K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
396817_10151069254291276_819867165_n.jpg

Middleweight Anderson Silva (c) def. Chael Sonnen TKO (strikes) 2 1:55
Light Heavyweight Forrest Griffin def. Tito Ortiz Unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28) 3 5:00
Middleweight Cung Le def. Patrick Côté Unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27) 3 5:00
Welterweight Demian Maia def. Dong Hyun Kim TKO (injury) 1 0:47
Featherweight Chad Mendes def. Cody McKenzie TKO (punches) 1 0:31
Bantamweight Mike Easton def. Ivan Menjivar Unanimous decision (30-27, 29-28, 30-27) 3 5:00
Lightweight Melvin Guillard def. Fabrício Camões Unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27) 3 5:00
Lightweight Khabib Nurmagomedov def. Gleison Tibau Unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27) 3 5:00
Middleweight Constantinos Philippou def. Riki Fukuda Unanimous decision (30-27, 30-27, 29-28) 3 5:00
Lightweight Shane Roller def. John Alessio Unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28) 3 5:00
Lightweight Rafaello Oliveira def. Yoislandy Izquierdo Unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28) 3 5:00

Fighters were awarded $75,000
Fight of the Night: Forrest Griffin vs. Tito Ortiz
Knockout of the Night: Anderson Silva
No submission of the night was awarded

За Silva немам зборови дефинитивно е најдобар во свет.Кога почна борбата Sonnen одма го стави на земја бреј викам ова ко прошлата борба ли ќе биде одлично се бранеше од грб Silva ништо посебно не напраи Sonnen,мислам дека Silva намерно му даде првата рунда takedown на Sonnen:D :icon_mrgr: 2ра рунда одличен takedown defence од Silva али ептен заеба работа Sonnen со тоа spinning backfist-от толку му треба на Silva една грешка и ке изедеш колено у стомак и уште 5-6 бокса и тоа е тоа(како вo првата борба со triangle armbar кога го фати).Tito отиде во пензија како Hall of Famer (y) заслужено еден од легендарните воини на октагонот последната борба дефитивно му беше интересна 2 пути имаше шанси да го нокаутура Forrest али овој има granite chin.Еве некои highlights од мастерот на Ground&Pound,исто браво за Маia успешно дебитирање како welterweight му ги скрши ребрата на Кореецот треба да се пазат од него фантастичен jiu jitsu поседува и солиден striker

UFUEL4_600X300_JPG_large.jpg

Кога го рекламираа на UFC 148 спомнаа дека можно е еден од овие 2ца да му биде противник на Anderson

jon jones vs dan hendo.jpg

Му фали уште УФЦ појасот за да ги комлетира шампион во 3 различни организации (y)

dan_henderson_2_400.jpg
dan-henderson-0.jpg

Рано е за UFC 151 брат ке биде и тоа;)

да пишам нешто за 148ката :) пошо ме немаше 2-3 недели :)
фала богу тито се пензионира, доволно е според мене човекот е веќе во старост според мене и нема потреба да се бори и ова е добра одлука.
сонен силва беше добра борба али не се виде многу според мене, прва рунда сонен го собори и се гледа дека има предност на земја против силва, дури на крајот имаше целосна контрола фул маунт, ама нема моќ и не оди на субмишн да ја заврши борбата, втората рунда силва се бранеше добро и го удри со два добри удари сонен и тој отиде со техниката со вртење што беше лош потег и коленото го докрајчи.
сабајлево ја гледав видман муњоз овој крис е ѕвер, добар граплинг и страшен борач, ги има победено рајан бејдер и фил дејвис во борење а и стендапот му е подобар и подобар, го гледам како добра закана за силва во 2013 :)

Сакам да почнам Винг Чунг да тренирам,дали знае некој каде да се обратам т.е каде е најдобро да се тренира иначе веќе знам еден во капиштец само усте не сум сигурен дали да почнам таму

Давид Хаје му покажа на Дерек Чисора кој е газда во рингот, предобар бокс одамна не сум гледал вакво млатење.

Давид Хаје му покажа на Дерек Чисора кој е газда во рингот, предобар бокс одамна не сум гледал вакво млатење.

E OVA E TOA STO MU TREBA NA BOXOT,BRAVO! :sneaky: I JAS NEMAM ODAMNA GLEDANO VAKVO NESTO :cuc:

Па кога ги гледате наместените на Кличко секако не сте гледале :D.

Друштво, кај можам да најдам видео од борбата на Кан вс Гарсија? Се надевам дека сум у правата тема :D

Друштво, кај можам да најдам видео од борбата на Кан вс Гарсија? Се надевам дека сум у правата тема :D

можеш тука да ги најдеш останатите делови :)
лош е квалитетот ама неможе моментално да најдам подобар :)

Побарај по тракериве, го има на kat.ph и torrentz.eu
HBO.Boxing.Khan.vs.Garcia.HDTV.x264-EViLCREW

Инаку добра борба, не очеував ваков пресврт, од друга страна не очекував пресврт и
кај Josésito López вс Victor Ortiz, па Ortiz си отиде дома со скршена вилица.

UFC on Fox:Shogun vs. Vera резултати

Main Card

Prelims
  • Featherweight bout: Cole Miller vs. Nam Phan
  • Phan defeated Miller via split decision (29-28, 28-29, 29-28).
  • Light Heavyweight bout: Phil Davis vs. Wagner Prado
  • Davis vs Prado went to a no contest due to an accidental eye poke from Davis at 1:28 of round 1.
  • Featherweight bout: Josh Grispi vs. Rani Yahya
  • Yahya defeated Grispi via submission (north south choke) at 3:15 of round 1.
  • Heavyweight bout: Phil De Fries vs. Oli Thompson
  • De Fries defeated Thompson via submission (rear naked choke) at 4:16 of round 2.
  • Featherweight bout: Manvel Gamburyan vs. Michihiro Omigawa
  • Gamburyan defeated Omigawa via unanimous decision (29-28, 29-28, 30-27).
  • Flyweight bout: Ulysses Gomez vs. John Moraga
  • Moraga defeated Gomez via KO (punches) at 3:46 of round 1.
Bonus Awards
Fighters were awarded $50,000 bonuses.
  • Fight of the Night: Joe Lauzon vs. Jamie Varner
  • Knockout of the Night: Mike Swick
  • Submission of the Night: Joe Lauzon
Прелиминарните борби не ги гледав али Main card-от сите борби беа јаки ме чуди зашто не било избрано за Fight of the Night Shogun vs Vera зашто 4 рунди бепе војна,Machida си обзбеди title shot со нокаутот на Bader прва рунда се играше со него го клоцаше само али 2рава рунда кога се улета Bader како мува без глава имаше прекрасен десен counter од Machida и го стави у кома:)

Еве за сите што сакаат да гледаат вечер од 11 саат ке имате replay тука
Код:
http://www.thefirstrow.eu/watch/134130/1/watch-ufc-on-fox:-shogun-vs-vera---replay.html

Прелиминарните борби не ги гледав али Main card-от сите борби беа јаки ме чуди зашто не било избрано за Fight of the Night Shogun vs Vera зашто 4 рунди бепе војна,Machida си обзбеди title shot со нокаутот на Bader прва рунда се играше со него го клоцаше само али 2рава рунда кога се улета Bader како мува без глава имаше прекрасен десен counter од Machida и го стави у кома:)

Еве за сите што сакаат да гледаат вечер од 11 саат ке имате replay тука
Код:
http://www.thefirstrow.eu/watch/134130/1/watch-ufc-on-fox:-shogun-vs-vera---replay.html

Затоа што после првата рунда двајцата беа без кондиција и едвај се влечкаа на рингот па беше јас тебе ќе те удрам ти мене па ќе видиме кој повеќе ќе издржи :) .

Шогун имаше понокаутерски удар и тоа ја одлучи борбата :).

UFC 150

Main Card(PPV)
Lightweight Benson Henderson (c) def. Frankie Edgar Decision (split) (46-49, 48-47, 48-47) 5 5:00
Catchweight (157.5 lbs.) Donald Cerrone def. Melvin Guillard KO (head kick & punch) 1
1:16
Middleweight Jake Shields def. Ed Herman Decision (unanimous) (29-28, 30-27, 30-27) 3 5:00
Middleweight Yushin Okami def. Buddy Roberts TKO (punches) 2
3:05
Featherweight Max Holloway def. Justin Lawrence TKO (punches) 2 4:49

Preliminary Card(FX)
Featherweight Dennis Bermudez def. Tommy Hayden Submission (standing guillotine choke) 1 4:43
Middleweight Michael Kuiper def. Jared Hamman TKO (punches) 2 2:16
Bantamweight Erik Perez def. Ken Stone TKO (punches) 1 0:17
Bantamweight Chico Camus def. Dustin Pague Decision (unanimous) (29-28, 30-27, 29-28) 3 5:00

Preliminary Card(Facebook)
Featherweight Nik Lentz def. Eiji Mitsuoka TKO (punches) 1 3:45

Подосадна борба од Shields vs Herman не сум гледал заспав на тастатура додека ја гледав цццц,Okami види дека не иде во standup па ја одвлешка борбата во партер и си заврши работа,браво за Max џигерот му го извади лелел каков удар беше тоа,Cowboy одличен comeback KO откако убаво го здрви Guillard ама Cowboy прво го зашемети малку со ногата али после кога му тупна една десница у кома го стави,Edgar vs Henderson навистина се разочарав зашто според мене борбата ја победи Edgar али тоа е тоа сеа ке го видиме како Benson ке се снајде со
images

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom