Нарекувајте го исламот "ислам"

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
da be da stvarno mora da iscezne mnogu si znael ti.
ama nekako tesko ide tvoeto..

Таа експанзија се должи благодарение на нафтата. Да не беше нафтата, ова денес ќе беше невозможно, а се друго ќе беше урнатини.

А криви за ширењето сме ние. Секој ден што купуваме нафта, ги богатиме шеиците.. Затоа со душа чекам да се најде замена за тоа, после ќе видиме шо ќе биде. :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
nadueniot drdroko sekogas e so nezadovlstvo so prezir polna so losotija vo svojata dusa i sekogas zboruva nesto sto ne e vistina, takvata osoba se zamisluva deka e golem covek a vsusnost e voobrazaen naduen i sekogas koga i da mu se pruzi sansa ja pokazuva lagata , zboruva zborovi vo koi nema poznavanje vo toa sto govori, priblizuvanjeto kon pedofilijata , siluvanjeto kriminalniot akt, ,i,t,n e cukanje na vratata na dzehenemot, , a koj ke zacuka na taa pekolna vrata , taa siroko mu se otvora , nezno go privlekuva i go povlekuva vo najdalbokite dzehenemski dlabocini,
i ne priblizuvajte se kon blud , toa e navistina razvrt i los pat,(kuran17/32)
Секојпат кога ќе добиете валидни аргументи против вашата идеологија, почнувате да зборувате за омраза кон вашата идеологија и дека другиот не знае што зборува, а всушност и те како знае што зборува, и веднаш некои закани со пеколот и слични муабети.

Прифатете си, дојде крајот на вашата идеологија. Неодржлива е. 21 век е, човештвото оди напред. Таман работа сеуште да с еклања на педофил и бандит.

Свесни ли сте бре до кај одат вашите умови и размисли? Свесни ли сте што сте и кои сте?

Ако ги прашаш Христијаните, вие сте чеда на Сатаната и злото, љубители на крвав освојувач, и одобрувачи на злото.

Ако ги прашаш оние што се атеисти ќе добиеш одговор дека сте заостанати во својот ментален развој некаде во времето на султан Сулејман.

Цел свет ли греши во врска со Исламот? Не ти паднало ли на памет, дека светот е у право во врска со вас?

И Христијани, и Будисти, и Хундуси, и Атеисти и се што е немуслиманско, е против вас, и ве смета за најголемо зло во историјата на човештвото.

Не ли ти е тоа чудно ? Или стравот од дезертерство е поголем, па мораш да го браниш и ѓубрето во кое се давиш?
--- надополнето: 5 август 2012 во 12:57 ---
Таа експанзија се должи благодарение на нафтата. Да не беше нафтата, ова денес ќе беше невозможно, а се друго ќе беше урнатини.

А криви за ширењето сме ние. Секој ден што купуваме нафта, ги богатиме шеиците.. Затоа со душа чекам да се најде замена за тоа, после ќе видиме шо ќе биде. :)
Готово е бе со исламот, дали имало нафта или не небитно е. Американците ионака ја експлоатираат и ги користат малоумните во свои цели. Но и они разбраа дека е доста, и дека може ептен исламот да им избега од контрола.

Брзо ќе го решат тоа, на себе свосјтвен начин.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
nadueniot drdroko sekogas e so nezadovlstvo so prezir polna so losotija vo svojata dusa i sekogas zboruva nesto sto ne e vistina, takvata osoba se zamisluva deka e golem covek a vsusnost e voobrazaen naduen i sekogas koga i da mu se pruzi sansa ja pokazuva lagata , zboruva zborovi vo koi nema poznavanje vo toa sto govori, priblizuvanjeto kon pedofilijata , siluvanjeto kriminalniot akt, ,i,t,n e cukanje na vratata na dzehenemot, , a koj ke zacuka na taa pekolna vrata , taa siroko mu se otvora , nezno go privlekuva i go povlekuva vo najdalbokite dzehenemski dlabocini,
i ne priblizuvajte se kon blud , toa e navistina razvrt i los pat,(kuran17/32)
--- надополнето: 5 август 2012 во 12:49 ---

so ovie zborovi sponati od isus ne moze da se ospori verovesnistvoto na Muhamed,a,s bidiiki isus a..s ne predupredil na pazenje od iskren verovesnik, nitu na vnimatelnost kon sekoj verovesnik, koj ke dojde po nego , tuku baral da se pazi od lazen verovesnik,a nivnite knigi vo prvata generacija, po voznesuivanjeto na isus vo vremto na apostolite belezat mnogu takvi lazni prorci, zborovite na isus se odnesuvaat na tie lazni proroci a ne na iskren verovesnik koj ima znaci koi ja potvrduvaat negovata iskrenost, zatoa vo evangelieto spored matej se veli;
Ќе ги препознаете по нивните плодови. Се бере ли грозје од трње, или смокви од чичка?
17 Така, секое добро дрво раѓа добри плодови, а лошото дрво раѓа лоши плодови.
18 Не може добро дрво да дава лоши плодови, нити лошо дрво да дава добри плодови.
19 Секое дрво, ако не раѓа добри плодови, се сече и се фрла во оган
Muhamed,a,s. vo toa nema somnevanje, e eden od iskrenite verovesnici, na toa ukazuvaat negovite plodovi od negovata misija, napadot od strana na negovite protivnici e bezvreden, bidiiki i evreite ja osporile mislijata na isus, i go preterale vo laga, za niv od nastanokot na svetot pa se do negovata pojava, nema poloso bitie,,Muhamed a.s rekol jas najslicen sum na isa (isus) neka e mir nad nego i na ovoj svet i na idniot svet verovesnicite se braka i site poteknuvaat od eden tatko. majkite im se razlicni a verata im e edna pomegu nas nemal pratenik(buhari muslim).
ako te smetat lazgo o muhamed! evreite i drugi nevernici za lazni i nevernicki se smetani i mnogu drugi verovesnici pred tebe ,
Кои се добрите плодови на Мухамед и неговата мисија?
- освојување на градови и држави со многу жртви,силувања и заробеници (негирај го ова)?
По што Мухамед е сличен со Исус кој умре и воскресна за гревовите на другите, а што направи Мухамед? Правеше што му е волја, освојување, имаше жени колку сака од деца до возрасни.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Секојпат кога ќе добиете валидни аргументи против вашата идеологија, почнувате да зборувате за омраза кон вашата идеологија и дека другиот не знае што зборува, а всушност и те како знае што зборува, и веднаш некои закани со пеколот и слични муабети.

Прифатете си, дојде крајот на вашата идеологија. Неодржлива е. 21 век е, човештвото оди напред. Таман работа сеуште да с еклања на педофил и бандит.

Свесни ли сте бре до кај одат вашите умови и размисли? Свесни ли сте што сте и кои сте?

Ако ги прашаш Христијаните, вие сте чеда на Сатаната и злото, љубители на крвав освојувач, и одобрувачи на злото.

--- надополнето: 5 август 2012 во 12:57 ---

.
za kakvi validini argumenti zboruvas , deka pedofilijata slivanjeto i red drugo se dozvoleni vo islamot., jaz neznam zosto zboruvate raboti vo koi navistina nemate poznavanje koj ne moze da bide gospodar na svojot jazik , toj bes someneni ke se kae,, za toa jas ti govoram deka nemate poznavanje za toa a zboruvate objasnuvate deka toa islamot go dozvoluva , se citate li vie sto pisuvate ,.
treba vie da prifatete deka islamot ke trae se do sudniot den togas ke bide krajot na taa ideologija , svesen li ti sto pisuvas, a treba li da gi prasam hristijanite i ateisti kakvo mislenje imaat za nas, , nas ne nie bitno sto oni ramisluvaat i sto govorat, lazat slabacite i malodusnite kukavici tie nemaat hrabrost da izlezat pred liceto na vistinata.ubavite vrati na pooboznista im se otvoreni na site dobri luge , so nejzinoto otvaranje se ukazuva sirok pat kon sovrsenstvo na dusata

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.022
Каков е Исламот, за жал не мораше да гледаме по вестите од Нигерија, КСА...

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Кои се добрите плодови на Мухамед и неговата мисија?
- освојување на градови и држави со многу жртви,силувања и заробеници (негирај го ова)?
По што Мухамед е сличен со Исус кој умре и воскресна за гревовите на другите, а што направи Мухамед? Правеше што му е волја, освојување, имаше жени колку сака од деца до возрасни.
vredi li da ti se objasni))))))
na custvitelnite dusi im se razotkriva vistinata koi se za mnogumina skrieni , ne naslutuvani soznania dotogas nepoznati , izviraat od temnica i se pojasnuvaat vo najvidlivo svetlo.
--- надополнето: 5 август 2012 во 13:26 ---
Каков е Исламот, за жал не мораше да гледаме по вестите од Нигерија, КСА...
i ti spored toa zaklucuvas deka islamot e taa ideologija.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ме чуди напорот на исламските апологети кои го бранеа пророкот Мухамед и неговиот брак со 9 годишно девојче велејќи дека во тоа време било нормално старци да се женат за деца.

Муслиманите велат дека се против педофилија.

Дали муслиманите го осудуваат овој брак на пророкот?

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Ме чуди напорот на исламските апологети кои го бранеа пророкот Мухамед и неговиот брак со 9 годишно девојче
kolku treba se edno isto da vi se objasnuva,

vo pred devetkata stavi uste edna edinica, ke go dobies rezultatot
--- надополнето: 5 август 2012 во 16:33 ---
Ако Исламот нема врска со тоа што го прават Муслиманите во Македонија тогаш со што има врска...
so e toa sto go pravat,

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Исламот е религија базирана на лажен пророк - Мухамед. Не залудно Матеј вели :
”Пазете се од лажните пророци, кои ви доаѓаат во овча облека, а внатре се грабливи волци.
16 Ќе ги препознаете по нивните плодови. Се бере ли грозје од трње, или смокви од чичка?

А што е Мухамед ако не тој лажен пророк - граблив волк? - освојувач.
Замисли лајк за овој пост доби од една протестантка, еден православен и еден атеист.

Прашај ги сега сите тројца меѓусебно чие (не) верување е исправно и очекувај крвопролевање.:icon_lol:

П.С. Цитатот не се однесува на Мухаммед, туку на искривувачите на Исусовото учење од типот на уценувачот на глави Павле и некои други фалсификатори и верификатори на Библијата.

Инаку тие волци во јагнешка кожа ти се токму оние кои ти проповедаат дека Господ е тројца, и ти носат осветени и лицитирани лопати и останати икончиња дома, и ти се крстиш им палиш свеќи и им се молиш.

Тоа се тие лажни пророци кои ја искасапија верата Исусова . За нив се однесува овој пасус, никако за Мухаммед.
--- надополнето: 5 август 2012 во 17:46 ---
Секогаш имаш алтернатива. Не ти се допаѓа демократскиот свет? Не ти се допаѓа тоа што кој ќе стигне чука кој било? Повели, пресели се во исламски земји каде што шеријатското право е на сила.

А ти каде ќе се преселиш? Со оглед дека нема и не може да има христијанска земја ( со осакатени Поавлови мемоари)? Вероватно ќе си останеш таму, каде што сите те чукаат... по рамо де!;)

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Од кај па ја протестантка сеа испаднав. Тоа што не ги признавам иконите не ме прави протестантка. Коа би ме прашале што сум јас, кажувам христијанка, за мене и православни и протестанти и католици се едно исто, христијани.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Од кај па ја протестантка сеа испаднав. Тоа што не ги признавам иконите не ме прави протестантка. Коа би ме прашале што сум јас, кажувам христијанка, за мене и православни и протестанти и католици се едно исто, христијани.

Слушај, лажи некој друг, јас убаво те познавам. Ти си една добро платена и обработена протестантка која треба да ги збунува православните и наводно да им ја корегира верата. Зад тебе стојат дебели пари, ти си една убаво платена религиска проститука која треба да бара муштерии. Вашите методи се одамна откриени, мис Стоун.;)

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Јас не го осудувам овој свет во кој живеам. Не јадам трици за ова колку и да е демократска земја, дека не ми се допаѓа. Едноставно живеам тука онака како што треба и како што законите во оваа земја наложуваат. Не сум како оние што бегаат од нивните земји (читај исламски земји) и се селат во западниот свет, а притоа од петни жили се гетоизираат таму, никако не прифаќајќи ги законите во таа земја во кои се дојдени, и бараат шеријатски закони таму.
--- надополнето: 5 август 2012 во 17:52 ---
Слушај, лажи некој друг, јас убаво те познавам. Ти си една добро платена и обработена протестантка која треба да ги збунува православните и наводно да им ја корегира верата. Зад тебе стојат дебели пари, ти си една убаво платена религиска проститука која треба да бара муштерии. Вашите методи се одамна откриени, мис Стоун.;)
Браво ме откри, ако сакаш и ќе ти кажам за која сума на пари овдека дејствувам на форумов. Инаку милијардерка сум станата поради тоа. Искрено ме изнасмеа. Фала

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Јас не го осудувам овој свет во кој живеам. Не јадам трици за ова колку и да е демократска земја, дека не ми се допаѓа. Едноставно живеам тука онака како што треба и како што законите во оваа земја наложуваат. Не сум како оние што бегаат од нивните земји (читај исламски земји) и се селат во западниот свет, а притоа од петни жили се гетоизираат таму, никако не прифаќајќи ги законите во таа земја во кои се дојдени, и бараат шеријатски закони таму.
--- надополнето: 5 август 2012 во 17:52 ---

Браво ме откри. Искрено ме изнасмеа. Фала
Мис Стоун, со оглед дека во светот горе - доле имаме две назначени шеријатски земји : Иран и Саудиска Арабија, кажете ми ве молам каде и во кои западни земји бегаат нивните жители!

В

влијателен

Гостин
kolku treba se edno isto da vi se objasnuva,
vo pred devetkata stavi uste edna edinica, ke go dobies rezultatot,
Тоа што признавате дека не е во ред да се влегува во брак со 9 годишни деца е одличен пример како некогаш секуларниот морал ви е приоритет.
Сега кажи ми, ако Мухамед немал односи до 9 годишно девојче, чија е вината што илјадници години и се уште се злоставуваат девојчиња под оправдание дека Алах го дозволува тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom