leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Недела ефтина од 13-16 и 22-07
Кој ја збори вистината?денес е недела (бар уште малку) тд евтина тарифа е цел ден![]()
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Недела ефтина од 13-16 и 22-07
Кој ја збори вистината?денес е недела (бар уште малку) тд евтина тарифа е цел ден![]()
Многу мрзам кога ќе почнат повеќе луѓе да ми одговараат а во ни едно време не читаат што сум напишал кај другите.Па ти стварно си бил сериозен, ја си мислев дека си саркастичен претходно во однос на тоа како се поврзани македонската плата и цената на струја.
Тоа што имаме најмали плати, за твоја информација, е многу поврзано со цената на производот (струјата).
Кажи ми кој ја произведува струјата во Македонија? Чии работници работат во ЕЛЕМ, МЕПСО? Сигурно не се Марсовци, нели?
Штом се Македонци, значи земаат најниска плата во Европа, а сепак цената на струјата е на рамниште со Европските земји.
Епа не ја бива работата така, најниско платена работна рака во Европа да произведува и да продава продукт со цена на просек од ЕУ земји ! Тоа значи дека некој прави ненормален профит од целава ситуација.
Ако се прави тоа тогаш ќе треба да се субвенционира со другите ПРОФИТАБИЛНИ делови од економијата.и пак се враќаме во „Ѓаволскиот круг„
Струјата спаѓа во социјална категорија и затоа треба да се контролира со висината на најмалата плата![]()
Изгледа тоа "Недела ефтина од 13-16 и 22-07" не важијас никогаш не лажам!
![]()
Оф боже идеолошки неписмен народ.
ВМРО и СДСМ се обете социјалистички партии ( јас си ги викам комунисти ) тоа што они си играат левица десница воопшто не е релевантно.
А овие се комунисти зошто се од zeitgeist иди види што претставува zeitgeist...
кој тоа беше неписмен??кој тоа не може да направи разлика меѓу бело и црно?..
Јас не реков дека они се неписмени ( дека немам зборено со нив ) али реков дека ти си неписмен кога не можеш да направиш разлика помеѓу социјалисти и НЕ-социјалисти..
Баш би било добро да најде некој информации колку вистински увезуваме на годишно ниво.Многу мрзам кога ќе почнат повеќе луѓе да ми одговараат а во ни едно време не читаат што сум напишал кај другите.
Прво ај прочитај што и напишав на Леандра за формирањето на цената пред да ми напише да не го зимам тоа во предвид.
И дали по твојата логика ако во Македонија се најде нафта како во Катар треба да ја продаваме по 10 денари литро на Запад зошто цените во Македонија се ниски ?
Патем малце нови вести 30-40% од струјата ја увезуваме.
Дали со двете цитирања сакаше да посочиш на нешто објасни се ?кој тоа беше неписмен??кој тоа не може да направи разлика меѓу бело и црно?абе ајде на спиење, не треси глупости..
доколку немаш дигитален саат (имаш аналоген ) ке дојдат да го штелуваат а доколку имаш дигитален веќе е наштелуванИзгледа тоа "Недела ефтина од 13-16 и 22-07" не важи
На странава вика од Сабота 22:00 до понеделник 07:00, што значи недела повторно ќе си има ефтина
А иначе саати мислам ќе поминат по куќите да ги наштелуваат по новово, без ефтина струја преку ден...или не ?
јасно и гласно се посочува на неписмениот..ајде апчето и на спиење ти реков, доста ни се владини глупости, уште ти ни фалиш овде..Дали со двете цитирања сакаше да посочиш на нешто објасни се ?
Да али Катар произведува можеби 100 пати повеќе нафта од што користат.Замислете Македонија да можеше да произведува 100 пати повеќе струја од што користиме сметките по 100-200 денари ќе беа ако воопшто и имаше потреба за сметки.Баш би било добро да најде некој информации колку вистински увезуваме на годишно ниво.
Според паралелата Катар - Македонија, си ја промашил поентата во вториот дел. Катар е меѓу првите 10 земји за најевтин бензин во светот, т.е за граѓаните што живеат во Катар.
Истиот муабет е и за производството на струја во Македонија, доколку ние самите го произведуваме, на нас самите можеме да си го продаваме поевтино.
Ајде де кажи што се глупостите не се срами баш сакам да прочитам.Не за друго знам колку ќе си ја покажеш неписменоста со тоа што ќе напишеш.јасно и гласно се посочува на неписмениот..ајде апчето и на спиење ти реков, доста ни се владини глупости, уште ти ни фалиш овде..
Ќе имате и сеирџии како оној генијалецот над тебе, да се сити на проблемите во Македонија, а потајно да се надева дека ВИЕ ќе му ги решите проблемите..а ако не успеете, ќе пише веднаш еден пост во кој победнички ќе напише "ете ви реков јас"....Јас најавувам дека ќе присуствувам утре на протестот. Поздрав и се надевам утре ќе се видиме во поголем број.
od 1939 do 1941 znaes kolku partizani imalo vo makedonija desetina posle 45 skoro 2 000 000Ќе имате и сеирџии како оној генијалецот над тебе, да се сити на проблемите во Македонија, а потајно да се надева дека ВИЕ ќе му ги решите проблемите..а ако не успеете, ќе пише веднаш еден пост во кој победнички ќе напише "ете ви реков јас"..
Stefus elem neka si go resava problemot preku namaluvanje na partiskite vrabotuvanja i otkazuvanje od ideata za barоkni fasadi i slicni gluposti, a vladata mesto da frlase pari vo spomenici, vrbi,plazi i palmi i sl drugi gluposti trebase da investira vo energetika i gasovodi za da imaa alternativa lugeto da mozea da se grejat i gotvat na plin ke go kopiram moeto prethodno mislenje mislam na ista branova dolzina deka sme.Јас сум неутрален кога е во прашање протестот...дефинитивно не одам...прво скептичен сум дека ќе се постигне нешто а второ дури и ако се постигне може неговиот ефект да е полош од самиот проблем. Што може да се направи со овој протест ич не ми е јасно. Дури и да се намали цената на струјата ЕЛЕМ ќе си ја покрива дупката од буџет и ќе се крати на други трошоци или ќе се зголемата даноци исто срање друго издање. За вакви глупости не арчам патики...плус и сонцево пржи и тоа прописно.