Летни Олимписки Игри - Лондон 2012 [генерална дискусија]

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Значи, да резимираме - не се спремни со информации па затоа не даваат. Коа основно квалификување во пливање не знаат...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Хрт и Еуропосрт си глеам цел ден, ич не ни пуштам Мтв.
Aј бе кажи на овие што веслаат што функција им има тој што седи на работ, ги мотивира ли, им кажува уште колку имаат? :D

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Има некој линк од HRT да пушти тука :)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Aј бе кажи на овие што веслаат што функција им има тој што седи на работ, ги мотивира ли, им кажува уште колку имаат? :D
Кормилар е бе, држи правец, зашто во осмерец тешко е веслачите сами да се снаоѓаат, од втор план игра и улога на мотиватор.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Да. Тој е како диригент. Им кажува со кое темпо да веслаат и со тоа да бидат синхронизирани, зашто ако немаат заедничко темпо, многу поспоро ќе иде тоа. Имаше име за таа позиција али не ми текнува сеа.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Хм, еднаш мислам со мегафони го правеа тоа кога начекав на еуроспорт, може на ЛОИ не им се дозволени :)

Член од
14 октомври 2009
Мислења
431
Поени од реакции
295
Ама и вие сте контрадикторни малце, викате народот неќел да ги гледа познатите спортови ако немаме наши претставници, а ќе гледале некој сосема непознат спорт во кој исто така немаме претставник. Нешто не ми оди во муабетов.:confused:

Сепак попрво би гледал фудбал, баскет, ракомет, тенис и пливање отколку некој забутан спорт кој освен натпреварувачите никој друг не го знае.:D

R

Rigel Kent

Гостин
Inaku da dokumentiram uste edna informacija:
London 2012 Olympics: Great Britain rowing men’s eight lose out to World Champions Germany at Dorney Lake

:icon_lol:
Ovie nema nieden zlaten medal da osvojat.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ама и вие сте контрадикторни малце, викате народот неќел да ги гледа познатите спортови ако немаме наши претставници, а ќе гледале некој сосема непознат спорт во кој исто така немаме претставник. Нешто не ми оди во муабетов.:confused:

Сепак попрво би гледал фудбал, баскет, ракомет, тенис и пливање отколку некој забутан спорт кој освен натпреварувачите никој друг не го знае.:D
Прв пат гледаш Олимпијада а? Олимпијада е настан на разноликост и шанса на сите спортови да се покажат. Вака со тимски спортови, кои цело време ми гледаме...не. Факт е дека и тие спортови, во салите, се послабо гледани од другите спортови. Со исклучок на машка кошарка.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Интересни се сите спортови бе, навечер се знае пливање и атлетика ама би сакал и осанатите спортови да ги гледам, може на некој ке му се бендиса па ке реши да го спортува:)))))

Јас на пример секогаш најголем предизвик ми бил пентатлон ли беше она...трчање, велосипед и пливање, врвот на кондицијата ама тогаш почнав да пушам и толку:)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Тоа е и поентата на ЛОИ, запознавање на светот со спортовите :) Кога веќе немаме претставници, ајде да се запознаеме со другите спортови, поготово индивидуалните. Не знам зошто кај нас народов мисли дека се толку досадни индивидуалните спортови, напротив, мислам дека треба да се форсираат што повеќе, да види народов како е кога не зависиш од никого :) На пример, нека дадат велосипедизам, БМХ велосипедизам барем. Барем за велосипедизам имаме услови во државава, одлични патеки.

Еве пример од ова денес научив во веслањето тој кормиларот каква улога има, досеа мислев дека такси му изиграваат овие :icon_mrgr:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
За да гледате кој спорт сакате користете го официјалниот сајт на BBC http://www.bbc.co.uk/sport/olympics/2012/live-video. Таму има до 24 стримови во секој момент за сите настани. Е сега, проблемот е што ова е достапно само за Британците. Но јас ќе ви помогнам со едно мало програмче, т.е. ова - http://www.expatshield.com/. Ова ви дава британска IP адреса и може да гледате без проблем. Многу лесно е за користење, труп да си за компјутери ќе се снајдеш. Башка се наоѓа и во други ситуации кога сакаш да сурфаш анонимно или ако си онлајн бељаџија.

Kajgana Shop

На врв Bottom