Покрај поскапувањето на струјата, укината е и дневната ефтина тарифа

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ќе му дојде крај кога ќе ти пристигнат сметките и од твој џеб ќе ги плаќаш тогаш постирај ги тука да фаќаме сеир :mad:
А сега од твојот џеб ли ги плака? :confused:

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
АЛО, ПРАВНИЦИ, КАДЕ СТЕ???
Страни и страни се изнапишаа, а за жал, досега не (ми) се јави НИЕДЕН правник со желба активно да се вклучи и помогне во изготвување на граѓанска иницијатива за ЕВН и Топлификација (не, не се важи тоа што сте лајкнале мое мислење, а пак си молчите).
Малку чудно, пошто знам дека има многу мои колеги на Кајганава. И на другите теми во врска со струјата апелирав, ништо.
Срамота!!!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Страни и страни се изнапишаа, а за жал, досега не (ми) се јави НИЕДЕН правник со желба активно да се вклучи и помогне во изготвување на граѓанска иницијатива за ЕВН и Топлификација (не, не се важи тоа што сте лајкнале мое мислење, а пак си молчите).
Малку чудно, пошто знам дека има многу мои колеги на Кајганава. И на другите теми во врска со струјата апелирав, ништо.
Срамота!!!
Oчекувај ти на форум струјата да поевтини..ќе се изначекаш. Народ 20 год.не искочил на протест,ти сакаш на форум револуција да креваш :giggle: Ај со среќа.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Oчекувај ти на форум струјата да поевтини..ќе се изначекаш. Народ 20 год.не искочил на протест,ти сакаш на форум револуција да креваш :giggle: Ај со среќа.
Цитро, ако веќе не знаеш да разликуваш граѓанска иницијатива од револуција, подобро молчи.
Јас барем нешто се обидувам, а што правиш ТИ?

Член од
6 јули 2012
Мислења
41
Поени од реакции
35
Срамота!!!
Мислам дека е за џабе било какви иницјативи, барања.
ЕВН е приватна компанија цените таа ги одредува,регулаторна е на процент понатака не знам што да ти пишам.
македонецот е далеку од спремен за било какви востанија или социални немири, посебно не кога секој има по некој во јавна администрација, и се свесни дека тој некој ке ја изгуби работата доколку учествува во било какви протести.
Македонецот е сеуште под човек,сеуште не еволуирал во вистинско човечко суштество. Дали е од водата , космичките зрачења што ги има врз ДРЕВНАТА И АНТИЧКА МАКЕДОНИЈА ама далеку сме од сето тоа.
Ако одиме по некоја логика, потребното време за освестување и дигање на глава е едно 15 години здраво ебење у мал мозок, моја проценка е дека се потребни уште едно 6/7 години владеење на гарнитурава за да се смени целокупната колективна свест на македонецот.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Цитро, ако веќе не знаеш да разликуваш граѓанска иницијатива од револуција, подобро молчи.
Знам,ама да ти кажам дека ни тоа ни тоа нема да ти успее.. да делеше нешто гратис ќе се испотепавме меѓусебе...вака тешко :) али сепак убаво е човек оптимистички да гледа.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Мислам дека е за џабе било какви иницјативи, барања.
ЕВН е приватна компанија цените таа ги одредува,регулаторна е на процент понатака не знам што да ти пишам.
македонецот е далеку од спремен за било какви востанија или социални немири, посебно не кога секој има по некој во јавна администрација, и се свесни дека тој некој ке ја изгуби работата доколку учествува во било какви протести.
Македонецот е сеуште под човек,сеуште не еволуирал во вистинско човечко суштество. Дали е од водата , космичките зрачења што ги има врз ДРЕВНАТА И АНТИЧКА МАКЕДОНИЈА ама далеку сме од сето тоа.
Ако одиме по некоја логика, потребното време за освестување и дигање на глава е едно 15 години здраво ебење у мал мозок, моја проценка е дека се потребни уште едно 6/7 години владеење на гарнитурава за да се смени целокупната колективна свест на македонецот.
Не протести туку тужба против топлификација за почеток? Топлификација веќе изгуби на уставен ќе изгуби пак!
--- надополнето: 3 август 2012 во 23:42 ---
Знам,ама да ти кажам дека ни тоа ни тоа нема да ти успее.. да делеше нешто гратис ќе се испотепавме меѓусебе...вака тешко :) али сепак убаво е човек оптимистички да гледа.
100 луѓе за тужба против топлификација ќе се соберат :)

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Nema osnov da se tuzi nitu toplfikacija nitu evn. Treba da se tuzi drzavata ts regulatorna. Ako resi (VMRO-drzavata regulatorna) evn mora da sprovede, toa e pravno.A dali e pravedno toa e drugo.
By the way dali se normalni? znaat li kakov efekt ke ima ova na site ostanati ceni lebot, prevozot, platitet so drzavata veke 22 godni deca si igraat. Dzabe site siubvencii, mostovi , spomenici se pagja vo voda so vakva protivnarodna odluka.

Ps. kako da gledam dosta od centarot za komunikaci na edna partija probuvaat tuka mozoci da perat. Ja vrtat temata na tuzbi po evn i tplf. sto nema vrska.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.037
Ако си си згрел вода после 22 часот, можеш да се тушираш ако сакаш и во 13 часот напладне. Прашането е кога ке загрееш водата.
Браооо бее (Y) која мајка те роди волку паметен :) Ајде да видиме сред Ноември , Декември направи го истото што ми го препорача ???? Пиши ми тогаш
--- надополнето: 4 август 2012 во 01:37 ---
„Република Македонија е единствена земја во регионот во која постоеше евтина тарифа во текот на денот“, се вели во соопштението и се додава дека во некои соседни држави била укината и евтината тарифа во недела.
ППхахахахахахахаха незнам од каде да почнам да се серам од смеа x) ама пријателчиња Македонија е единствена земја што платата е по 8 000 СРАМНИ . Поголемо ропство од ова нема да работиш само за парче леб и сметки
--- надополнето: 4 август 2012 во 01:48 ---
http://farm4.static.flickr.com/3065/3106586601_ca02096c63.jpg ;)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Жива душа ќе нема на улица оти сите ќе се бањаат и ќе се подмиваат со топла вода после 10 навечер :D

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
И сабајле грав ќе јадиш и цел ден газот грчки ќе ти збори...

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Многу ме плаши народов Македонски!
До каде и до кого вака незнам ама тешко ќе биде!
Коцката вика НАРОДОТ ЌЕ СЕ НАВИКНЕ НА СЕ,ОД ПОЧЕТОК СЕ БУНАТ АМА ЌЕ УВИДАТ ДЕКА ОВАА ВЛАДА РАБОТИ ЗА НИВНО ДОБРО....
Исто и тој претседателот на регулаторна ,се обиде да не убеди дека вака струјата ќе биде поевтина за 10% хахаааа

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Многу ме плаши народов Македонски!
До каде и до кого вака незнам ама тешко ќе биде!
Коцката вика НАРОДОТ ЌЕ СЕ НАВИКНЕ НА СЕ,ОД ПОЧЕТОК СЕ БУНАТ АМА ЌЕ УВИДАТ ДЕКА ОВАА ВЛАДА РАБОТИ ЗА НИВНО ДОБРО....
Исто и тој претседателот на регулаторна ,се обиде да не убеди дека вака струјата ќе биде поевтина за 10% хахаааа
Интересно почнаа во медиумии разни теми за да се заборави ова. Ама не им оди ниедна Лустрација, Ким Мехмети за градоначалник на Скопје и сл. Мислам дека народот е запален до даска после ова последново не само поскапување него и укинувањее на тарифа. Мислам дека немаат каде и ќе мораат се да вратат како било ама постапката народот не има ја заборава што пробаат преку медиуми будала да го прават.Латас, никаде го нема сите партиски весници ни 1% непокрваат незадоволство на народ.
Најмногу боли кога Транспорт и врски или некоја друга агенција ке емитува на приватна телевизија со наши пари што сработиле. Плати стотици иљади евра народни пари да се рекламираш, што не земе од џеб да ги даде клетва ќе ги фати како не им е страв. Комуњарите јес да беа лопови ама брате овие се измислени за нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom