Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
8 октомври 2009
Мислења
310
Поени од реакции
79

Оригиналната слика е на GoddessOfRock :smir:

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
здраво,ми требаат луѓе кои се мајстори во фотошоп,а се љубители на ПЕС,ако има некој не јави на пп
фала

Член од
10 август 2010
Мислења
323
Поени од реакции
138
Незнам како да објаснам ама некој ке ме разбере :toe: ...

На слика сакам да напишам нешто ама сакам да се гледа и под сликата транспарент некако да биде, пр. како што се логоата од некои телевизии ако може некој нека пише :)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
310
Поени од реакции
79
Незнам како да објаснам ама некој ке ме разбере :toe: ...

На слика сакам да напишам нешто ама сакам да се гледа и под сликата транспарент некако да биде, пр. како што се логоата од некои телевизии ако може некој нека пише :)
Ќе го избришеш background layerо, у нов layer ќе напишеш шо сакаш, со гумата можеш да бришеш, бело сиви коцки да се гледат тамо дека сакаш да е проѕирно, и сликата ќе ја снимаш у .png формат.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Ако може некој да ми каже како можам да напраам пример едно исто лице да го има два пати на сликата во 2 различни пози 38356_1477825419520_1050291384_1452465_2356206_n.jpg еве ви пример

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.884
Поени од реакции
6.950
Еве едно wallpaper-че од мене :)

Член од
8 октомври 2009
Мислења
310
Поени од реакции
79
Ако може некој да ми каже како можам да напраам пример едно исто лице да го има два пати на сликата во 2 различни позиПрегледај го приврзокот 34252еве ви пример
ќе го сликаш два пати, еднаш на едно место, втор пат на друго место, ама камерата негде ќе ја заглавеш да не мрда.
и после двете слики ќе ги стаеш у фотошоп у посебни layerи и со гумата ќе го избришеш погорнио layer на местото дека треба да се гледа детето.

--- надополнето ---

а можеш и да сликаш позадина, и да го исечеш детето од друга слика па да го уметнеш, ама треба добра камера...

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
ПРоблем со фотошоп CS 5 : Бојата ми е ко проѕирна и никако не можам да ја наместам одам на нормал пак е истата... Any help?

Член од
10 август 2010
Мислења
323
Поени од реакции
138
До тебе е најверојатно јас на пц-то и на лаптопот од тука го имав го користев и на други овој линк им го имам давано не прај проблем....

Средив сеа супер е цс5 е одличен . еј фала многу.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
луге, нешто да прашам дали бива ама не верувам..
Има сеа една слика онака да ми кажете дали бива да се видат буквите на една слика, или на било кој коа има ставено вакво..??
Поздрав..и ако бива да ми кажете :)

Kajgana Shop

На врв Bottom