Zaphod Beeblebrox
Поранешен покул Божино
- Член од
- 7 јуни 2008
- Мислења
- 16.676
- Поени од реакции
- 21.233
Значи, да резимираме - не се спремни со информации па затоа не даваат. Коа основно квалификување во пливање не знаат...
Aј бе кажи на овие што веслаат што функција им има тој што седи на работ, ги мотивира ли, им кажува уште колку имаат?Хрт и Еуропосрт си глеам цел ден, ич не ни пуштам Мтв.
Кормилар е бе, држи правец, зашто во осмерец тешко е веслачите сами да се снаоѓаат, од втор план игра и улога на мотиватор.Aј бе кажи на овие што веслаат што функција им има тој што седи на работ, ги мотивира ли, им кажува уште колку имаат?
Ima dava nasoki za pravec i im diktira tempoAј бе кажи на овие што веслаат што функција им има тој што седи на работ, ги мотивира ли, им кажува уште колку имаат?
Да. Тој е како диригент. Им кажува со кое темпо да веслаат и со тоа да бидат синхронизирани, зашто ако немаат заедничко темпо, многу поспоро ќе иде тоа. Имаше име за таа позиција али не ми текнува сеа.Aј бе кажи на овие што веслаат што функција им има тој што седи на работ, ги мотивира ли, им кажува уште колку имаат?
Прв пат гледаш Олимпијада а? Олимпијада е настан на разноликост и шанса на сите спортови да се покажат. Вака со тимски спортови, кои цело време ми гледаме...не. Факт е дека и тие спортови, во салите, се послабо гледани од другите спортови. Со исклучок на машка кошарка.Ама и вие сте контрадикторни малце, викате народот неќел да ги гледа познатите спортови ако немаме наши претставници, а ќе гледале некој сосема непознат спорт во кој исто така немаме претставник. Нешто не ми оди во муабетов.
Сепак попрво би гледал фудбал, баскет, ракомет, тенис и пливање отколку некој забутан спорт кој освен натпреварувачите никој друг не го знае.
Тоа е и поентата на ЛОИ, запознавање на светот со спортовите Кога веќе немаме претставници, ајде да се запознаеме со другите спортови, поготово индивидуалните. Не знам зошто кај нас народов мисли дека се толку досадни индивидуалните спортови, напротив, мислам дека треба да се форсираат што повеќе, да види народов како е кога не зависиш од никого На пример, нека дадат велосипедизам, БМХ велосипедизам барем. Барем за велосипедизам имаме услови во државава, одлични патеки.Ама и вие сте контрадикторни малце, викате народот неќел да ги гледа познатите спортови ако немаме наши претставници, а ќе гледале некој сосема непознат спорт во кој исто така немаме претставник. Нешто не ми оди во муабетов.
Сепак попрво би гледал фудбал, баскет, ракомет, тенис и пливање отколку некој забутан спорт кој освен натпреварувачите никој друг не го знае.