги бркам, мене кој ме прашува, ги викнав еднаш, сега доаѓам, пак има - вели жител на населбата.
Од МВР велат дека работат на откривање на сторителите кои пред еден месец ги оставија летоците на автомоболите, а доколку граѓаните го пријават и денешниот случај полицијата ќе излезе на терен и ќе продолжи со презeмање мерки за нивно октривање.

http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=71612
--- надополнето: 7 август 2012 во 09:52 ---
Каури смрт - нови заканувачки пораки во Тафталиџе
Жителите кои живеат во близина на О.У. „Јан Амос Коменски“ беа непријатно изненадени откако забележаа дека на нивните автомобили имало ставено летоци со провокативна содржина

Нови провокации во скопско Тафталиџе. Жителите кои живеат во близина на О.У. „Јан Амос Коменски“ беа непријатно изненадени откако забележаа дека на нивните автомобили имало ставено летоци со провокативна содржина. На летоците со црвен фоломастер имало напишано „каури смрт“, „Коменски нема“, објави Телма.
Истото ова се случи пред некој месец, кога на ветробрановите стакла на автомобилите беше оставена порака Смрт за каурите. Иако полицијата го разгледа овој случај жителите не добиле одговор кој е виновен за првото дело, па затоа сега бараат за овој случај да се превземат соодветни мерки.
- Ова треба полицијата да си брка не јас да ги бркам, мене кој ме прашува, ги викнав еднаш, сега доаѓам, пак има - вели жител на населбата.
Од МВР велат дека работат на откривање на сторителите кои пред еден месец ги оставија летоците на автомоболите, а доколку граѓаните го пријават и денешниот случај полицијата ќе излезе на терен и ќе продолжи со презeмање мерки за нивно октривање.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин

Немогуче. Некој ги мести...

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305

Во Косово уапсен најбараниот македонски криминалец

Косовската полиција денеска во Урошевац го уапси Д.А.(33) од Скопје за кого беше распишана меѓународна потрага од страна на Република Македонија за издржување доживотна казна затвор.

По извршено сослушување, одредена му е мерка притвор во траење од 30 дена.

Заедно со Дрпљанин, за убиството на полицаецот, доживотна затворска казна веќе одлежуваат Керими Реџаил и Агим Ислами.

Имено Дрпљанин покрај за ова убиство се осомничи и за грабежот на Прокредит банка, за ограбувањето на возилото на Комерцијална банка при што беше убиено едно лице и за возилото на Македонски пошти во Чаир. Во сите случаи имаше тешко повредени лица, а беа одземени огромни суми на пари.

Дрпљанин се товари со 6 кривични дела:
1. Кривично дело – “разбојништво“, извршено во Скопје на 16.11.2007 година на крстосницата на булеварот “Гоце Делчев“ со улицата “Беласица“, над вработени службени лица на АД “Комецијална банка“, кои управувале ПМВ џип “Хонда – ХРВ“ сопственост на АД Комерцијална Банка Скопје. Додека возилото стоело на наведената раскрсница чекајќи да се запали зелено светло било нападнато од неколку маскирани и вооружени лица кои во нападот употребиле автоматското оружје нанесувајќи им повреди на трите лицат кои биле во Хондата (возачот, лицето одговорно за обезбедување на транспортот и трезористот) од кои повреди на лице место починало лицето одговорно за обезбедување на транспортот, по што биле одземени една ташна и една вреќа во кои имало 11.400.000 денари, 18.000 евра и 1.500 американски делари. При извршен увид на лице место се пронајдени чаури калибар 7,62х9 мм кои се исстрелани со две автоматски пушки од наведениот калибар.
2. Кривично дело – “разбојништво“, извршено во Скопје на 14.03.2008 година на улицата “Цветан Димов“ над четири лица вработени во Македонски пошти кои користеле ПМВ марка “Шкода фелиција“. Тие биле пресретнати од маскирани лица кои управувале ПМВ “Алфа Ромео 155“ и истите употребиле автоматско оружје врз вработените, при што успеале да одземат 40.250.000 денари, односно 654.000 евра по што се качиле во ПМВ “Форд Мондео“ кое било паркирано во непосредна близина и избегале во непознат правец. При извршен увид се пронајдени вкупно 80 чаури од кои 74 чаури со калибар 7.62Х39 мм кои се испукани со четири автоматски пушки од наведенот калибар, а шест чаури со калибар 7.62Х25 мм испукани со полуватоматски пиштол.
3. Кривично дело – “разбојништво“, извршено во Скопје на 10.04.2009 година на булуверот “Партизански одреди“ во филијала на “Прокредит банка“, од страна на повеќе маскирани лица со качулки на главите, со маскирна облека, со елеци на кои имало ознаки ПОЛИЦИЈА и вооружени со автоматски пушки. Како што е познато маскираните лица при извршување на делото имаа престрелка со полицијата во обид да побегнат од лице место со две ПМВ – “Алфа Ромео“, и возило марка “Голф 3“. При престрелка со полиција повредени од огнено оружје се двајца полициски службеници, а сторителите успеале да избегаат на територија на Р.Косово каде на м.в. Вражји вир оставиле дел од автоматското оружје кое го користеле при бегството. Инаку, полициски службеници од Одделението за криминалистичка техника при СВР Скопје присуствуваа при вршењето на увидите на двете места на територија на Косово, каде што беа пронајдени предметите (автоматски пушки, бомби, панцирни елеци, една вреќичка со натпис „Прокредит„ и др.), кои што потекнуваат од лицата инволвирани во вршењето на кривичните дела. За ова кр. дело спроведена е кривична постапка против неколку лица изречени се судски пресуди со затворски казни и дел од лицата се наоѓаат на издржување на казна затвор во Р.Македонија, а дел се сеуште во бегство, меѓу кои е и лицето Д.А.
4. Кривични дела “убиство“ и “обид за убиство“ извршени во Скопје на 26.11.2008 година на улица “Архимедова“ на паркингот на Природноматематичкиот факултет Скопје врз полициската патрола со службено ПМВ „Мазда” со која се движеле полициските службеници припадници na мобилната единица за борба против уличниот криминал. На паркингот полициските службеници беа нападнати со автоматско оружје, од страна на 4 лица со ПМВ марка “Голф 3“, темно сина боја со затемнети стакла. При нападот полицискиот службеник Африм Арифи (39) им подлегна на повредите додека останатите полициски службеници се здобија со ТТП. При извршен увид пронајдени се вкупно 70 чаури со калибар 7.62Х39мм кои се испукани од четири автоматски пушки. За ова кривично дело спроведена е кривична постапка против неколку лица изречени се судски пресуди со затворски казни и дел од лицата се наоѓаат на издржување на казна затвор во Р.Македонија, а дел се сеуште во бегство, меѓу кои е и лицето Д.А. против кого е изречена пресуда – доживотен затвор.
5. Кривично дело – “разбојништво“ извршено во Тетово на 16.04.2012 година во златарата “ИСАК“ од страна на маскирани лица вооружени со автоматски пушки кои во златарата употребиле огнено оружје при што сопственикот на златарата се здобил со ТТП. Сторителите одзеле голема количина на златен накит, а при бегството и потрагата која е организирана од страна на полицијата дојде до престрелка при што е убиен еден од сторителите. Од страна на СВР Тетово поднесена е кривична пријава против дел од сторителите и покренато е обвинение и против лицето Д.А. При извршен увид не е извршена идентификација на 37 чаури со калибар 7.62Х39 мм испалени со 4 автоматски пушки.
6. Кривично дело – “разбојништво“ извршено на 27.09.2007 година на булеварот “АСНОМ“ во Скопје врз лицата В.С.(1950) и С.К.(1951) при што им се одземени 4.100.000 денари. По земениот плен со цел да ги заплашат оштетените испукале повеќе куршуми во нивен правец при што едниот го повредиле во левата надколеница а исто така оштетиле и две ПМВ. Во рамки на расчистување на овој случај беше поднесена кривична пријава против Д.А. како и против лицата Р.Џ. и Ј.Ф.

Abe Dardi ti go Fanaja idolot sto da pravime veke ova ne se izdruzuva samo Albancite gi apsat organiziraj tamu nesto za u petok mora da ima nemiri mora:tapp:
--- надополнето: 7 август 2012 во 11:40 ---
Нема шанси, го местат.
Еве ти ги браќата твои.. И во Македонија, Косово, Албанија има ова ама се ќути!
(Не)вообичаена фотографија пред почетокот на свадбена свеченост во Авганистан. 40-годишен маж покрај 11-годишната невеста! На фотографот, таа му кажала дека и’ е жал што ќе биде омажена, бидејќи кога ќе пораснела сакала да биде учителка.
Таа е само една од 51 милион девојчиња-невести во светот денес. Ова е обичај само кај Муслиманите.

Извор: http://www.zdravo.com.mk/svadba-vo-avganistan-foto/
MEsto da i vika ajde u spalna on i vika ajde u podrum

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Самиот знаеш дека тресеш глупости. Да ги примеле па да ги подготвеле. Па зошто воопшто има тестирање? И тестирањето не е само да направиш 50 склека, има и психолошки тестови и други тестирања не сум толку упатен. И ако не ги пројдат тие? Ќе ги пратиме во мала Речица да земат тапија дека се паметни? Или ако се малку психички лабилни ќе им плаќаме психијатар да ги среди? А зошто да го правиме тоа кога има способни луѓе во моментов? Ако другово тебе како албанец не те засега треба да те засега тоа што ваквиот начин на вработување поттикнува подпросечност кај албанците. Кој ми е мене мотивот да се борам за било што кога знам дека ќе ме примат на работа пошто сум албанец. Дали воопшто знаеме колку албанци се пријавиле на конкурсот? Што ако се пријавиле 18%? Треба од улица да собираме за да се пополни квотата? Глупости за кои и самиот знаеш дека се глупости.

Уставна обврска е да се почитува правичната застапеност , ќе прават максимум да го почитуват тоа , а не како што е сега , прават максимум за да не го почитуваат.

Какви полицајци има во редовите на МВР , знаеме веќе , полицајци кои се тепаат со цел град и убиваат невини луѓе, во Гостивар и на плоштад во Скопје.
Знаеме и такви кои фрлаат бомби по домовите , и изнудуваат рекет . Биле во затвор , а завршиле во специјални единици. Знаеме и за такви кои за да се одмаздат , влегуваат , тепаат цела дискотека , со маски и палки.

За овие ли ми зборуваш , паметни со надпросечна интелегенција , со поминати психолошки тестови.

Таа сликата , самиот ракопис кажува кој болноумец е , којзнае колку се измачил додека го завршил тоа , на латиница требало.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Уставна обврска е да се почитува правичната застапеност , ќе прават максимум да го почитуват тоа , а не како што е сега , прават максимум за да не го почитуваат.

Какви полицајци има во редовите на МВР , знаеме веќе , полицајци кои се тепаат со цел град и убиваат невини луѓе, во Гостивар и на плоштад во Скопје.
Знаеме и такви кои фрлаат бомби по домовите , и изнудуваат рекет . Биле во затвор , а завршиле во специјални единици. Знаеме и за такви кои за да се одмаздат , влегуваат , тепаат цела дискотека , со маски и палки.

За овие ли ми зборуваш , паметни со надпросечна интелегенција , со поминати психолошки тестови.

Таа сликата , самиот ракопис кажува кој болноумец е , којзнае колку се измачил додека го завршил тоа , на латиница требало.
ABe znaes li sto zboruvas kako da primat nekogo koga padnal na site testovi, eve kazi mi ti kako , koga ne e sposoben za taa rabota i psihicki i fizicki stvarno si glup pa pretera so toa veke 25% preku k!r si mi veke kazuvas gluposti nekoi

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503

Абе дарди , го изгасна оганот кај липковски планини ? :pos:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
ABe planinec znaes li sto zboruvas kako da primat nekogo koga padnal na site testovi, eve kazi mi ti kako , koga ne e sposoben za taa rabota i psihicki i fizicki stvarno si glup pa pretera so toa veke 25% preku k!r si mi veke kazuvas gluposti nekoi
Тебе ти е дозволено и да навредиш , и без таа можност јас можам да се справам со тебе.

Како што е Уставна обврска да му овозможиш на секого да гласа (затвор , болница , касарна , најдалечно село...) , таква е и обврската за правична застапеност.

Ќе даваш максимални напори да го почитуваш тоа ...

Нели за гласање има некои кампањи кои потикнуваат излезеност : Излези гласај.

Ако се одвоени 500.000 евра за таква кампања , тогаш ќе одвојат и за Правична застапеност во МВР и други институции.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom