Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.521
Поени од реакции
29.023
Имам карта на Европа (поточно од еРепублик Европа) и сега сакам да го ставам македонското знаме на местото кај што е Македонија, ама да биде во тие граници знамето. Го направив транспарентно тоа место, е сеа како да го вметнам знамето таму мало да биде? Ве молам step-by-step, онака нубски објаснето пошто ептен ама ептен сум нуб у Фотошоп. Се работи за ЦС 5 ако ви помага нешто.
Селектирај ја цела карта освен македонија или обратно само Македонија останатото не ако идеш според првото ке треба картата да ја поставиш над картата каде што е и остатокот ке е селектиран ако си селектирал се освен македонија и ке бришеш само со гумичка, а ако ја селектираш само македонија коа ке поставиш сликата би требали да ти ја даде во селектираниот дел па мрдај ја и зголемувај/намалувај за да добиеш тоа што сакаш..Ти препорачувам првото да го направиш полесно ми е на мене...

П

Паган-др

Гостин
Селектирај ја цела карта освен македонија или обратно само Македонија останатото не ако идеш според првото ке треба картата да ја поставиш над картата каде што е и остатокот ке е селектиран ако си селектирал се освен македонија и ке бришеш само со гумичка, а ако ја селектираш само македонија коа ке поставиш сликата би требали да ти ја даде во селектираниот дел па мрдај ја и зголемувај/намалувај за да добиеш тоа што сакаш..Ти препорачувам првото да го направиш полесно ми е на мене...
А како да ја поставам картата на Европа над знамето? Ги имам и картата и знамето во леери ама знамето ми стои над картата.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.521
Поени од реакции
29.023
А како да ја поставам картата на Европа над знамето? Ги имам и картата и знамето во леери ама знамето ми стои над картата.
Па гледај да ти е селектиран леерот со картата и со алатката Move tool прва ти е на менито намести ја над Македонија а после ако треба да ја намалиш ке идеш Edit-Free transform и додека ја менуваш големината селектирај некоја од точките на аглите на знамето што е и држи шифт..

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Значи еве што сакам:

Оваа слика да ми ја направите анимирана.
Секој човек што е да го исечете и на анимиранато да биде на пр:
на една слика, првиот човек, на втората слика, другиот и се така.
Значи да биде анимирано на секој човек што е.

И ако можете на сликити што ке се да напишете нешто, на секоја слика и на крај ракометарот да му напишете од оздола..

И ако можете малце подобро да го направите..

Фала и Благодарам !!

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Колку плаќаш оти глеам не викаш помогнете него некако како да заповедуваш па затоа поззз

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Значи еве што сакам:

Оваа слика да ми ја направите анимирана.
Секој човек што е да го исечете и на анимиранато да биде на пр:
на една слика, првиот човек, на втората слика, другиот и се така.
Значи да биде анимирано на секој човек што е.

И ако можете на сликити што ке се да напишете нешто, на секоја слика и на крај ракометарот да му напишете од оздола..

И ако можете малце подобро да го направите..

Фала и Благодарам !!
Код:
http://pic.mk/images/untitl1290681540.gif
анимирана е посети на линкот овде не ја прикажува нез зш

Attachments

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Почнав да учам да работам со фотошоп ама некако тешко ми иде, ај малку помош некој ако сака, сакам да сменам лице од една на друга слика ама незнам како да го преместам тоа што ќе го отсечам од едната на другата слика? ианку користам adobe photoshop cs4?????

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552

Ако, може да му стаите новогодишно капче (по можност плаво) на хиенчево и да му ја тргнете позадината т.е. да остане само хиената и капата, фала. :)

Смарам знам, али ко пита не скита.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897

Само не треба да се фали дека е негово :)

Сепак одлично е направено.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Супер креации само ова балонов да не ти е според туторијал? :)

Пеер...не сум јас тој што го направи...јас тоа и кажував. Пишал дека е негово, а уствари туторијал е второто...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.521
Поени од реакции
29.023
Пеер...не сум јас тој што го направи...јас тоа и кажував. Пишал дека е негово, а уствари туторијал е второто...
Па не те сватив добро ама секако барем балонот е туторијал го имам негде сретнатно...

Kajgana Shop

На врв Bottom