Абе ајде?!
Како да ги примат кога не ги задоволуваат условите? На ''лепе очи'' ли да ги примат?
Порано однапред се знаеше кој е примен во некоја работа , тоа тестовите беа само формалност , го виде ли човекот приведен кој собрал многу пари од млади албанци на кои им ветил дека ќе бидат примени за полицајци.
Зошто толку лесно наседнале овие млади албанци ? Затоа што речиси секогаш така идеше вработувањето или со партиска книшка или со многу пари , а некогаш со двете.
Верувам и кај македонците е така.
А велиш овој пат е поинаку ?
Ај интелектуалната инфериорност до некаде ви ја сфаќам, едноставно толку ви дал господ али бар за физички можеле момците албанци да се спремат.
Па како што читав тука на форум мислев дека албанците се силни момци , демек работеле по нива цел ден.
Испадна поинаку.
Или вие имате сина крв и мора да ве примат? Не сметаш дека со ова се дискриминираат некои момци кои ги исполнуваат критериумите и би биле вистински полицајци на ниво на задачата?
Договорот е таков , 25%.
Тешко мене ако утре ме бранат твојте брајча со дваес кила со се кревет и елементарна неписменост...
Па зошто не те бранат твоите брача ни мене ни тебе , кога не напаѓаат среде центар ?
Еве моиве се 20 килаши , но кај се твојте , во која кафана ?
Полицијата не ја врши работата како што треба , еве ти потврдувам дека нигде не можеш да бидеш сигурен , јас нити се надевам некогаш на полициска помош.
50 склекови секој може да направи , и да трча 5 километри може , само треба подготвување.
Ако имаат волја да примаат албанци во рамките на 25% , тогаш ќе им дадат време за подготвување. Или пак ќе ги примат , па потоа ќе ги подготват.
Така беше и претходно , ги пратеа на некои курсеви.