Родители ја убиле својата ќерка пред другите деца за да ја „одбранат честа”

По РЕТАРДИРАНИ од Арапите нема...

Абе исти гомна се...:гомце: Арапи,пакистанци,авганистанци се тоа треба да се исчисти..:tapp:

Или прекини секој контакт со тие држави,што сакаат нека прават во нивни граници,тука зулум да не прават.

Демек кај рисјаниве и останатите Неретардирани религии, не се случувааат погрозоморни и поретардирани работи од оваа.

За да биде вест: мора да биде facebook aligned или да биде муслимански поттикната.

Демек кај рисјаниве и останатите Неретардирани религии, не се случувааат погрозоморни и поретардирани работи од оваа.

За да биде вест: мора да биде facebook aligned или да биде муслимански поттикната.

Овдека не велиме за муслиманите нешто, туку за арапите,за пакистанците итн, сите Блиски Источни земји се ретардирани, освен Израел и Турција, се што е арапско е ретардирано...

Најди ми обичај на запад каде родители убиваат деца ако не се венчаат за договорената особа?

Најди ми обичај на запад каде родители убиваат деца ако не се венчаат за договорената особа?

А јас ако ти речам „најди ми “обичај“ на исток каде што дечко ја фрла од 100 метарски мост својата девојка која статус врската на фејсбук ја поставила како It's complicated“, тогаш израмнети ќе сме?

Ретардираност си е ретардираност. на различни начини избива кај западњаците, на поинаков начин кај овие “арапиве“.

Имаше ваков случај во земја каде што работев пред 2год.. Мајката ја фрли ќерката низ прозор.. од зграда... Точно поради истиве причини.
Девојката почина на лице место, а мајката доби 15 години во затворена институција бидејќи имала "психичко пореметување".

Е сега се поставува прашањето..
Дали демократскиов западен систем ги охрабрува ваквите постапки со неговата широкоспектарна дефиниција за поимот човекови права?

Мислам..., секако се тие ментално искомплексирани животни кои црпат енергија од радикалната идеологија.. па уште наша индиректна подршка им фали?.. Се креват во воздух со ц4, па проблем е за 20-30 год затвор со 3 звезди?

Не дека сум екстремен... ама тие се екстремни со ваквите постапки.. За да има ефект, мора да биде екстремна и повратната сила.
Значи, јавно бесење, јавно палење...

Ево сеа пред 1 недела гледав видео.... Со калашникови ја застрелаа една девојка, БИДЕЈЌИ 2 мажи ја сакале, и неможеле да се договорат кој да ја земе... ЕЕЕЕЕЈЈЈ АЛОО, па хиените имаат повеќе чувства...

А јас ако ти речам „најди ми “обичај“ на исток каде што дечко ја фрла од 100 метарски мост својата девојка која статус врската на фејсбук ја поставила како It's complicated“, тогаш израмнети ќе сме?

Ретардираност си е ретардираност. на различни начини избива кај западњаците, на поинаков начин кај овие “арапиве“.

Споредбата вришти. Фрлањето од мост поради Фејсбук не е традиција, договорените бракови се. Оваа традиција ја имаше и овде но со тек на времето станавме барем толку цивилизирани колку да не ги присилуваме децата да се венчаваат со некој/а што го/ја немаат видено во животот. Пакистанциве и останатите ко нив сеуште се далеку од цивилизација, уште повеќе што религијата им е таква што им ги изопачува ставовите по многу прашања и директно влијае да размислуваат и да постапуваат ко Европјани...од 10ти век.

Our brains, which art in our heads,
treasured be thy neurons.
Thy reasoning come.
The best you can do be done on earth as it is.
Give us this day new insight to resolve conflicts
and ease pain.
And lead us not into supernatural explanations,
deliver us from denial of logic.
For thine is the kingdom of reason,
and even though thy powers are limited,
and you’re not always glorious,
you are the best evolutionary adaptation we have
for helping this earth
now and forever and ever.

So be it.

Споредбата вришти. Фрлањето од мост поради Фејсбук не е традиција, договорените бракови се. Оваа традиција ја имаше и овде но со тек на времето станавме барем толку цивилизирани колку да не ги присилуваме децата да се венчаваат со некој/а што го/ја немаат видено во животот. Пакистанциве и останатите ко нив сеуште се далеку од цивилизација, уште повеќе што религијата им е таква што им ги изопачува ставовите по многу прашања и директно влијае да размислуваат и да постапуваат ко Европјани...од 10ти век.

Кој зборува за традиција? Јас зборувам за ретардираноста, која ја секаде, дали биле индоевропјани или семито-хамити. И без разлика на традицијата.
Темата не постои заради традицијата, туку заради ретардираноста на родителите кои си го убиле детето.
Тие се ретардирани, со или без традиција и со или без причина.

Кога на запад ќе се случи такво нешто комшиите не ти викаат-Алал Хусеин, ја одбрани честа на фамилијата и нашето село, Алах нека биде со тебе.

Кој зборува за традиција? Јас зборувам за ретардираноста, која ја секаде, дали биле индоевропјани или семито-хамити. И без разлика на традицијата.
Темата не постои заради традицијата, туку заради ретардираноста на родителите кои си го убиле детето.
Тие се ретардирани, со или без традиција и со или без причина.

Ти сфаќаш дека убиството не е поради некоја психичка пореметеност/ретардираност туку дека е свесно извршено убиство со умисла поради непочитување на традицијата за договорени бракови?Ментално ретардирани родители,а се способни да убијат свое дете и да го прикријат трупот за да не бидат фатени?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom