Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
По РЕТАРДИРАНИ од Арапите нема...
Ова не се арапи,има разлика помеѓу арапи и пакистанци.
Абе исти гомна се...Арапи,пакистанци,авганистанци се тоа треба да се исчисти..
![]()
Демек кај рисјаниве и останатите Неретардирани религии, не се случувааат погрозоморни и поретардирани работи од оваа.
За да биде вест: мора да биде facebook aligned или да биде муслимански поттикната.
Демек кај рисјаниве и останатите Неретардирани религии, не се случувааат погрозоморни и поретардирани работи од оваа.
За да биде вест: мора да биде facebook aligned или да биде муслимански поттикната.
Најди ми обичај на запад каде родители убиваат деца ако не се венчаат за договорената особа?
А јас ако ти речам „најди ми “обичај“ на исток каде што дечко ја фрла од 100 метарски мост својата девојка која статус врската на фејсбук ја поставила како It's complicated“, тогаш израмнети ќе сме?
Ретардираност си е ретардираност. на различни начини избива кај западњаците, на поинаков начин кај овие “арапиве“.
Споредбата вришти. Фрлањето од мост поради Фејсбук не е традиција, договорените бракови се. Оваа традиција ја имаше и овде но со тек на времето станавме барем толку цивилизирани колку да не ги присилуваме децата да се венчаваат со некој/а што го/ја немаат видено во животот. Пакистанциве и останатите ко нив сеуште се далеку од цивилизација, уште повеќе што религијата им е таква што им ги изопачува ставовите по многу прашања и директно влијае да размислуваат и да постапуваат ко Европјани...од 10ти век.
Кој зборува за традиција? Јас зборувам за ретардираноста, која ја секаде, дали биле индоевропјани или семито-хамити. И без разлика на традицијата.
Темата не постои заради традицијата, туку заради ретардираноста на родителите кои си го убиле детето.
Тие се ретардирани, со или без традиција и со или без причина.