Мотото на Кроули додека напредувал низ Редот не било само едно и единствено. За секој степен си бирал мото кое ќе го води кон наредното скалило.
Исто и јас имам свое мото, кое е лично и нема потреба ниту ти ниту некој член на Редот да го знае.
Законот на Телема е Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон. Љубовта е закон, љубов под волја.
Тоа е Закон, а не мото. Почни да учиш за темава, за да не добиваш негативни поени заради твето незнаење и брзо зборување...
Ајде уште едно објаснување за тебе и можеби за некој нов заинтересиран за телемата:
Ако ти го имаш тоа право и го прифаќаш тој закон за себе(Прави што ти е волја и не прави ништо друго), автоматски прифаќаш според истиот тој закон (кој што мора да го проучувате, како инаку ќе го знаете законот практично?) дека секој друг е Крал и Ѕвезда со своја волја и патека, пред која не смееш да застанеш и да и го попречуваш дејствувањето.
Простор има за сите, потребно е секој да си го најде местото и патеката по која ќе оди.
Не знам ти што се буткаш кај што не ти е местото... исфрустриран си нешто од мене или некој друг? Сум те навредил нешто? Има пп може да разјасниме, што заморуваш со глупости и сакаш да добиваш банови? Те банираа веќе како Гурџиев... сега пак сакаш и со овој ник?
Нема потреба да те пријавувам, јас само ти ги поправам грешките, за да не ги направат и другите истите... Во ред е
Постои понекогаш „борба“ нормално, но таа борба е Кралска борба а не простачко навредување и зборување се' и сешто. Книга на законот секако вели: Како браќа борете се. Така се учи повеќе и се постигнува повеќе.
Форумот токму ова го почитува и не банира ако вака се работи. Ми се допаѓа тоа.
И за да биде појасно, за да не се нервираш и малку да се смириш, прочитај внимателно:
There is plenty of room here, each one travels in His true Path, all is joy.
Now, if you want to step back into the Old Aeon do so. But try and bear in mind that those around you are in reality Suns and Stars, not little shivering slaves. If you are not willing to be a King yourself, still recognize that they have a right to Kingship, even as you have, whenever you wish to accept it. And the moment you desire to do so, you have only to remember this -- Look at things from the point of view of the Sun.
Уживај во денот, човеку.
П.С. Кога споменуваш некој член, стави @ и напиши го името, така ќе знае тој член дека му се обраќаш нему.