Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Еј едно прашање.
како можам на ФОТОШОП да добијам бои ко на сликава.

scarsofhumanitybygilad.jpg

Еј едно прашање.

Па никој не може конкретно да ти каже како да добиеш ист ефект како во сликата треба сам да правиш конбинации.
Најчесто се употребуваат Brightness/Contrast Levels,Curves,Exposure,Hue and saturation,Color Balance на кратко отвори фотошоп оди Image>Adjustments и сите опции таму се корисни. Исто така Blending Modes е многу корисно можеш да копираш сликата и да направиш Оverlay или било што по твој избор или да обоиш некој слој со било каква боја и пак да егзибицираш со Blending modes можеш да добиеш убави бои во сликата:toe:

Еј едно прашање.

мислиш дека и авторот ако го најдеш ќе знае како го направил?
си играат луѓето со слајдерите и си прават интересни “миксови“...пробај, ќе видиш. Не каса...

Ајт бе дајте некој линк за цс5 или за портабл било што....дајте на мене мајка не ли се е радувала.

Ај ако сакате и замене линк CS5..:smir:

Еј едно прашање.

Зошто поставувате глупави прашања? За некој да се обиде да ти објасни или да се обиде да го повтори процесот треба да ја дадеш сликата која сакаш да ја обработиш и веќе дадената со ефектите кои сакаш да ги добиеш.

Зошто поставувате глупави прашања? За некој да се обиде да ти објасни или да се обиде да го повтори процесот треба да ја дадеш сликата која сакаш да ја обработиш и веќе дадената со ефектите кои сакаш да ги добиеш.

Мене не ми беше некој да ми ја објасни постапката како да дојдам до онаква слика.
Туку кој алатки во фотошоп се користа за да прам онакви ефекти.
И голема благодарност до TheRaspolozen1 за шо ми кажа.

Мене не ми беше некој да ми ја објасни постапката како да дојдам до онаква слика.
Туку кој алатки во фотошоп се користа за да прам онакви ефекти.
И голема благодарност до TheRaspolozen1 за шо ми кажа.

Ок, само ако ти напишал уште 2-3 ефекти е 2-3 алатки ќе си добиле попис на сите можности на Photoshop. Ако ти тоа го сметаш за помош ок. Не велам дека дечкото/девојката не знае ниту дека не се потрудил, само велам биди поконкретен за твое добро. И еве ќе повторам браво TheRaspolozen1 за трудот.

Може ли некој да ми каже од каде да си симнам додаток за photohop за ретуширање мислам дека се викаше Digital gem profesional plug-in неможам да го најдам free pozz

А некој да каже како да сменам тоа копчињата и сликичките на фотошопот ептен детски се:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom