Ќе се организира првата парада на гордоста во Македонија

Парада на гордоста во Македонија?

• Вкупно гласачи
    176
Статус
Затворена за нови мислења.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Па на 2 Август ни го начукаа до кочанка со струјата. Некако има смисол и геј парадата да биде објавена на ист датум.

:icon_lol:
Ех сега...не за џабе се вика ПЕДЕРСКИ да направиш нешто. Сами си потврдуваат. Ако сакаат да се туцаат нека си го прават тоа дома нека не ме замараат. Доста е тоа што е декриминализирана содомијата, права нека не очекуваат, а уште помалку организирање на паради. Каде се видело да се организира парада во чест на застранетоста, будалштината и тн.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
ЛДП реално нема зошто јавно да дава поддршка на лгбт и парадата. Кога истата партија и во програмата напиша дека ќе се бори за нивните права, доби поддршка од неколку илјади гласови.

И ова со украинското сценарио... се шалиш, нели.
Премногу сме назад од било какво либерално размислување. Да седнеме јас и ти муабет да правиме ќе делува како да збориме за научна фантастика. Нејсе, подршка од политичка партија е неопходна. Во името на ЛДП стои дека е либерална партија. Во својата програма мислам дека и немаат дел каде директно се посочуваат на хомосексулната популација, т.е. не гарантираат сексуална еднаквост на граѓаните на Македонија. Обично, од името им се подразбира за што треба да се залагаат, ама кај нас не е баш така.
Во Сплит на парадата мислам дека излегоа и министри.

Иначе, за украинското сценарио - да, така е. Знам дека имаше и некои петиции по Интернет до претседателот на Украина за да се спречи законот да биде изгласан од Собранието. Многу бедно...

Член од
2 август 2012
Мислења
5
Поени од реакции
5
Дечко, ако идејата на твоето појавување на форумот беше да ги прикажеш хомосексуалците во подобро светло, вршиш очајна работа...
JAs debatiram so lugje na nivno nivo, dokolku sakash da mi izkazhesh nekoj argument, slobodno mozam mnogu dobro da slusham, ne pretstavuvam nikogo, samo sakam da prekine nepravednosta vo Mak. zatoa shto denes ke bidat homoseksualcite, utre ke bidam jas i ti poradi nekoi nashi normalni raboti

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Ах какви работи доаѓаат од запад и како ви го перат мозокот...
Како што читам, како тргнале некои поединци, педерлукот еден ден ќе им стане нормална работа и појава...
Се знае кој е законот на природата-маж+жена. Се друго е резултат на дефект и пореметување...
Автоматски согласно со ова, вие поединците (што ги браните гејовите) изјавувате дека сакате пореметување а не нормален живот....
Преслушајте се и препрочитајте се пред да напишете некој пост. Да има како и во парадата ќе влезете само за да ги одбраните педерите.
Нон сенс!
Хомосексуалност е најдена кај преку 400 видови, хомофобичност само кај 1.
Зборувајќи за природно.
Абе слаби ви се аргументиве, пичке матерне.
Почнете на социјална и политичка база што ќе ви смени да зборите, не за лични заблуди.
Шо е следно, Бог не дозволува?

S

Sagan

Гостин
Децата од прв до последен коишто протестираа против верскиот објект беа членови и симпатизери на Сдсм добро организирани од Сдсм, поточно од професорот на Градежен факултет и ќерката на Ѓунер Исмаил-Соња Исмаил.Така да фарбајте очи на друг дека тој протест беше спонтат;)
И, 2 клоци е тепање?Па, скопјанец пред два дена во Охрид бубрег му извадиле од тепање, па толку ли медиумски беше експонирано тоа?
Па ја не зборам за организаторите на протестот. Зборам за организаторите на контрапротестот кои насилно го прекинаа и со тоа го повредија Уставот.

И срамота е да споредуваш тепање кое има за цел да ја силува демократијата, со некаква маалска тепачка у Охрид.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.456
Поени од реакции
2.011
Парада??? МАРШ таму во Холандија паради да правите. Овде НЕ!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
JAs debatiram so lugje na nivno nivo, dokolku sakash da mi izkazhesh nekoj argument, slobodno mozam mnogu dobro da slusham, ne pretstavuvam nikogo, samo sakam da prekine nepravednosta vo Mak. zatoa shto denes ke bidat homoseksualcite, utre ke bidam jas i ti poradi nekoi nashi normalni raboti
Мене ич не ми е гајле за твојата сексуална определба, меѓутоа ти овде се обидуваш да ги застапуваш правата на хомосексуалците, а при тоа се однесуваш простачки и вулгарно. Го знаеш вицот со аман не ме брани повеќе?

Истото можат да ти го кажат хомосексуалците.

Ако сакаш аргументи, јас сметам дека геј парадите се контрапродуктивни. Хетеро популацијата ги доживува геј парадите како провокација и инает од страна на хомосексуалците. Ако идејата на хомосексулаците е да добијат некакви права, геј парадите се последен начин тоа да го направат.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Зборувајќи за природно.
Почнете на социјална и политичка база што ќе ви смени да зборите, не за лични заблуди.
Кај тие 400 (под услов воопшто да е точно тоа што го зборуваш) видови дали хомосексуланоста е вообичаена работа и како по ѓаволите се размножуваат тие видови? Преку хомосекуални акти? Не, тоа се исклучоци, дефекти во природата. И не кај 400 туку кај 4000 видови има појави на психички пореметувања па никој не го слави тоа. Никој не вика дека не може да се деси некој да се роди обратен, но тоа не е нешто со што ќе се гордееш и плус да бараш екстра права ради тоа. Се изопачи светот, тоа е...

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
И на празник ли мајку му стара ќе се замарате со 'гордиве' :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Какви срања читам на темава не сте свесни, особено мислењата на Chistab6el, God only knows и ова послендоното на спасо беше врв. А педерите демек важеа за културни луѓе а Chistab6el?

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Зборувајќи за природно.
А, ти знаеш ли дека денеска со подмитување, фрлање огромни донации, потплатување доктори, научници тие се ќе изјават, па дури и дека е најдено хомосексуалност кај 400 видови животни;)Кај што врти парата ништо друго не врти, а педерите се начукаа секаде и фрлаат пари за пропаганда, а луѓето на кого највеќе му веруваат ако не на докторот.Евреите подмитија цела американска влада и цела Америка работи во нивен интерес, а камоли педери да неможат да подмитат еминенти научници и доктори да застапуваат нивни тези.
.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Се споредувате со животни бе?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
А, ти знаеш ли дека денеска со подмитување, фрлање огромни донации, потплатување доктори, научници тие се ќе изјават, па дури и дека е најдено хомосексуалност кај 400 видови животни;)Кај што врти парата ништо друго не врти, а педерите се начукаа секаде и фрлаат пари за пропаганда, а луѓето на кого највеќе му веруваат ако не на докторот.Евреите подмитија цела американска влада и цела Америка работи во нивен интерес, а камоли педери да неможат да подмитат еминенти научници и доктори да застапуваат нивни тези.
Масоните, Илуминатите и Рептилие на Дејвид Ајк. Сите донираат!
Што пак ако предходно друг ги подмитувал за да тврдат дека станува збор за болест.. хммм...

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Да бе, мачорот пред зграда што ми се фука со машки мачори ми е потплатен од Кочо педерот за да ја шири тезата.
Ако праиме на тоа ниво муабет, ништо ама буквално ништо неможеш да дебатираш зошто некој потплатил за тоа да биде докажано точно.
И бозонот.
И атомот.
И тоа дека земјата е округла.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Да бе, мачорот пред зграда што ми се фука со машки мачори ми е потплатен од Кочо педерот за да ја шири тезата.
Ако праиме на тоа ниво муабет, ништо ама буквално ништо неможеш да дебатираш зошто некој потплатил за тоа да биде докажано точно.
И бозонот.
И атомот.
И тоа дека земјата е округла.
Значи на мене не ми одговори, се фаќаш за исклучоци. И кога ќе речеш природно не се мисли само на животинскиот свет. Животните се јадат меѓу себе од ист вид, дали и ние треба да го правиме тоа? Без врска муабет, хомосексуализмот е неприфатлив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom