Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Е кој ?
Кедира е еден од најдобрите деструктивци во светов, тој врши голема работа на теренот меѓутоа ретко кој забележува дека тој придонесува многу за тимот.
Од еден од најдобрите до најдобриот до својата позиција има разлика од тука до Америка. И Фелипе Мело беше во најдобрите некогаш...
Со тешко срце, ама Бускец е класа над него кога се работи за ДМ, Јаја Туре...
Кедира наш е млад и има перспектива да се подобри уште многу. Во Реал ја има таа можност, и може некогаш ќе стане најдобар.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Кедира е бокс ту бокс не е класичен деструктивец. Далеку е од споредување со Бускец. Бускец игра позиција ко Алонсо.

Дескрипција за неговата улога и позиција во тимот.

He is considered a dynamic midfielder with "flawless aerial ability" who can cover a lot of ground, recover the ball and quickly join in the team attack with his powerful mid-range shooting.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.097
Поени од реакции
25.112
Стартна 11ка: Касиљас, Арбелоа, Варан, Албиол, Коентрао, Чаби Алонсо, Гранеро, Озил, Хесе, Роналдо и Игуаин.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Овај стварно ја искинал мрежата да си ибе веко.
Иначе Сахин повторно лев бек. Кака може да го чекаат 3 години да си ја врати формата, а се однесува како незаинтересирано магаре додека на Сахин не можат да му дадат ни 1 минута да си игра на својата позиција. Genius Mourinho. Да даде Господ Кака повторно да приреди партија како во полуфиналето со Баерн, па овај после повторно да му лиже газ.

Наводно Коентрао сакал да се врати во Бенфика. Имал многу притисок од фановите на Реал бидејќи бил критикуван (Роналдо требаше да се самоубие досега да имаше мозок ко овој). Ќе бил вклучен во трампа за Аксел Роуз (Витсел) кој наводно вреди 40 милиони евра.:ROFLMAO:

Се на се, досадно трансфер лето и доста разочарувања од управата, пред се глупоста со Сахин и продавањето на младинците. Играчите со кои не поврзуваат се боже сачуј освен Модриќ :pipi:, оние времиња кога новинарите не поврзуваа со Руни беа бољи.:sneaky:

A

apidrone

Гостин
apidrone и остали хејтери :icon_lol:

Mourinho: "Ne znam zašto su Khedira i Coentrao kritizirani u Španjolskoj. Trenutno nema boljeg igrača od Khedire na njegovoj poziciji."

Од каде ја хејтер на Кедира жити се? Мрчев коа иде у напад и ги усерува акциите пошо тоа не му е работа, заќутев после голот на Ноу Камп. За она што треба да го прави и како го прави, никогаш ништо не сум рекол.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Од еден од најдобрите до најдобриот до својата позиција има разлика од тука до Америка. И Фелипе Мело беше во најдобрите некогаш...
Кедира наш е млад и има перспектива да се подобри уште многу. Во Реал ја има таа можност, и може некогаш ќе стане најдобар.

Бисквитата го сметаш за играч ? :pos:Па уште класифицира .... :vozbud:по-јак од Кедира:tapp:
А за Туре, во право си.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
кедира е добар само кога играме со поајки тимови и со дефанзивна тактика, а со послаби тимови еве од 10 место надоле на табела (да не ги редам сеа сите слаби тимови) не е потребен у тимот т.е. ни он незнае шо праи во прв тим тогаш :)
пр. против тим како спортинг , кај играме со 4 одбрана плус 2 дефанзивци (Чаби и Кедира) стварно не иде така , бар според мене

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Бисквитата го сметаш за играч ? :pos:Па уште класифицира .... :vozbud:по-јак од Кедира:tapp:
А за Туре, во право си.
Тоа што е потценет од тебе и од други фаци шо се палат на финташи не значи дека нема луѓе што го ценат. Најдобро чита игра, најдобро се снаоѓа под притисок, ретко или скоро никогаш не губи топка, знае да изнуди жолти картони од противниците со глума или да се загради добро.
За ДМ е прилично страшен играч, и доста интелигентен за разлика од Кедира кој има бајаги во нозете а помалце у главата.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273

Брат да не те има удрено сонцето случајно????

Kajgana Shop

На врв Bottom