Толку ли е тешко државата да започне некој проект, што ќе може повеќе луѓе да се вработат и да земаат поголеми плати?
Веројатно,може и не е тешко,ама за овие 20 год. на сите влади им било тешко..или па незнаеле како.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Толку ли е тешко државата да започне некој проект, што ќе може повеќе луѓе да се вработат и да земаат поголеми плати?
Ако се скрати од градењето, парите да се инвестираат на други работи...? Звучи едноставно.Веројатно,може и не е тешко,ама за овие 20 год. на сите влади им било тешко..или па незнаеле како.
Ако се скрати од градењето, парите да се инвестираат на други работи...? Звучи едноставно.
... или пак, цело време се надеваме на странски инвестиции, па затоа сакаме да привлечиме луѓе? А да пробаме малце со нешто наше...? Не сме до толку бар глупи за да не можеме нешто да направиме / отвориме.
Па друже кога ќе земеш 30% невработеност,30% сива економија ,остануваат 30% вработени во администрација и 10 % приватен сектор и богаташи.кој е тој што ја рачунал просечната плата нека ми ја каже математиката како израчунал...
да беше 20 000 просечна плата никој немаше да се жали за ништо
A зошто во РЕК 45 000 ?20.000 просечна плата? Тогаш зошто во вемед зимаат 8.000?
Од тоа порано, колку што знам, се затвораа а не се отвораа. Сеа зависи на кое "порано" мислиш.неможе држава да отвара фабрики како порано
Да знаев дека правно сметководствените работи се волку платени ќе го продолжев тоа школување а сега и колонијал ми е премија со диплома по археологија.
Треба да имаш знаење не само диплома , највише правници и економисти има невработени.
Со диплома и знаење имаш плата од 40.000 , а со диплома и со просечно знаење 20.000.
А такви работни места со по 40.000 денари ретко се призведуваат.
И мене то ме чуди, од кај ја извадија таа бројка -_- Ја колку шо знам плативе се движат од 6.000 до 14.000.
Абе многу едноставно. Административците што седат дома а земаат плата по 20 000, џаболебарите (политичарите) земаат 60 000+, рајата 8000, еве ти "просек" како во швајцарија.20.000 просечна плата? Тогаш зошто во вемед зимаат 8.000?