Помош, проблеми, прашања, совети...

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Нема шанси да наместо 12V да има 5,33V па уште и да работи. Не ги прикажува точно напоните сепак и на плочата има мерачи кои можат да даваат грешни податоци. Ако сакаш точно да ги измериш најдобро директно со унимер.
Со друг програм пробав 8,755 ми покажа ..

А SpeedFanot ми покажа едно предупредување:
WARNING: bad Winbond($5CA3,$C1) identify (W83627DHG-P,W83667HG)

Разгуглав и ми покажа всушност дека CPU фенот се врти со максимални брзини, 6750 вртежи

a Winbond е некој си чип на матичната.

Може ли да се намалат некако вртеживе ?
го отворив пц-то, еден тон прашина во натре :confused:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Со друг програм пробав 8,755 ми покажа ..

А SpeedFanot ми покажа едно предупредување:
WARNING: bad Winbond($5CA3,$C1) identify (W83627DHG-P,W83667HG)

Разгуглав и ми покажа всушност дека CPU фенот се врти со максимални брзини, 6750 вртежи

a Winbond е некој си чип на матичната.

Може ли да се намалат некако вртеживе ?
го отворив пц-то, еден тон прашина во натре :confused:
Обично обртаите се штелуваат во биос. Мене на 1100 обртаи ми е и добро го лади процесорот за нормална работа без 3Д игри. По програмиве исто треба да наштелуваш кој чип го имаш за да покажува точно вредности. Треба во технички податоци за плочата да бараш.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Кога го пуштам компјутерот не ми дава слика. Да не даде слика ми се случува ретко а кога ќе се случи лед диодата од хддто не свети. По неколку рестарти, вадење кабел и слично ќе го пуштам некако и си работи нај нормално. Не кочи нема некој проблем. Вака ми се случува еднаш во 3 дена. Од кај да почнам?

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Кога го пуштам компјутерот не ми дава слика. Да не даде слика ми се случува ретко а кога ќе се случи лед диодата од хддто не свети. По неколку рестарти, вадење кабел и слично ќе го пуштам некако и си работи нај нормално. Не кочи нема некој проблем. Вака ми се случува еднаш во 3 дена. Од кај да почнам?
Имав ваков проблем. Прво и основно провери си ги температурите. Ако се високи исчисти го или ако има потреба промени го кулерот. Друго исто така важно ако ти е оверклокуван прави такви проблеми. Може да имаш и некој вирус што му прави софтверски проблем на Windows-от, направи Full Scan и провери.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Имав ваков проблем. Прво и основно провери си ги температурите. Ако се високи исчисти го или ако има потреба промени го кулерот. Друго исто така важно ако ти е оверклокуван прави такви проблеми. Може да имаш и некој вирус што му прави софтверски проблем на Windows-от, направи Full Scan и провери.
Ок се темп. Највисока ми е на графичката 9500гт и е 58 степени во предвид што пред 5 мин исклучив call of duty black ops. Чист е за чист. Некоја друга идеа? А да е софтверски барем до некаде ќе го покренеше...до биос барем или не?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Sony vaio дојде од Данимарка, демек користен ко пешчеж (поклон). Е арно ама ваква слика дават

Или е флет кабел, или е екранот. Колку ќе ме коштат ако е флетот, а колку екранот дали знајт некој?

Член од
3 август 2012
Мислења
60
Поени од реакции
12
Може малку помош ? Значи вака компјутерот ми гаси автоматски кога оклучувам некоja игра ја играм 10-15 минути и се гаси сам, после 10 минути треба да чекам за пак да го вклучам ..Мислам дека качува премногу GPU i CPU температура..прво беше проблемот CPU се движеше до 120 му ставив паста на процесорот сега од 60 повеќе не качува .. а компјутерот пак ми се гаси ..сега имам оклучено кајгана и фејс а имам ГПУ температура од 70 степени .. до што е проблемот што ми гаси компјутерот дали може да е до графичката ? имам GeForce 9400 GT 512MB .. Немам кулер на графичката па ми загрева многу, не сум на лаптоп ! Дали може да си ја направам графичката некако ако е до неа .. или да купам нова :S - БЛАГОДАРАМ ! ПОЗДРАВ

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Или е флет кабел, или е екранот. Колку ќе ме коштат ако е флетот, а колку екранот дали знајт некој?
Не знам колку е за Вајото, јас за екран за Acer лаптоп 15,6 инчи (1280х800 резолуција) платив околу 100 евра. Чисто онака, ако ти врши работа за споредба. Не см експерт, ама ми делува како екранот да ти е ок, може да е до некој кабел, или графичката можеби. Оди до некој асален сервис нека го ѕирнат (Анхоч, Сет).

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Може малку помош ? Значи вака компјутерот ми гаси автоматски кога оклучувам некоja игра ја играм 10-15 минути и се гаси сам, после 10 минути треба да чекам за пак да го вклучам ..Мислам дека качува премногу GPU i CPU температура..прво беше проблемот CPU се движеше до 120 му ставив паста на процесорот сега од 60 повеќе не качува .. а компјутерот пак ми се гаси ..сега имам оклучено кајгана и фејс а имам ГПУ температура од 70 степени .. до што е проблемот што ми гаси компјутерот дали може да е до графичката ? имам GeForce 9400 GT 512MB .. Немам кулер на графичката па ми загрева многу, не сум на лаптоп ! Дали може да си ја направам графичката некако ако е до неа .. или да купам нова :S - БЛАГОДАРАМ ! ПОЗДРАВ
Немаш кулер на графичката, а прашуваш оти ти грее? Другар дај малку логика. Инаку прво и основно отвори го компјутерот и исчисти го од прашина скроз детално. Исто така ако компјутерот ти стои на оној дел за куќиште во бирото, може да има проблеми.... Затоа што кога е во затворен простор не влегува воздух, само излегува. Внимавај и на тоа ...

Член од
3 август 2012
Мислења
60
Поени од реакции
12
Немаш кулер на графичката, а прашуваш оти ти грее? Другар дај малку логика. Инаку прво и основно отвори го компјутерот и исчисти го од прашина скроз детално. Исто така ако компјутерот ти стои на оној дел за куќиште во бирото, може да има проблеми.... Затоа што кога е во затворен простор не влегува воздух, само излегува. Внимавај и на тоа ...
Не се секирај нема ни малце прашина го чистам секој месец по 2 пати на отворен дел е и е отворен од 2те страни куќата е климатизирана 20 степени е и незнам што повеќе да направам .. и пример каква графичка да си купам ? да е подобра од 9400 ГТ 512мб .. а и да не ме чини многу скапо !

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Sony vaio дојде од Данимарка, демек користен ко пешчеж (поклон). Е арно ама ваква слика дават

Заебан до бола, преинсталирај го драјверот за графичка, ако не е, ќе да е дисплејот...

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Не се секирај нема ни малце прашина го чистам секој месец по 2 пати на отворен дел е и е отворен од 2те страни куќата е климатизирана 20 степени е и незнам што повеќе да направам .. и пример каква графичка да си купам ? да е подобра од 9400 ГТ 512мб .. а и да не ме чини многу скапо !
А оти со две мали штрафчина не му монтираш вентилаторче на ладњакот од графичката па да видиш така како ќе оди? БТВ и јас имам 9400 до 52-54 степени ми оди на фб и слично.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Заебан до бола, преинсталирај го драјверот за графичка, ако не е, ќе да е дисплејот...
Пробано со драјверите, нејќит. 99% е хардверски, само шо е прашањето. Фала за помошта.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ако си од скопје однеси ја графичката во Беверли горе по скалите во Логинг електроникс, имаат сервис таму а и продаваат кулери секакви, ако у сервис ти речат дека може да се намонтира ке завршиш работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom