- Член од
- 3 август 2012
- Мислења
- 62
- Поени од реакции
- 2
Имам многу посериозни и суштински проблеми од 10% покачување на струјата или парното...Смешно ми е да се бунам за таква работа...Ми изгледа толку себично и мизерно целиот обид на некој не сум се давало плус уште 300 денари месечно...На кој му се дава...треба да си стварно...да сакаш да плаќаш поскапо. Да се бунам за нешто толку очигледно и едноставно ми е малку излишно не се ваљда толку ретардирани од власта. ЕВН не ги мешам во целава приказна тоа е приватна компанија која работи за профит и сосема е нормално да се трудат да го максимизираат. Ми е страв дека решението на овој проблем ќе биде полошо од самиот проблем. Порано се бунев за сешто денес порадо би си барал друго ќаре моите денови за борба со системот завршија сега само гледам како најдобро да го искористам тоа. Порадо би си купил акции од Топлификација отколку да одам по сонцето и барам 200 денари поефтинување...Се исто ми е дали државата или некој бизнисмен ме дупи у ребра сум живеел и во комунизам и капитализам исто срање е...Ништо не е џабе. Треба да го напуштиме тој концепт на размислување еднаш за секогаш. Ако ти се потценуваш како единка и веруваш дека твојот глас и став нема да се земе предвид тогаш така и ќе биде. Но за голема промена на долгорочен план за во иднина (за идните поколенија) потребна е сплотеност, интелегенција и разумност. Доста веќе од удари со глава во ѕид. Секој обид дури и неуспешен е подобар од никаков.