Покрај поскапувањето на струјата, укината е и дневната ефтина тарифа

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
ЕВН печати и брошури како најефективно да ја искористувате струјата.
најголемата глупост до сега
Што им ме целта?! демек ние ве информиравме/предупредивме АМА ВИЕЕЕЕЕЕЕЕ....ехехехеееееееееееееееееее без усул трошите струја

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Што им ме целта?! демек ние ве информиравме/предупредивме АМА ВИЕЕЕЕЕЕЕЕ....ехехехеееееееееееееееееее без усул трошите струја
Абе ЕВН само транспортира струја. 65% + од сметките иде на ЕЛЕМ и МЕПСО а околу 30% на ЕВН.

Последново покачување го бараше ЕЛЕМ која е ДРЖАВНА ФИРМА .А покачувањето им го даде ДРЖАВНА КОМИСИЈА назначена од собранието.

Истата фирма пред некое време работи доста добра бројка на луѓе.Направи ја математиката.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Камења и дрва, ете до каде стасавме. Не ви се допаѓа? Добро утро!

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Стануваме индијанци? Што да не!

Ќе не направат резерват со индијански навики. Без лекари со шамани, без струја ќе си седиме крај огнот, без коли ќе јаваме коњи и магариња, без леб и месо ќе јадеме тоа што сме го уловиле, без работа ќе си разменуваме улов , за некакви други стоки, без ......
Правата на индијанците се гарантирани од подпишувањето во 1876 The Indian Act.

значи истава мака ја имаат и бугаритеhttp://frognews.bg/news_46497/Stavame_indiantsi_SHTo_ne!

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
ПОНЕДЕЛНИК 6.8.2012 20.00ч СИТЕ ШТО СЕ СЕРИОЗНИ И ИМААТ ВОЉА, ДА ДОЈДАТ НА ПАРКИНГОТ ПРЕД ИНТРО КАФЕ СПРОТИ РАМСТОР. ДА СЕ СОСТАНЕМЕ И ДА НАПРАВИМЕ ТИМ КАКО ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ОВА.

НАСТАНОТ Е СВИКАН СО ЦЕЛ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ!

Ако организираме протест, тогаш треба заедно да се договориме кој датум и време се најдобри за тоа. Треба да се зафатиме за пропаганда по социјалните медиуми, да собереме технички средства (хамери, банери итн), и да осмислиме слогани, како и да го најавиме во медиумите.
- Слоганите се важни затоа што ги пренесуваат нашите барања. Ние овде сме сосема спонтано собрани во револт, меѓутоа немаме оформено барања, а заедничка точка ни е единствено загрозената живејачка и бесот против државата и ЕВН.
- За да знаеме што бараме, треба да се собереме како луѓе сите кои се чувствуваат засегнати и заедно да се договориме. Другата опција е да излеземе директно на протест за да изразиме револт, па потоа да договориме на лице место што понатаму. (Таквите јавни собири во директно-демократски дух се покажаа успешни во протестите против полициска бруталност, кога се собиравме кај МТ секој ден во 6). Дали да се собереме претходно или да чекаме да видиме колку ќе сме на протест? Јас сум за првото, но не знам како е подобро.
- Еднократен протест нема ефект. Ќе се собереме, ќе прошетаме по улиците саат-два, ќе поурламе, и ќе се разотидеме. Некои медиуми нема ни да се помачат да спомнат нешто за тоа, а власта со сигурност ќе остане глува. Еднодневни протести се спектакли, кои можеби ќе пополнат некој ред во весник (во некое ќоше помеѓу проблемот со името и препукувањата на ретардираните партии), ама нема ништо да променат. Затоа јас сум за подолгорочна стратегија и за секакви методи на борба - се што ни е на располагање: континуирани протести, блокади, бојкоти, медиумско внимание итн. Затоа, ако правиме, да правиме. Да не ја губиме енергијата на спектакли, туку да смислиме како вистински да извршиме притисок да се снижат цените, а за тоа треба повеќе влог од секого, многу повеќе од едночасовна шетња.
http://www.facebook.com/events/397646086963888/

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
ПОНЕДЕЛНИК 6.8.2012 20.00ч СИТЕ ШТО СЕ СЕРИОЗНИ И ИМААТ ВОЉА, ДА ДОЈДАТ НА ПАРКИНГОТ ПРЕД ИНТРО КАФЕ СПРОТИ РАМСТОР. ДА СЕ СОСТАНЕМЕ И ДА НАПРАВИМЕ ТИМ КАКО ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ОВА.

НАСТАНОТ Е СВИКАН СО ЦЕЛ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ!

Ако организираме протест, тогаш треба заедно да се договориме кој датум и време се најдобри за тоа. Треба да се зафатиме за пропаганда по социјалните медиуми, да собереме технички средства (хамери, банери итн), и да осмислиме слогани, како и да го најавиме во медиумите.
- Слоганите се важни затоа што ги пренесуваат нашите барања. Ние овде сме сосема спонтано собрани во револт, меѓутоа немаме оформено барања, а заедничка точка ни е единствено загрозената живејачка и бесот против државата и ЕВН.
- За да знаеме што бараме, треба да се собереме како луѓе сите кои се чувствуваат засегнати и заедно да се договориме. Другата опција е да излеземе директно на протест за да изразиме револт, па потоа да договориме на лице место што понатаму. (Таквите јавни собири во директно-демократски дух се покажаа успешни во протестите против полициска бруталност, кога се собиравме кај МТ секој ден во 6). Дали да се собереме претходно или да чекаме да видиме колку ќе сме на протест? Јас сум за првото, но не знам како е подобро.
- Еднократен протест нема ефект. Ќе се собереме, ќе прошетаме по улиците саат-два, ќе поурламе, и ќе се разотидеме. Некои медиуми нема ни да се помачат да спомнат нешто за тоа, а власта со сигурност ќе остане глува. Еднодневни протести се спектакли, кои можеби ќе пополнат некој ред во весник (во некое ќоше помеѓу проблемот со името и препукувањата на ретардираните партии), ама нема ништо да променат. Затоа јас сум за подолгорочна стратегија и за секакви методи на борба - се што ни е на располагање: континуирани протести, блокади, бојкоти, медиумско внимание итн. Затоа, ако правиме, да правиме. Да не ја губиме енергијата на спектакли, туку да смислиме како вистински да извршиме притисок да се снижат цените, а за тоа треба повеќе влог од секого, многу повеќе од едночасовна шетња.
http://www.facebook.com/events/397646086963888/

Баш ќе отидам да ги видам комунистиве со нивните решенија.

Член од
6 јули 2012
Мислења
41
Поени од реакции
35
Мислам дека воопшто не го заслужуваме оној споменик од Ацета на плоштад. Да знае кој се се повикува на него и тврди дека му е наследник, ќе се преврти во гробот.
Едно е сигурно, и Букефал имал повеќе достоинство од нас:facepalm:

Логикава од 15 години може важи за нормалните народи, за нас додај уште 100, пошто овој народ не знае како да живее ако не го ебат у здрав мозок.
--- надополнето: 5 август 2012 во 01:55 ---

И мене, annaja! Таков автодеструктивен порив е нешто неверојатно.
Во Вујаклија или Википедија треба да стои:
Македонец - синоним за мазохист
Остави го Аце настрана,баш поради тоа е избран за идеализирање,апсолутен монарх чија наредба треба да се изврши без а да се каже,секој што ке каже поинаку од него му лета главата.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
На страницата на Регулаторна објавен е напис во кој тие тврдат дека една политичка партија не добронамерно ги критикувала. Веројатно сакаат да кажат дека тие биле некоја партија, а другите биле од друга партија, па ете политички ги напаѓале, инаку тие биле О.К.
Меѓутоа Регулаторна е далеку од О. К. И мислам дека од нив наскоро и сопствените мајки ќе се одкажат. Затоа не верувам дека некоја партија ќе застане зад нив.
Еве што напишале:
http://www.erc.org.mk/NovostiDetal.asp?novID=523

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Баш ќе отидам да ги видам комунистиве со нивните решенија.
Божеее, одкаде сеа овие комунисти испаднаа??или евн за едни има еден ценовник, за вас друг? па протестираат само едните? или на комунистиве им е скапо а на вас не ви е?, па и мене нема да ми биде ако ставам 350.000 евра за 3 врби во џеб, нека ја поскапуваат ако сакаат уште 8 пати, има и за мене и за нив..
или пак комунистиве имаат поголеми јајца од останативе па протестираат и на вас да ви ја намалат цената на струјата?? а вие ќе гледате сеир од страна..:facepalm:
баш ме интересира зошто ги етикетираш граѓаните на кои им е доста веќе од овој арамилок како комунисти?:facepalm:

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Божеее, одкаде сеа овие комунисти испаднаа??или евн за едни има еден ценовник, за вас друг? па протестираат само едните? или на комунистиве им е скапо а на вас не ви е?, па и мене нема да ми биде ако ставам 350.000 евра за 3 врби во џеб, нека ја поскапуваат ако сакаат уште 8 пати, има и за мене и за нив..
или пак комунистиве имаат поголеми јајца од останативе па протестираат и на вас да ви ја намалат цената на струјата?? а вие ќе гледате сеир од страна..:facepalm:
баш ме интересира зошто ги етикетираш граѓаните на кои им е доста веќе од овој арамилок како комунисти?:facepalm:
Оф боже идеолошки неписмен народ.

ВМРО и СДСМ се обете социјалистички партии ( јас си ги викам комунисти ) тоа што они си играат левица десница воопшто не е релевантно.

А овие се комунисти зошто се од zeitgeist иди види што претставува zeitgeist па збори дали не се комунисти.Тоа што они сакале нешто да направат е како човек без раце да ми ја држи скалата додека јас сум на нејзе.Абосултно од никаква помош.

Патем јас ќе дојдам 100% да видам сите што мрчат цело време колку ќе дојдат.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
ахм..колку сликовито објаснето, значи да резимираме, јас сум неписмен ( а и овие што сакаат нешто да сторат за наше добро), а ти си писмен и ги нарекуваш и едните и другите (партии де) комунисти и одиш на протестот (кој исто така за тебе е комунистички)за да гледаш сеири..:facepalm: абе чорба македонче..
фалапријатно...

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
во случај некој да не разбра :D (неможам да го сменам претходниот пост)
--- надополнето: 5 август 2012 во 21:48 ---
а што ќе каже регулаторна за ова ?

дали ние сеуште имаме најниска цена ?

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
в

Немој така сега ќе ти скокнат патриотите со нивната “оче наш“ дека не можеш да споредуваш минимална плата и цена на струја бидејќи цената на струја ја одредува ЕВН и дека ЕВН е приватна фирма и државата не смее да се меша.

Кога малце ќе размисли човек нема ни 1 процент вистина во ова, но за нив во штабот важно е што ќе каже само “пастирот“.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
во случај некој да не разбра :D (неможам да го сменам претходниот пост)
--- надополнето: 5 август 2012 во 21:48 ---

Глупа ти е споредбата каква е поврзаноста помеѓу плати цени на струја ?

Да не треба и колите да станат поефтини дека стандардот ни е понизок.Ај од утре опел за по 2000 евра кола ќе продава.
--- надополнето: 5 август 2012 во 22:43 ---
ахм..колку сликовито објаснето, значи да резимираме, јас сум неписмен ( а и овие што сакаат нешто да сторат за наше добро), а ти си писмен и ги нарекуваш и едните и другите (партии де) комунисти и одиш на протестот (кој исто така за тебе е комунистички)за да гледаш сеири..:facepalm: абе чорба македонче..
фалапријатно...

Мусолини може бил глуп човек али имал една многу добра мисла иде вака:

"Пази се од добронамерните идиоти"

Јас не реков дека они се неписмени ( дека немам зборено со нив ) али реков дека ти си неписмен кога не можеш да направиш разлика помеѓу социјалисти и НЕ-социјалисти.

Јас одам на протестот дека таму пишуваше дека кој сака може да даде идеја.Иако знам во која насока ќе се движи се и ДЕКА НЕМА ИМА НИКОЈ освен една шака луѓе пак ќе отидам да видам што има.

Kajgana Shop

На врв Bottom