Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Да не му се наоѓа на некој .psd фајл(монтажа) што ќе содржи барем 8 од овие предмети? :kesa:

чадор , чаша , бокал . вазна. монитор. очила . прозорец . цигари . сунѓер , аквариум . машна , огледало?
Balancing____by_mk5yl.jpg

Можно ли е повеќе слики наеднаш да им се намали големината? Имам околу 120 слики на кои треба да им ја намалам резолуцијата, ќе морам ли една по една?

Можно ли е повеќе слики наеднаш да им се намали големината? Имам околу 120 слики на кои треба да им ја намалам резолуцијата, ќе морам ли една по една?

Може да пробаш вака! Сите слики како леери, да ја смелиш резолуцијата, и да ги експортираш леерите како слики.

1-1.jpg

за такви ситници..ACDSee (било која верзија)

resizex.jpg

Може да пробаш вака! Сите слики како леери, да ја смелиш резолуцијата, и да ги експортираш леерите како слики.

1-1.jpg

Ако веќе имаш Photoshop ... едно погоре од ова мени, значи во Avtomate има опција Web Photo gallery ... нема потреба да се мачиш со слоеви ниту пак да инсталираш друг софтвер.

Кога кликнам да пишувам текс ми го дава ова
Could not complete your request because something prevented the text engine from being initialized

помош ? :toe:

Кога кликнам да пишувам текс ми го дава ова
Could not complete your request because something prevented the text engine from being initialized

помош ? :toe:

1. Исклучи се што ти е од ADOBE
2. Уклучи да се гледаат HIDDEN FILES
3. Оди во: C:\Documents and Settings\ТВОЈОТ USER\Local Settings\Application Data\Adobe\TypeSupport
4. Избриши се што има внатре во фолдерот

1. Исклучи се што ти е од ADOBE
2. Уклучи да се гледаат HIDDEN FILES
3. Оди во: C:\Documents and Settings\ТВОЈОТ USER\Local Settings\Application Data\Adobe\TypeSupport
4. Избриши се што има внатре во фолдерот

само еден фајл имаше во тој фолдер го избришав али пак истиот проблем :/

Луѓе ве молам, кажете ми како се прави ваков банер... ве молам што побрзо ако сте другари/другарки

29e4x9f.jpg

Луѓе ве молам, кажете ми како се прави ваков банер... ве молам што побрзо ако сте другари/другарки

29e4x9f.jpg
Ако е за таков ептен едноставен имаш и онлајн да си направеш и си го копираш кодо а инаку ја мислам дека у flash ти е најбоље...Не знам пробај или афтер ефектс а и мислам дека на друга тема ке ти даат поконкретен одговор....провери по темите.

Дајте бе некој туторијал за почетник, али сроз почетник :toe:

29e4x9f.jpg

Во илустратор се прави ова не во фотошоп.

Ако е изводливо да се напраи следново:

dc8tfp.jpg

- Пријателот од сликата да го мрда шеширот т.е. да го вади и става шеширот од глава - како да не поздравува.

zxuu8k.jpg

- Коњот е свртен кон левата страна, ако може некој да напраи да биде свртен на другата страна односно на десно. :)

Ќе ви бидам вечно благодарен. :smir:

Дајте бе некој туторијал за почетник, али сроз почетник :toe:

па после барај related videos од каналот познат како MyDamnChannel
иначе видеата се наречени You Suck At Photoshop

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom