Покрај поскапувањето на струјата, укината е и дневната ефтина тарифа

Б

Бат Елохим

Гостин
Сеа ќе дојдат со аргументи од типот на „распрден народ“ и

- ЕВН ли ве тера да се бањате секој ден?
- ЕВН ли ви е крива што гледате телевизија 2 саата на ден?
- ЕВН ли ви е крива што се ладите со клима на +40?
- ЕВН ли ви е ... (дополни)
дополнувам: крива што мора светло да палите кога мочате?

Не најискрено, анкетиве за рејтинг или ги местат или сме најидиоти што може да постојат.
Малку памет да имаме сите партии ќе имаат рејтинг 0!

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
сакам да прашам нешто - има ли некоја балканска или европска земја која е во полоша и по мизерна ситуација од нас??? мислам на економски политички и било каков друг план...

дали воопшто има некои полоши и по загрозени од нас?
и србиве бе ги лажат ко нас:pos: naveo da je struja u Srbiji najjeftinija u regionu
http://www.nadlanu.com/pocetna/info/vesti/Sledi-poskupljenje-struje.a-143091.292.html

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
и србиве бе ги лажат ко нас:pos: naveo da je struja u Srbiji najjeftinija u regionu
http://www.nadlanu.com/pocetna/info/vesti/Sledi-poskupljenje-struje.a-143091.292.html
Пред 20 дена бев во Србија,моите домаќини во поголемиот дел од денот ја дсржеа струјата отворена за осветлување на затемнетите простории,тв по цел ден пуштено,бојлер исто така и ми викаат сметката е евтина.

Пред да се вратам дома им реков тешко вам ако ви ја приватизираат електродистрибуција.

M

Moon Child

Гостин
Продавам бубрег за да си ги платам сметките за струја.

И само како информација колку е битно тоа што Сител не известија, баба ми ја гледа само таа програма (поради турските серии) и не знаела дека е поскапена струјата, ако не и кажев јас денес, ќе не одереа кога ќе стасаше сметката.

Член од
29 мај 2012
Мислења
242
Поени од реакции
115
Мислам дека Србите нема да ја приватизираат дистрибуцијата, мислам дека како што можев да прочитав од нивните медиуми дека ќе ги приватизираат малите централи. Но да не се оддалечувам од темата.

Она што се прашувам е кај е организацијата на потрашувачи? Зошто не реагира? Каде се другите институции кој што треба да ги заштитат потрошувачите? Ајде како што спомнав ние како народ сме тотално пасивни но каде се институциите кој што треба да не штитат и за тоа се платени?

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Бараш помош од истиот систем против кој сакаш да се бориш.
Не барам помош од системот, туку од луѓето кои не се негови слепи послушници и знаат да размислуваат со своја глава. Секако, ако се уште останал некој таков (во што чисто се сомневам).

Имаш подобра идеја? Пошто ептен не бива за револуции и побуни, се виде досега;)

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Мислам дека Србите нема да ја приватизираат дистрибуцијата, мислам дека како што можев да прочитав од нивните медиуми дека ќе ги приватизираат малите централи. Но да не се оддалечувам од темата.

Она што се прашувам е кај е организацијата на потрашувачи? Зошто не реагира? Каде се другите институции кој што треба да ги заштитат потрошувачите? Ајде како што спомнав ние како народ сме тотално пасивни но каде се институциите кој што треба да не штитат и за тоа се платени?
EVN не е проблемот ДРЖАВАТА Е ПРОБЛЕМОТ.Државата им го даде монополот на ЕВН и државата им го одржува монополот на ЕВН и заради тоа многу политичари гарант добиваат многу убава провизија.

Истото е и со ЕЛЕМ,со Пошта,со Топлификација,со ОКТА.

Секаде каде што државата има своја "регулаторна комисија" или каков друг тип на комисија или агенција во тој дел од пазарот има монопол од најчесто луѓе кои се или блиски до власта или ја плаќаат власта.

Решението на проблемот не треба да биде барано да биде од државата преку закони или регулации бидејќи преку истите државата и го има создадено проблемот.Тоа што е потребно е државата повеќе да не се меша во енергетиката или енергенсите и целиот сектор да биде приватизиран.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Не рекол џабе народот : Наведната глава сабја не ја сече
не за џабе сме биле 5 века турско :pos:
Да, треба да се гордееме со тоа, нема што.
Има и една друга изрека, која очигледно не е македонска:
Подобро да живееш еден ден како тигар, отколку 100 години како овца.

Ама на кого па и јас му кажувам:tapp:

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055

Ај те молам објасни што сакаш ?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Поинтересното е дека читам некои како се палат на соларните централи, но кога стаса да плакjaт струjaта от соларните централи, тогава ке ги прашам пак дали ке се палат. ;)
Ова си потполно во право...
Tие што произведуват струја од соларни панели, за така добиената струја им се плаќа многу повеќе.
Еве пример на ова претпријатие му се плаќа о,41 евро за еден KWh
http://www.erc.org.mk/Uploads/ODLUKA ZA MEGA SOLAR ZA GS so obrazlozenie.pdf
Разликата ќе ја платиме сите со повисоки сметки.
Ако се сеќавате, пред некое време, во Чешка имаше протести поради ова.

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853

‘‘Meglio vivere un giorno da leone, che cento anni da pecora‘‘.... сепак ‘‘како лав‘‘ ама ја разбирам поентата!
не не Македонска.... Viva Duce, Viva Mussolini... ха-хахахах негова е!
Ама добра е и соодветна!

Јас со свијалиците че штеда че го еба! Економични!....А за загревање, ќе преминам на дрва.... нема друго! Кога мора .... што друго!?
Мамицата нивна и на тој што ги ‘‘покрива‘‘ .... аир да не видат!

Б

Бат Елохим

Гостин
Колку е само смислено кој ден да го направат тоа. На 1ви Август... Таман на втори (денес) ќе му наметнат патриотски чувства на народот, за побрзо да заборави на ова.
за жал, сите го знаат ова, ама сепак сите си бркаат работа...Мислам еден ден, ако дојде,нели, ќе ни се случи Аргентина пред 10ина години...

M

Moon Child

Гостин
^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Следното да го очекуваме на 8-ми Септември / 11-ти Октомври... или веќе на 28 Август :sneaky:
На 7ми. Таман другиот ден ќе се соберат на плоштад и пуемиеуот ќе држи говор, како секој што многу работи и греши, дека имало лоши, но имало и добри работи. Напамет му ги научив говорите.

Kajgana Shop

На врв Bottom