Се се менува, па дури и писателот, само малку поспоро..Вртете листови колку сакате... они се вртат, писателот останува ист. А листовите без него се само празни листови нели ..
-Soviet Russia.Не свртев нов лист, новиот лист ме сврте мене.
to tebe taka ti se cini moze zaso se setas okolu zgrada na +45 na pladne.Ех камелеони мои мили, да имавте толкава контрола врз вашиот живот, немаше да бидете волку мизерни. Нема такво нешто како вртење нов лист. Ничиј живот не е јасно и свесно сегментиран, било да се работи за карактер, односи или навики. Промените доаѓаат бавно, флуидно, блиското несакано минато се влече зад нас како осакатено куче, а потоа бавно го снемува...како осакатено куче. Но ги има и оние кои постојано вртат нови листови, а иронијата во самото тоа е бесценета.
Искрено, не ми се верува дека те удостојувам со одговор само за да кажам дека не гледам темава да е во подфорумот хумор, а ќе се воздржам од конечен суд околу тоа дали студираш на конобарски или камионџиски.to tebe taka ti se cini moze zaso se setas okolu zgrada na +45 na pladne.
kaci se vo avion, preletaj 3,4,5000km i ke vidis so e nov list. so novi lugje.
nova okolina.
od tvojov post moze samo da se zakluci deka ili imas zelba da studiras na filozofski,
ili si studiral pa i od tamu te klocnale.
mislam so poise da se rece za nekoj so kenja na forum za smislata na zivotot,
koga site okolu nego se zaebavaat.
na dvata sum paralelno. i milo mi e so i na dvata nema predmet na koj ti imas doktorirano.Искрено, не ми се верува дека те удостојувам со одговор само за да кажам дека не гледам темава да е во подфорумот хумор, а ќе се воздржам од конечен суд околу тоа дали студираш на конобарски или камионџиски.